De verrottingsfunctie

Noot: Je hebt beheerrechten nodig om bepaalde acties die in dit artikel vermeld staan uit te voeren. Klik hier voor meer informatie.

De verrottingsfunctie werd ontworpen om je tot goede prestaties aan te zetten. Deze functie maakt dat je aandacht moet geven aan deals waar enige tijd niets aan gebeurd is. Zodra de functie is ingeschakeld en geconfigureerd, zul je op je hoofdpijplijn zien, dat je deals die bezig zijn te verrotten een rode kleur krijgen.

De functie is eenvoudig aan te passen en kan worden geconfigureerd, zodat je deals gaan verrotten na een door jou gewenst aantal dagen, voor ieder stadium in je pijplijn.

Noot: Om met het gebruik van de Verrottingsfunctie te starten, moet je deze inschakelen in de Instellingen in de Functies section. Dit kan alleen gedaan worden met beheerdersrechten.

De verrottingsfunctie

Configuratie van de verrottende functie

Om de verrottende periodes voor je pijplijnstadia in te stellen:

1. Ga naar Instellingen > Pijplijnen. De pagina Salesstadia opent zich.
  2. Klik op een salesstadiumnaam in de pijplijn. De Bewerken stadiumdialoog opent zich.
  3. Zet de optie voor deal “verrotting” op Aan om de verrottingsfunctie voor dit stadium in te schakelen.
  4. Definieer het aantal dagen van inactiviteit waarna de deal als rot wordt gemarkeerd op het display “verrotting” volgens de optie.
  5. In het bovenstaande voorbeeld, zal elke deal die geen activiteit gepland heeft staan voor meer dan 5 dagen in het Idee stadium, worden afgebeeld als Rottend in het pijplijnweergave.
  6. Klik op Opslaan om de instellingen op te slaan.

Waarom raken mijn deals met een volgende activiteit in de verre toekomst toch nog verrot in de pijplijn?

De verrottingsfunctie houdt geen rekening met de datum van de volgende activiteit. Als de volgende activiteit zo ver weg gepland is dat de deal toch kan verrotten, dan adviseren wij in het algemeen om de deal als verloren te markeren, onmiddellijk na het plannen van de volgende activiteit. Je kunt een specifieke reden opgeven voor de verloren deal, zodat je deze eenvoudig op een later tijdstip kunt uitfilteren. Er zal niets gebeuren met de geplande activiteit wanneer de deal als verloren is gemarkeerd. Dus krijg je nog steeds een herinnering op het gewenste tijdstip. Je kunt dit opvolgen en als de reactie positief is, kun je de deal eenvoudig heropenen. Als de reactie niet positief is, kan de deal verloren blijven. Op deze manier kun je je pijplijn netjes en overzichtelijk houden, zodat je je kunt richten op de deals waar wel wat mee gebeurt.

Het is verrot! Wat moet ik doen!? (Voorbeeld van een verrottende deal)

Als een deal zijn verrottingsdatum is gepasseerd, zul je een rode gloed over je deal zien in het pijplijnweergave. Als je deal rot blijkt te zijn, plan je gewoon een nieuwe activiteit om deze weer terug te krijgen in de normale status.

Noot: Ook de bewerking van de details van de deal, (aangepaste velden, verwachte sluitingsdatum, waarde, etc.) zullen de verrottingscyclus opnieuw starten en de rode kleur laten verdwijnen.

Zie onderstaand voorbeeld: