Chrome-extensie voor Google Mail

Noot: De Chrome-extensie is beschikbaar voor gebruikers van alle abonnementen. Maar om het meeste te halen uit Google Mail en Pipedrive, bevelen wij aan dat je gebruikmaakt van onze ingebouwde volledige e-mailsynchronisatie die beschikbaar is in ons Gold-abonnement.

Als je nog vaak bezig bent in de Google Mail webapp en je op zoek bent naar een handige oplossing voor het volgen en updaten van je deals, zonder te hoeven omschakelen tussen de tabbladen Pipedrive en Google Mail, dan is dit de perfecte oplossing: de Pipedrive Chrome-extensie voor Google Mail.

De Chrome-extensie die wordt afgebeeld als een klein tabblad in je Google Mail webapp, geeft je snel overzicht van je lopende Deals en Activiteiten met een contactpersoon. Bovendien kun je ook nieuwe contacten toevoegen, nieuwe deals aanmaken, en activiteiten toevoegen en voltooien.

Open Chrome om te beginnen met de Extensie, (of download en installeer dit hier), zoek daarna de Pipedrive Gmail-extensie op in de Chrome webstore (maak je geen zorgen, het is gratis!).

Als je daar bent, klik je op “Aan Chrome toevoegen”, en dan op “Extensie toevoegen” bij de prompt.

Als de Extensie is geïnstalleerd, zul je het Pipedrive-logo vinden in de rechterbovenhoek van je Chrome-venster, bij de URL-balk:

Zodra je de Extensie hebt geïnstalleerd, moet je inloggen in je Google Mail-account. Je zult hetzelfde Pipedrive-logo aan de rechterzijde op het scherm aantreffen:

Klik hierop om de Extensie te openen, login op Pipedrive in de widget, kies het bedrijf dat je wilt gebruiken en je bent al op weg!

Op je Google Mail inbox homepage krijg je een overzicht van de activiteiten die je gepland hebt staan. Als je op een e-mail klikt, kun je de gegevens zien die erbij horen, contactgegevens bekijken of toevoegen voor de afzender van de e-mail, en kun je Deals, Activiteiten, en Notities:

Nu kun je steeds tijd besparen bij het schakelen tussen tabbladen!

Noot: De Chrome-extensie ondersteunt nu het synchroniseren of het aanhechten van e-mails aan een Persoon of Deal. Gebruik svp Smart BCC of, nog beter, Volledige E-mailsynchronisatie, om je e-mails aan Pipedrive toe te voegen, als je je e-mails zou willen synchroniseren en aanhechten.