Synchroniseren met Google Calendar

Iedereen weet dat Google een uitstekende bron is voor het beheren van je persoonlijke en zakelijke leven. Synchronisatie met Google Calendar kan verschillende voordelen bieden voor je Pipedrive workflow, zoals je Pipedrive activiteiten zichtbaar maken via Google Calendar, en vice versa.

Synchronisatie van Pipedrive activiteiten met Google Calendar

Noot: Eerst moet je zorgen dat je Google-account met Pipedrive is verbonden. Om er meer over te leren, moet je hier klikken.

Zodra je je Pipedrive account hebt gekoppeld aan je Google account, kun je je account synchroniseren met Google Calendar:

• Ga naar Instellingen > Persoonlijk > Google Calendar.
  • Google Calendar Sync inschakelen om Pipedrive te synchroniseren met Google Calendar.
  • Kies in de zone “Synchronisatie met de volgende kalender” je beoogde kalender uit het vervolgmenu.

Noot: We bevelen aan, dat je je eigen Pipedrive Takenkalender aanmaakt in Google, om verwarring te vermijden met een van je bestaande Google Calendars.
Om te leren hoe je een aparte kalender maakt in Google, klik hier.

• Kies om:
    • Sync all events between Google Calendar and Pipedrive: If you select this option when connecting your Google Calendar to Pipedrive, it gives you the option to add Pipedrive Activities through Google Calendar rather than through Pipedrive:
      • Het voordeel hiervan is, dat je eenvoudig al je activiteiten op één plaats kunt bekijken bij het toevoegen van je salesactiviteiten en dit helpt je dubbele boekingen te voorkomen.
      • De negatieve kant hiervan is dat je je Activiteiten niet kunt koppelen aan een deal, contactpersoon, of organisatie in Pipedrive via door Google. In plaats daarvan zul je een duidelijke en eenvoudige “Taak” zien, die je later kunt koppelen aan een deal, contactpersoon, of organisatie.
    • Alleen gesynchroniseerde gebeurtenissen toegevoegd van Pipedrive. Als je deze optie selecteert, zal niets van wat je toevoegt aan Google Calendar ooit terechtkomen in Pipedrive zelf. In plaats daarvan, als je activiteiten toevoegt in Pipedrive zullen de gebeurtenissen worden toegevoegd in Google Calendar.
      Maar zodra een activiteit die al is toegevoegd via Pipedrive terecht gekomen is in Google Calendar, kun je wijzigingen rechtstreeks via Google maken zoals het wijzigen van het tijdstip van de gebeurtenis, en zal dit Pipedrive bijwerken met de wijziging.
  • Klik Opslaan om Pipedrive te synchroniseren met Google Contacts.
  • Je wilt misschien ook klikken op de knop Upload ongesynchroniseerde activiteiten in de rechter bovenhoek, om alle vooraf bestaande activiteiten met Google te synchroniseren. Als je dit niet doet, zullen alleen de van nu af toegevoegde activiteiten worden gesynchroniseerd met je Google Calendar.

Noot: Als je Google Calendar gebeurtenissen hebt van voorgaande synchronisatie met Pipedrive, moeten die gebeurtenissen op enige wijze worden bewerkt in Google Calendar voordat ze kunnen worden herkend door Pipedrive en gesynchroniseerd worden met je account.

Welke informatie zal worden ingevoerd in Google Calendar?

Wanneer je een gebeurtenis aanmaakt in Pipedrive, zul je een goede omvang hebben van de informatie die automatisch zal worden ingevoerd in je Google Calendar gebeurtenis. Maar in plaats van hierover te praten, ga het zelf eens bekijken!

Een paar dingen om te onthouden:

• De titel van je Google Calendar gebeurtenis is gebaseerd op de volgende formule: [Dealtitel] > [Persoon] > [Organisatie] > [Activiteitsonderwerp].
  • Het is mogelijk om de volgorde van deze velden te reorganiseren voor de titel van de gesynchroniseerde activiteit, in Instellingen > Persoonlijk > Google Calendar.
  • Bijlagen die worden toegevoegd hetzij aan de Google Calendar of de Pipedrive-activiteiten zullen niet worden toegevoegd aan het corresponderende gesynchroniseerde item.

Als een voorbeeld, als wij de volgende activiteit in Pipedrive aanmaken

zal de corresponderende gesynchroniseerde Google Calendar gebeurtenis er als volgt uitzien.