Pipedrive-Asana-integratie

Soms zul je data moeten doorsturen van je team aan een ander team dat wellicht werkt met behulp van een andere tool.

Wij zouden het natuurlijk bijzonder waarderen als iedereen Pipedrive zou gebruiken voor alles op het werk en in het leven in het algemeen. Toch begrijpen we dat het misschien niet altijd de beste tool is voor bepaalde jobs — als je ergens een spijker in moet slaan heb je soms gewoon een hamer nodig!*

Wanneer een andere tool beter geschikt is voor een ander deel van je, kan het een apart proces of aparte tool vereisen om deze te laten samenwerken, zoals Zapier.
Maar, als de tool die door een ander team gebruikt wordt Asana is, dan heb je geluk — hiervoor is de Pipedrive-Asana-integratie van toepassing.

Om deze integratie mogelijk te maken...

• Ga naar Instellingen > Asana-integratie.
  • Klik op de Asana-account machtigen knop die hier gevonden wordt.
  • Volg de stappen die op het scherm verschijnen.

Zodra je Asana-account verbonden is zul je een regel moeten aanmaken.
Deze regel zal functioneren als een trigger om je informatie van Pipedrive in Asana te krijgen. De beschikbare triggers voor deze regel zijn...

• Deal is GEWONNEN
  • Deal is VERLOREN
  • Deal wordt verplaatst naar een specifiek stadium

Zodra je hebt ingesteld welke gebeurtenis je als trigger wilt laten fungeren om informatie van Pipedrive naar Asana te laten verplaatsen, zul je moeten kiezen welke gegevens worden verplaatst in de aangemaakte Asana-taak.
Momenteel is de informatie die kan worden verplaatst...

• Deal - Titel
  • Deal - Waarde
  • Persoonsgegevens
  • Organisatiedetails
  • Notities

Elke keer — met uitzondering van Deal - Titel — kan dit worden uitgeschakeld, als je niet wilt dat de informatie wordt verplaatst naar Asana. Wanneer een titel voor een deal vereist is, kan die informatie niet uitgezet worden.

Zodra deze wijzigingen zijn opgeslagen, zal elke deal die aan de criteria van de regel voldoet een taak aanmaken in Asana met de gespecificeerde informatie, zodat je teams de deals effectief kunnen volgen.

De volgende video kan helpen bij het demonstreren van het configuratieproces.

Noot: Op dit moment ondersteunt de Pipedrive-Asana-integratie maar één regel en functioneert deze maar in één richting.

*Als jij, een collega, een vriend, of iemand die je in een bar tegenkwam heeft gescoord met het hameren van spijkers met behulp van Pipedrive, stuur ons dan svp video- en/of fotografisch bewijs. Wij willen het graag zien.