Rapporten: Verkoopprestaties

Iedere actie in Pipedrive heeft hetzelfde doel: het binnenhalen van deals.
Met de sectie Verkoopprestaties van het onderdeel Rapporten krijg je meer inzicht in de informatie over je GEWONNEN deals en de redenen voor VERLOREN deals en onderbouwde beslissingen nemen met betrekking tot de de omzet van je bedrijf.

Gewonnen deals

Dit rapport laat het aantal gewonnen deals zien in je account, op basis van de door jou gekozen parameters. Dit rapport wordt aanbevolen voor mensen die beter inzicht willen krijgen in de sluiten van hun deals — welke gebruikers meer deals binnenhalen of welke producten een meer succesvolle bijdrage leveren aan de omzet van je bedrijf.

Dit rapport kan worden aangepast...

• Door gebruikers, voor inzicht in het aantal — en de waarde — van deals die zijn gewonnen door specifieke gebruikers in je account.
  • Door gebruikers met verloop van tijd, om de productiviteit op het gebied van deals winnen van je gebruikers in een specifieke periode te bekijken.

Als de Producten-functie is ingeschakeld, kun je ook aanpassen...

• Op producten, om te zien welke producten het vaakst zijn gekoppeld aan gewonnen deals in je account.
  • Op producten met verloop van tijd, om de prestaties van specifieke producten in je account in een bepaalde periode te zien, op basis van hun relevantie voor gewonnen deals.

Deals verloren

Dit rapport laat deals zien die niet konden worden voltooid in je account. Dit wordt met name aanbevolen om inzicht te krijgen in de verschillende redenen voor het niet kunnen winnen van deals — of dit nu een gebruiker is die deals consequent niet kan sluiten, of een stadium waarin zijn continu falen, of een gemeenschappelijke combinatie van redenen die inzicht geven hierin.

Dit rapport kan worden aangepast...

• Door gebruikers, om te zien welke gebruikers bijdragen aan het aantal verloren deals van je bedrijf.
  • Door gebruikers met verloop van tijd, om te zien hoe vaak specifieke gebruikers hun deals binnen een bepaalde periode markeren als verloren.
  • Op stadiums, om te zien in welke stadiums je deals het vaakst worden gemarkeerd als verloren.
  • Op stadiums met verloop van tijd, om te zien in welke stadiums je deals het vaakst worden gemarkeerd als verloren binnen een bepaalde periode.
  • Op redenen, om de redenen te zien die het vaakst zijn gegeven voor het markeren van deals als verloren.
  • Op redenen met verloop van tijd, om de redenen te zien die het vaakst zijn gegevens voor het markeren van deals als verloren binnen een bepaalde periode.

Als de Producten-functie is ingeschakeld, kun je ook aanpassen...

• Op producten, om te zien welke producten het vaakst zijn gekoppeld aan verloren deals in je account.
  • Op producten met verloop van tijd, om de prestaties van specifieke producten in je account in een bepaalde periode te zien, op basis van hun relevantie voor verloren deals.

Omzetprognose

Opmerking: de Omzetprognose is beschikbaar in het Platinum-abonnement van Pipedrive. Om over te stappen op het Platinum-abonnement, ga je naar Instellingen > Facturering > Abonnementen wijzigen.

Dit specifieke rapport geeft inzicht in de inkomsten die je bedrijf binnenkort zou moeten ontvangen. Dit wordt berekend op basis van de GEWONNEN en OPENSTAANDE deals in he account — aangepast op basis van de dealkans, tenzij dit is uitgeschakeld — en ondersteunt je bij de planning van de inkomsten, op basis waarvan je kunt weten of je je bedrijf kunt verbeteren.

Dit rapport kan alleen worden aangepast...

• In Deals, om de OPENSTAANDE en GEWONNEN deals te zien die de inkomsten van je bedrijf bepalen.