Hoe je gegevens uit Pipedrive kunt exporteren

Het exporteren van data uit Pipedrive is bijzonder eenvoudig en er zijn twee manieren waarop dit kan plaatsvinden.

Het exporteren uit het Lijstoverzicht is beter in de meeste gevallen en stelt je in staat data te combineren van verschillende items (Deals, Organisaties en Personen) om te krijgen wat je wenst. Exporteren van Instellingen stelt je in staat alle data van elk item individueel te exporteren.

Exporteren vanuit het Lijstoverzicht:

Als je alleen specifieke data wilt exporteren, zoals gewonnen deals, of klanten die zich bevinden in de magische wereld van Akron, Ohio, dan kun je het Lijstoverzicht gebruiken. Ga om dit te doen naar het Lijstoverzicht, selecteer het filter dat je de data geeft die je wilt exporteren uit het filtermenu in de rechter bovenhoek.

Zodra je hebt filter hebt verkregen dat je wenst, selecteer je de datapunten die je zou willen exporteren door de zichtbare kolommen op de lijst te wijzigen. Je kunt kiezen uit de velden met betrekking tot Deals, Personen, en Organisaties, mixen en matchen van gegevens uit alle drie om de perfecte combinatie te krijgen die je wenst.

NOOT: Deze mogelijkheid om de mixen en matchen houdt in dat het exporteren van het Lijstoverzicht beter is in vele gevallen waarin je Deals, Organisaties, en Personen afzonderlijk wilt exporteren.

Zodra je dit hebt, moet je klikken op de drie stippen in de rechterbovenhoek van het scherm en ‘Exporteren’ selecteren - Pipedrive zal dan alle informatie exporteren die past bij het filter en de kolommen die je hebt ingesteld. Eenvoudig!

Exporteren uit Instellingen:

Of als je je data afzonderlijk wilt exporteren, ga dan naar je instellingen, en klik dan op het tabblad ‘Exporteren’ aan de linkerzijde.

Je komt dan op de volgende pagina terecht:

Selecteer wat je wilt exporteren uit het menu bovenaan - momenteel kun je Deals, Organisaties, Personen, Producten, Activiteiten en Notities exporteren. Als je een aantal verschillende categorieën wilt exporteren, kun je ze het beste hiervandaan apart, of in bulk vanuit de Lijstweergave exporteren.

Zodra je hebt gekozen wat je wilt exporteren, klik je op CSV of Excel, op grond van wat je zou willen exporteren.

Je exportbestand verschijnt dan in de lijst "Exports beschikbaar om te downloaden”, met een groene "Download" knop, helemaal rechts op het scherm:

Download je file en je bent klaar!