Hoe je een gebruiker toevoegt/bewerkt/verwijdert

Noot: je hebt beheerrechten nodig om bepaalde handelingen die in dit artikel vermeld staan uit te voeren. Klik hier voor meer informatie.

Dus je hebt jezelf geregistreerd voor je Pipedrive proefperiode en nu wil je gegevens delen met andere medewerkers. Dit houdt in, dat je collega's zich zullen moeten inloggen in Pipedrive en gegevens met je moeten delen. Hiervoor moet je het volgende weten:

Gebruikers aan Pipedrive toevoegen

Noot: Alleen admin-gebruikers kunnen het volgende doen.

Gebruikers aan Pipedrive toevoegen:

1. Ga naar Instellingen > Gebruikers
  2. Hiervandaan kun je andere personen aan je account toevoegen door te klikken op de + Gebruikers toevoegen knop. De Gebruikers toevoegen pagina opent zich.

3. Voer het e-mailadres, de voornaam, en achternaam in van de persoon die je toegang wilt geven tot je account.

Noot: Je kunt meer gebruikers toevoegen op hetzelfde tijdstip door te klikken op + Nog één gebruiker toevoegen.

Wat gebeurt er nu? - Hoe zullen mijn uitgenodigde gebruikers worden ingelicht?

Als je uitgenodigde gebruikers zich nooit eerder voor Pipedrive hebben geregistreerd:

Zullen zij een uitnodigingsmail ontvangen van Pipedrive. Deze e-mail link stelt hun in staat hun eigen wachtwoord op te geven en in te loggen op je Pipedrive account.

Als je uitgenodigde gebruikers zich eerder hebben geregistreerd voor Pipedrive en nog steeds het lidmaatschap van hun eigen Pipedrive account bezitten:

Zij zullen een e-mailmelding ontvangen dat zij aan je account zijn toegevoegd. Zij zullen gewoon dezelfde identificatiegegevens bij het inloggen gebruiken die zij hebben geconfigureerd voor hun andere account en zij zullen kunnen switchen tussen de bedrijven waar zij bij horen of gewoon de Bedrijf wijzigen optie kunnen gebruiken in de rechterbovenhoek van de app.

Deactiveren en reactiveren van gebruikers

1.  Ga naar Instellingen > Gebruikers.
  2. Klik hetzij op het geactiveerde label of op gedeactiveerde labels.

Hiervandaan kun je je gebruikers deactiveren of reactiveren.

Zie voorbeeld:

Wanneer je een gebruiker aan het systeem toevoegt, wordt een stoel gecreëerd. Een stoel creëert een transactie. Er zijn stoelen en er zijn gebruikers die deze stoelen bezetten. Wanneer je een gebruiker deactiveert, krijg je een verzoek te zien om ook hun stoel uit je facturering te verwijderen.

Al je alleen een gebruiker deactiveert en niet de stoel verwijdert, dan bestaat de stoel nog steeds in je account, stelt dit je in staat een andere gebruiker toe te voegen om de eerder gedeactiveerde gebruiker eenvoudig te vervangen, zonder dat hiervoor meerdere factureringstransacties behoeven te worden verwerkt.

Als je een gebruiker deactiveert en bovendien de stoel, dan zullen wij automatisch de kosten van de ongebruikte abonnementsperiode terugboeken aan de rekening. Bijvoorbeeld, als je een stoel ($/€12,00) halverwege de maand hebt gedeactiveerd, waar je al voor had betaald, dan wordt $/€6,00 gecrediteerd aan de bedrijfsaccount.

Dat creditbedrag zal worden gebruikt voor toekomstige facturen in Pipedrive en zal worden gebruikt voordat de factureringsgegevens worden benut om een bedrag af te schrijven. Wanneer het creditbedrag van de Pipedrive account voldoende is, kan dit zelfs een volledige Pipedrive-rekening betalen.

Dus als je een gedeactiveerde gebruiker niet wilt vervangen door een andere gebruiker, moet je de stoel ook verwijderen. Zelfs als je dit vergeten bent tijdens de deactivering, kun je altijd de stoel later onder Instellingen > Facturering en klik Ongebruikte stoelen verwijderen, of onder Instellingen > Gebruikers & Toestemmingen.

Hoe kan ik van een gebruiker een beheerder maken?

Klik gewoon op de “Nee” onder de Admin-kolom van de gebruiker om deze in een beheerder te wijzigen.

Zie voorbeeld:

Zichtbaarheid & toestemmingen

Om kort te gaan, elke deal/persoon/organisatie in Pipedrive is zichtbaar voor iedereen op je account. Om meer te leren over toestemmingen en zichtbaarheid klik je gewoon op de onderstaande link om ons volledige artikel te bekijken:

Volledig artikel: Gebruikers & Toestemmingen