Deals: wat zijn dit & hoe voeg je ze toe

Wat zijn deals?

In Pipedrive wordt de lopende transactie die je probeert af te sluiten met een Persoon of Organisatie gevolgd in de vorm van een deal, die wordt afgewerkt volgens de stadia van je pijplijn, tot het moment dat deze is GEWONNEN of VERLOREN.

Voor beter inzicht in het verband tussen je contacten en deals, kun je hier meer informatie vinden over hoe Pipedrive-gegevens worden georganiseerd.

Wanneer je op een deal klikt, wordt je naar de Details-pagina van die deal gestuurd. Daar wordt alle relevante contactinformatie weergegeven, evenals alle activiteiten, e-mails, notities en acties met betrekking tot de deal.

• Deals kunnen zijn gekoppeld aan een Persoon, een Organisatie, of beide!
  • Deals volgen alle gebeurtenissen en verplaatsingen die plaatsvinden door je hele verkoopproces.
  • Aangezien een Deal gekoppeld is aan een contact zullen alle acties die je uitvoert met betrekking tot de Deal ook gekoppeld zijn aan de Persoon/Organisatie die daarbij betrokken is.
  • Deals kunnen worden geïmporteerd vanuit een voorgaande CRM-app, of geïmporteerd met een CSV- of XLS-bestand.
  • De voortgang van de deals in je account wordt gevolgd bij de Statistieken van je account.

Een deal toevoegen

Er zijn verschillende manieren om deals toe te voegen aan je Pipedrive-account, die zijn gebaseerd op verschillende behoeften.

• Vanuit de Pijplijn-pagina, Lijst-pagina, of Prognose-pagina van de Deals-tabblad.
    Hier kun je één deal tegelijk maken en aantekeningen maken van specifieke informatie — zoals Contactpersoon, Waarde van de deal en de Verwachte sluitingsdatum — die bij deze deal hoort.

• Vanuit de Detail-pagina of een willekeurige Contactpersoon of Organisatie.
    Wanneer je in de Details-pagina van één van je contacten bent, kun je ervoor kiezen gemakkelijk een deal te maken voor dat contact, waardoor de informatie van de contact wordt overgenomen.

• Vanuit een e-mail in je Mail-tabblad.
    Wanneer een e-mail niet is gekoppeld aan een deal in je Pipedrive-account, kun je ervoor kiezen deze te koppelen aan een bestaande deal of een nieuwe deal te maken om de e-mail aan te koppelen.

• Via het mappen van velden van het type Deal in het proces voor Gegevens importeren.
    Wanneer velden van het type Deal worden toegewezen, worden deals gemaakt voor de bijbehorende contacten. Voor meer informatie over het importproces klik je hier