Hoe kan ik de stadiumkans instellen?

Noot: Deze actie is alleen beschikbaar voor Beheerders.

In Pipedrive staat de kans voor de waarschijnlijkheid dat een deal succesvol afgesloten wordt, en dat de waarde van de deal zal worden toegevoegd aan je bedrijfsomzet.
Door de kans te programmeren voor elke deal in je pijplijn, kun je werken met een goed inzicht over hoeveel je bedrijfsomzet waarschijnlijk zal bedragen, en je helpen effectief te budgetteren.

De standaardkans per stadium is ingesteld op 100%. Dit stelt je in staat de exacte waarde te zien die in elke deal is geprogrammeerd, en biedt je een overzicht van de totale waarde van de deals in ieder stadium.

Als je de kans wilt instellen voor de stadia in je pijplijn...

• Ga je naar Instellingen > Pijplijnen in je Pipedrive-account.
  • Klik op de naam van een stadium in je pijplijn om de Stadium bewerken prompt op het scherm te krijgen.
  • Voer in het gedeelte “Dealkans” een nummer tussen 0 en 100 in.
  • Klik op Opslaan.

Zodra het kanspercentage is geprogrammeerd voor elk van de stadia, zal dit vermeld worden onder naam van elk van de stadia in je pijplijn.

Noot: Als een vorderingen maakt door de stadia van je pijplijn is de verwachting dat het waarschijnlijker wordt dat de deal gemarkeerd wordt als GEWONNEN. Bij het programmeren van de kanswaarden voor je stadia, adviseren wij om het percentage in elk volgende stadium hoger te maken om dit af te spiegelen.

Hoe zal de stadiumkans worden afgebeeld in Pipedrive?

Wanneer de kanspercentages worden geprogrammeerd, wordt de samenvatting van de deals in specifieke stadia afgebeeld als een percentage van de totale waarde van de deals in dat stadium. Omdat deze informatie belangrijk is voor het begrip van het percentageoverzicht in je pijplijn, geven wij dit op verschillende manieren weer.

• In de Pijplijnweergave van je Deals tabblad:

• In de Prognoseweergave van je Deals tabblad: