Hoe kan ik een schermafbeelding kopiëren?

Als je werkt met Pipedrive, wil je misschien een schermafbeelding maken van een specifieke vraag of kwestie die hebt binnen de Pipedrive app.
Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, hebben wij informatie toegevoegd over hoe je schermafbeeldingen maakt binnen de besturingssystemen of apps die Pipedrive ondersteunen.

1. Windows bureaublad besturingssystemen

Druk op de Print Screen knop op je toetsenbord om een schermafbeelding te maken op een Windows bureaublad besturingssysteem.
De exacte plaats van deze knop verschilt van toetsenbord tot toetsenbord — en tussen PC en laptop — maar deze is meestal heel eenvoudig te vinden en het wordt vaak afgekort als as Print Scrn, Prnt Scrn, or Prt Scrn. Bij de meeste PC-toetsenborden bevindt deze knop zich in de bovenste rij, rechts van F12.

Open zodra je op deze knop gedrukt heb het Paint programma in Windows.
Dit kun je doen door ernaar te zoeken met In Programma’s zoeken, of door je lijst met Programma’s te bladeren.

Zodra het Paint-programma is geopend, druk je op CTRL+V om de schermafbeelding in Paint te plakken.

Zodra je dit hebt gedaan, moet je deze schermafbeelding opslaan op je computer.
Klik op de Opslaan knop om de afbeelding op te slaan onder het Bestand menu, linksboven in het Paint-menu.

Zodra je het hebt opgeslagen, kun je het opgeslagen bestand als bijlage aan een e-mail koppelen en versturen.

Of als je schermafbeelding gegevens bevat die je niet wilt delen, kun je de afbeelding aanpassen in het Paint-programma, voordat je het verzendt.
Om dit te doen moet je eerst klikken op het Selectie vakje van het menu boven aan het Paint-programma.

Zodra je klaar bent, teken je een vak rondom wat je in de afbeelding wilt houden, en klik je daarna op Bijsnijden van hetzelfde menu:

Dit zal alles in de afbeelding wissen, behalve het deel dat je hebt geselecteerd.

Bedenk wel, dat het in bepaalde gevallen heel nuttig voor ons kan zijn als we het webadres of de URL kunnen zien, als we je proberen te helpen bij het oplossen van bepaalde problemen. In zulke situaties, kunnen we verzoeken dat het beeldscherm die informatie bevat, om ons te helpen bij de probleemoplossing of bij het stellen van de diagnose.

2. iOS-bureaublad besturingssystemen

Om een schermabeelding te maken met een Mac, druk je gewoon op CMD+SHIFT+3.

Als je dit doet, wordt er een schermafbeelding op je bureaublad gezet. Hier kun je de schermafbeelding als bijlage aan een e-mail hechten en verzenden!

Of als je bepaalde gegevens hebt die je niet wilt delen met Pipedrive, kun je een schermafbeelding maken van een bepaald deel van je scherm.
Om een specifiek gedeelte te markeren, druk je op CMD+SHIFT+4 en teken je een vak rondom de informatie die je wilt opslaan in je schermafbeelding.

Bedenk wel, dat het in bepaalde gevallen heel nuttig voor ons kan zijn als we het webadres of de URL kunnen zien, als we je proberen te helpen bij het oplossen van bepaalde problemen. In zulke situaties, kunnen we verzoeken dat het beeldscherm die informatie bevat, om ons te helpen bij de probleemoplossing of bij het stellen van de diagnose.

3. iOS mobiele besturingssystemen (iPad/iPhone)

Om een schermafbeelding te maken op je iPad of iPhone, druk je gewoon tegelijkertijd op de Power knop (hetzij aan de bovenzijde of opzij) en op de Home-knop (de ronde knop aan de voorzijde).

De schermafbeelding wordt dan opgeslagen in je Foto’s, en is klaar om als bijlage aan een e-mail te worden gehecht en aan ons te verzenden. Je kunt de foto vinden in de map “Alle foto’s”.

4. Android mobiele besturingssystemen

Bij de meeste Android-apparaten kun je door tegelijk te drukken op de knoppen voor Power en Minder volume een schermafdruk maken van de inhoud van het scherm.

De schermafdruk zal dan worden opgeslagen in je Foto’s, en is klaar om aan ons te worden verzonden. De specifieke map waar de schermafdruk wordt opgeslagen zal afhangen van het apparaat dat je gebruikt. Als je de afbeelding niet kunt vinden — of als het indrukken van Power en Minder volume geen schermafbeelding maakt — kun je het beste op het internet zoeken naar specifieke instructies voor je telefoonmodel.