Rapporten: pijplijnprestaties

In Pipedrive, kan inzicht in de prestaties van de deals in je pijplijn — de manier waarop ze worden gewonnen of op welk punt ze worden verloren— een groot verschil maken
Om deze informatie doeltreffend te volgen, heeft Pipedrive een aantal rapporten met betrekking tot het volgen van deze essentiële acties.

Deals gestart

Dit laat het aantal gestarte deals zien in de account en de huidige status van iedere deal, en alle producten die aan deze deals zijn gekoppeld.
Dit wordt aanbevolen om inzicht te krijgen in welke gebruikers de meeste deals toevoegen aan de account en de waarde van deze deals — om de ambitieuze verkopers te identificeren.

Dit rapport kan worden aangepast...

• Door gebruikers, om te zien welke gebruikers in je account het vaakst deals aanmaken.
  • Door gebruikers met verloop van tijd, om te zien welke gebruikers in je account het vaakst deals aanmaken in een bepaalde periode.
  • Op huidige status met verloop van tijd, om de huidige status van gestarte deals te zien in je account, op basis van een bepaalde periode.

Als de Producten-functie is ingeschakeld, kun je ook aanpassen...

• Op producten, om te zien welke producten het vaakst zijn gekoppeld deals die zijn aangemaakt in je account.
  • Op producten met verloop van tijd, om de prestaties van specifieke producten in je account in een bepaalde periode te zien, op basis van hun relevantie voor gewonnen deals.

Dealvorderingen

Laat het aantal deals zien dat ieder stadium van je pijplijn is ingegaan, onderverdeel op stadium of op de gebruiker die dit stadium afhandelt.
Aanbevolen om vast te stellen of je deals in één specifiek stadium van je pijplijn vastlopen en vervolgens aanpassingen door te voeren in je processen.

Dit rapport kan worden aangepast...

• Op stadiums, om te zien welke stadiums de deals in je account hebben doorlopen op hun voortgang naar afsluiting.
  • Op stadiums met verloop van tijd, om te zien welke stadiums je deals hebben doorlopen in een bepaalde periode.
  • Door gebruikers, om te zien welke gebruikers in je account hebben geholpen deals door de stadiums van je pijplijn door te sturen.
  • Door gebruikers met verloop van tijd, om te zien welke gebruikers in je account hebben geholpen deals door de stadiums van je pijplijn door te sturen in een bepaalde periode.

Dealsnelheid

Laat de gemiddelde hoeveelheid tijd zien, vanaf het aanmaken van een deal tot het moment dat het is gemarkeerd als GEWONNEN of VERLOREN.
Aanbevolen om inzicht te krijgen in hoe efficiënt je gebruikers of processen zijn bij het snel sluiten van een deal. Dit wordt vaak beschouwd als het rapport dat de meeste directe nuttige informatie bevat.

Dit rapport kan worden aangepast...

• Op stadiums, om te zien hoe lang het duurt om een deal in je account te sluiten, op basis van de tijd die het in ieder stadium van de pijplijn spendeert.
  • Op stadiums met verloop van tijd, om te zien hoe lang het duurt om een deal in je account te sluiten in een bepaalde periode, op basis van de tijd die het in ieder stadium van de pijplijn spendeert.
  • Door gebruikers, om de gemiddelde tijd te zien die iedere gebruiker in je account nodig heeft om een deal via ieder stadium van je pijplijn door te sturen.
  • Door gebruikers met verloop van tijd, om de gemiddelde tijd te zien die iedere gebruiker in je account nodig heeft om een deal via ieder stadium van je pijplijn door te sturen binnen een bepaalde periode.

Dealconversie

Laat zien hoeveel deals worden doorgestuurd vanaf het eerste stadium van een pijplijn naar het laatste stadium, ten opzicht van de deals die zijn gemarkeerd als GEWONNEN of VERLOREN.
Aanbevolen om te weten te komen of je veel deals verliest in een specifiek stadium, zodat je aanpassingen kunt doen om problemen op te lossen.

Dit rapport kan worden aangepast...

• Op stadiums, om te zien hoe vaak je deals worden omgezet van OPENSTAAND in GEWONNEN, op basis van de voortgang door de stadiums die ze doorlopen in je pijplijn.
  • Op stadiums met verloop van tijd, om te zien hoe vaak je deals worden omgezet in een bepaalde periode, op basis van de voortgang door de stadiums die ze doorlopen in je pijplijn.
  • Door gebruikers, om de efficiëntie van je gebruikers te zien bij het omzetten van deals van OPENSTAAND naar GEWONNEN, via de stadiums van je pijplijn.
  • Door gebruikers met verloop van tijd, om de efficiëntie van je gebruikers gedurende een bepaalde periode te zien bij het omzetten van deals van OPENSTAAND naar GEWONNEN, via de stadiums van je pijplijn.