De productenfunctie

Noot: De Productenfunctie is beschikbaar in het Gold-abonnement. Ga als je wilt omschakelen naar het Gold-abonnement, naar Instellingen > Facturering > Abonnementen wijzigen

Producten

Een productcatalogus is een prachtig middel om de prijzen en dealrapportage voor de organisatie te standaardiseren.

De Productenfunctie inschakelen

Omdat niet alle klanten de productenfunctie nodig hebben, is deze niet standaard ingeschakeld in Pipedrive.
Als je deze functie wilt inschakelen...

• Ga naar Instellingen > Functies in je Pipedrive-account.
  • Zoek de Productenfunctie en klik op Aan.

Zodra je dit hebt gedaan, is de Productenfunctie ingeschakeld in de Pipedrive-account van je bedrijf.
De functie is nu toegankelijk vanuit de link Ga naar de Producten op de Instellingen > Functies pagina, of via het Producten tabblad bovenaan de Pipedrive-app.

Noot: inschakeling van de Productenfunctie zal ook twee andere opties genereren in het Functies tabblad — Prijsvariaties en Productduur. Beide van deze functies schakelen andere velden in om meer detail te leveren voor de producten in je Pipedrive-account.

Producten toevoegen

Om een Product aan je Pipedrive-account toe te voegen...

• Ga naar het Producten tabblad, dat te vinden is bovenaan de Pipedrive-app.
  • Klik op Nieuw product toevoegen.
  • Vul in de details over het product. Alleen het Naam veld is vereist.
  • Klik op Opslaan​.

Je kunt ook naar wens nieuwe producten toevoegen als je nieuwe deals toevoegt aan je Pipedrive-account.

Producten en deals

Als je een deal aanmaakt, kan de Dealwaarde hetzij direct ingesteld worden of kunnen Producten worden toegevoegd om de waarde van de deal te definiëren op grond van het totale aantal toegevoegde producten.
Klik om je Producten te gebruiken voor het bepalen van de waarde van een deal op de Producten aanhechten knop, nu gevonden in de Deal toevoegen prompt.

Weer op de Detailweergave van dat Product, ben je in staat om de deals te volgen waarbij dat product wordt gebruikt voor het dicteren van de waarde.

Met de ingeschakelde Productenfunctie, zul je Producttype velden zien als optie in je filters.
Dit stelt je in staat om je zoekfuncties te specificeren of je data te exporteren volgens productspecifieke velden.

Om meer te leveren over filteren in Pipedrive, klik hier