Smart Contact Data

Noot: De Smart Contact Datafunctie vormt één van de nuttigste functies van het Gold-abonnement van Pipedrive. Klik hier om te leren hoe je tussen abonnementen kunt omschakelen.

Hoe meer je weet over je klanten, hoe groter de kans van slagen van een deal in Pipedrive. Maar het uitvoeren van de benodigde research kan veel tijd kosten en in de weg staan van de sales waar je bedrijf van afhankelijk is.

Daarom is Pipedrive verheugd Smart Contact Data te mogen aankondigen!

Sneller dan een afgeschoten kogel, Pipedrive's Smart Contact Data zal automatisch het internet doorzoeken op openbare informatie die met het e-mailadres of e-maildomein van een klant is verbonden.
Met Smart Contact Data, hoef je niet langer handmatig met Google te zoeken naar belangrijke en behulpzame informatie - Smart Contact Data vindt openbaar beschikbare informatie voor jou en brengt deze direct onder handbereik.

Dit geeft je een voorsprong in de communicatie met je contacten en, wat nog belangrijker is, meer tijd om de deal tot stand te brengen.

Om de Smart Contact Data functie in te schakelen ga je naar Instellingen > Functies in je Pipedrive-account, dan naar de Smart Contact Data functie en klik je daarna op Aan.

Zodra je de functie hebt ingeschakeld, zal je als je de Detailweergave van een Persoon of Organisatie in je Pipedrive-account opent, ook een gedeelte Smart Contact Data informatie te zien krijgen.

Als je de informatie wilt bekijken die verband houdt met het werkmailadres van een Persoon of het domein van een Organisatie, klik je op de Smart Data Search knop.

Zodra Pipedrive al die informatie verzameld heeft, zal deze worden afgebeeld in de Smart Contact Data informatie section.

Noot: Als je het gevoel hebt dat je informatie verouderd is, moet je het e-mailadres controleren dat aan een contact verbonden is, en klikken op de knop Data verversen om de meest actuele informatie te vinden.

Smart Contact Data en de GDPR

Smart Contact Data een optie en Pipedrive slaat nooit automatisch gegevens op, of gebruikt nooit de gegevens voor iets dat de normale doeleinden te boven gaat. Daarom is Pipedrive conform de GDPR de gegevensverwerker en dus is de gebruiker (dat ben jij!) de datacontroller, die verantwoordelijk is voor hoe de gegevens gebruikt en opgeslagen worden. Met betrekking tot GDPR, moet je als datacontroller zorgen dat je voldoet aan de GDPR- en andere opslagvoorschriften.