Pipedrive: Aircall-integratie

Aircall is een telefoon-app ontworpen om telefoongesprekken te configureren en beheren. Aircall's integratie stelt gebruikers in staat om telefoongesprekken te maken vanuit Pipedrive met Aircall. Deze integratie zal alle inkomende/uitgaande gesprekken en voicemails loggen als activiteiten in Pipedrive en automatisch nieuwe contacten genereren als het telefoonnummer niet overeenstemt met een bestaand telefoonnummer van een contact in je Pipedrive-database.

Ga van start met de integratie hier.

Registratie voor Aircall

1. Ga naar de Aircall-website (https://aircall.io/):
  2. Vul het registratieformulier in om een nieuw account te registreren
  3. Bevestig je nieuwe account per e-mail
  4. Voeg een telefoonnummer toe in de Aircall-webapp

Aanvullende gebruikers toevoegen

Je kunt je Pipedrive gebruikers uitnodigen hetzelfde Aircall-account te gebruiken en iedereen in je bedrijf Aircall laten gebruiken voor het ontvangen en maken van telefoongesprekken. Gebruikers zullen een uitnodiging per e-mail ontvangen om ook deel te nemen aan je account en zullen worden verzocht om de Aircall-bureaubladapp te installeren voor het ontvangen en maken van telefoongesprekken met je bedrijfstelefoonnummer. Zij zullen de integratie niet hoeven te configureren met hun Pipedrive API-tokens. Maar iedere nieuwe gebruiker moet er wel voor zorgen dat Aircall wordt geselecteerd als standaardapp in hun computers om tel-tags te verwerken (zie onderstaande instructies)

Ga om andere gebruikers uit te nodigen voor Aircall, svp naar Teams en klik op “Nieuw teamlid uitnodigen”.

Configuratie van de integratie

1. Ga naar Configuratie > Integraties met derden (Aircall-webapp)
  2. Klik op Je eerste integratie toevoegen, selecteer Pipedrive en voer je Pipedrive API-token in
  3. Zorg dat Pipedrive wordt afgebeeld als een actieve integratie

De Aircall-bureaubladapp downloaden en installeren

1. Ga naar de Aircall-website en klik op Apps
  2. Download en installeer Aircall voor het bureaublad
  3. Open de bureaubladapp voor de eerste keer

Hoe je Aircall gebruikt als standaard telefoonapp

Noot - Alleen beheerders kunnen de standaard telefoonsyntax configureren.

1. Ga naar Pipedrive en zorg dat je telefoonnummer linksyntax is tel:[nummer]

2. Open FaceTime, ga naar voorkeuren en selecteer Aircall in "Standaard voor telefoongesprekken" (Mac-gebruikers):

3. Klik op een telefoonnummer in Pipedrive en sla je browser voorkeuren op als altijd Aircall openen in de toekomst: