E-mail volgen

Noot: De functie E-mail volgen is beschikbaar in de E-mailsynchronisatie van het Gold-abonnement. Ga als je wilt omschakelen naar het Gold-abonnement naar Instellingen > Facturering > Abonnementen wijzigen.

Wat is E-mail volgen?

Functies voor E-mail volgen worden gebruikt door bedrijven die willen weten wanneer hun e-mails werden geopend door hun klanten.
Dit gebeurt door een volgpixel toe te voegen aan elke e-mail waarbij het volgen is ingeschakeld. Dit registreert wanneer een e-mail is geopend door de ontvanger, en wanneer de links in die e-mail worden aangeklikt.

Noot: Als een contactpersoon aan wie je mailt afbeeldingen uitgeschakeld heeft in hun e-mailclient — of als de e-mail is ingesteld op gewone tekst (in plaats van HTML) — dan zal de volgpixel niet werken, en worden geopende e-mails niet gevolgd.

Hoe je e-mail volgen instelt

Ga om E-mail te volgen in je account, naar Instellingen > Persoonlijk > E-mailintegratie.
Als je bent verbonden met een e-mailaccount via de E-mailsynchronisatiefunctie van het Gold-abonnement, dan zul je daar “E-mail volgen” opties aantreffen.
Als je nog niet verbonden bent met een e-mailaccount, kun je hier leren hoe je dit doet.

• Open volgen zal je informatie geven over wanneer de ontvanger je verzonden e-mail opent.
  • Link volgen zal je informatie geven over wanneer er op embedded links geklikt wordt door de ontvanger.
  • Meldingen voor activiteiten volgen zal je informeren over de bovenstaande informatie door de bel van de Pipedrive-app.

Het gebruik van de E-mail volgenfunctie

Wanneer deze opties zijn ingeschakeld, zullen je E-mail verzenden functies — in het Mail tabblad en Detailweergaven — van de pictogrammen voorzien zijn waarmee de opties voor het volgen van de e-mail kunnen worden ingeschakeld.
Om het volgen van e-mails die je gaat verzenden in te schakelen, moet je klikken op de opties “Inschakelen openen volgen” of “Link volgen inschakelen” op de pagina E-mail verzenden.

enableopentracking.png     enablelinktracking.png

Noot: Om het volgen van geopende e-mails mogelijk te maken, moeten deze opties worden aangeklikt voordat je de e-mail verzendt.

Wanneer je een e-mail hebt verzonden als deze opties zijn ingeschakeld, zul je deze informatie kunnen controleren in de verzonden e-mail op zich als deze wordt bekeken op het Mail tabblad, of de verzender kan ook de informatie bekijken in Detailweergaven, door je muis te bewegen over de betreffende pictogrammen voor het openen en de links. Zodra er een e-mail werd geopend of er op een link werd geklikt, zal het pictogram ondoorzichtig worden en zal als je met de cursor over het pictogram beweegt informatie te zien zijn over wanneer de e-mail werd geopend en wanneer er op de link werd geklikt.

notviewed.png     notclicked.png

Wanneer er een e-mail wordt geopend, zal het pictogram weer massief worden en zal deze de informatie bevatten over de gelegenheden waarbij die e-mail werd geopend of wanneer er op die link werd geklikt.

Bedenk dat je klanten instellingen kunnen hebben in hun e-mailclient die het volgen van geopende e-mails en het klikken op links verhinderen.
Als dit het geval is, zal Pipedrive niet in staat zijn om volginformatie te geven over die e-mails.

Als een e-mail aan diverse ontvangers wordt verzonden — bijvoorbeeld door middel van cc of doorsturen — dan zal Pipedrive niet in staat zijn om je te vertellen welke ontvanger de e-mail heeft geopend, maar je wel meedelen dat de e-mail werd geopend op een specifieke datum en tijd. Dit stelt je in staat te volgen of een e-mail werd geopend door meerdere ontvangers, maar het is de moeite waard om op te merken dat dit alleen de oorspronkelijke ontvangers betreft. Als de e-mail daarna wordt doorgestuurd zal deze niet gevolgd worden.

Filteren

Het inschakelen van de volgfuncties in Pipedrive stelt je ook in staat om te filteren op die gevolgde e-mails, terwijl je op het Mail-tabblad van je Pipedrive-account bent.
Ga om te filteren op e-mails terwijl het volgen is ingeschakeld naar het Mail tabblad, klik op de Filter knop en selecteer de optie Mail volgen ingeschakeld die daar te vinden is.