E-mailintegratie

Hoe werkt het?

Pipedrive heeft twee methoden voor het beheren van je e-mailgesprekken met je klanten: E-mailsynchronisatie en Smart E-mail-BCC.
Ongeacht welke methode je gebruikt, Pipedrive zal intuïtief berekenen bij welke contacten en deals je e-mailgesprekken horen op grond van het e-mailadres waaraan je het bericht stuurt. Dit betekent dat je altijd een duidelijk overzicht hebt van alle gesprekken van de Detailweergave van zowel de Persoon als van de Deal.

Je krijgt ook je eigen speciaal toegewezen Pipedrive-inbox, die al je e-mails zal bevatten en die je enige controle geeft over linken en delen mails.

Klik hier voor meer informatie over hoe Mail werkt in Pipedrive naast je andere informatie.

E-mailsynchronisatie

Deze functie — die deel uitmaakt van de functionaliteit bij Pipedrive Gold- en Platinum-abonnementen — stelt je in de gelegenheid je e-mailinbox te synchroniseren met je Pipedrive-account, en geeft je toegang tot je e-mail zonder dat je Pipedrive hoeft te verlaten.
Ga om de E-mailsynchronisatiefunctie in te schakelen naar Instellingen > Persoonlijk > E-mailintegratie, en klik op de knop Je account koppelen die hier gevonden wordt.
De E-mailsynchronisatiefunctie is compatibel met alle grote e-mailproviders, inclusief:

• Gmail en Google Apps
  • Yahoo! Mail
  • Microsoft Exchange (ActiveSync)
  • Outlook.com (ook bekend als: Hotmail)
  • iCloud (ook bekend als: MobileMe of DotMac)
  • AOL Mail
  • FastMail
  • GandiMail
  • GMX
  • Mail.ru
  • Yandex.Mail
  • GoDaddy Mail
  • Hover.com
  • Namecheap
  • Bluehost
  • Soverin
  • Zimbra
  • 123-reg
  • 126
  • QQ Mail
  • Aliyun (Alibaba Group)
  • Netease 163 (China)
  • Yeah.net
  • 139.com (China)
  • Een aangepast account synchroniseren door generieke IMAP

Alle inkomende en uitgaande e-mail wordt gesynchroniseerd met je Pipedrive-account en wordt geassocieerd met de overeenkomstige contacten en deals.
Voor meer details over hoe je de E-mailsynchronisatiefunctie configureert, klik hier

Slimme bcc-functie

Onze Smart E-mail-BCC-functie stelt je in staat om handmatig specifieke e-mailgesprekken aan een deal of contact toe te voegen, waardoor je kunt selecteren welke e-mails aan Pipedrive moeten worden gezonden.
Met de Smart E-mail-BCC zou een gebruiker in de Pipedrive-account het specifieke universele BCC-adres kopiëren en het plakken in het BCC-veld van een verzonden e-mail. Door dit te doen wordt een kopie van die BCC e-mail in de Pipedrive-account gezet, in het Mail tabblad van die gebruiker.
Alle reacties die van je klanten ontvangen worden, moeten worden doorgestuurd naar hetzelfde universele BCC-adres om in Pipedrive te verschijnen.

Bij het doorsturen van een e-mail aan Pipedrive, stuur de e-mail door zonder een “Aan” adres, met alleen het Smart BCC-adres in het BCC veld.

Noot: Zorg dat je het Pipedrive Smart BCC-adres in het BCC-veld van je e-mails plaatst, om elke verwarring met je potentiële klanten uit te sluiten.

E-mailinstellingen

Ongeacht welke methode je gebruikt voor het beheren van je e-mails in Pipedrive zijn er een aantal instellingen die je moet overwegen voor je integratie.

In Pipedrive wordt de functie Alternatieve e-mailadressen specifiek voor de Smart e-mail BCC-functie gebruikt. Standaard zal alleen het e-mailadres dat gebruikt wordt bij het inloggen in Pipedrive geautoriseerd zijn voor het gebruik van het Smart e-mail BCC-adres dat bij je account hoort.
Maar als je je e-mails verzendt van een ander adres dan dat wat je gebruikt om bij Pipedrive in te loggen, dan moet je dat e-mailadres toevoegen als een alternatieve e-mail. Dit zal een bevestigingsmail zenden aan het toegevoegde e-mailadres, dat zal moeten worden gevalideerd voordat het adres succesvol kan worden gebruikt als een alternatieve e-mail in Pipedrive.

Deze instelling configureert de standaard instelling voor het delen van alle toekomstige e-mails in Pipedrive. Bedenk dat dit geen huidige instellingen voor het delen van e-mails op je bestaande e-mails zal overschrijven, en dat het alleen van toepassing is op e-mails die ontvangen worden nadat de instelling is geselecteerd.
Andere gebruikers in je Pipedrive-account kunnen alleen een e-mail zien die gekoppeld is aan een contact of deal wanneer de e-mail is ingesteld om te worden Gedeeld
Als een e-mail Privé is gemarkeerd, dan kan geen andere gebruiker in de account die e-mail bekijken — inclusief Beheerders van de Pipedrive-account.

Pipedrive zal automatisch e-mails koppelen aan de juiste Contactpersoon door het e-mailadres te herkennen dat gekoppeld is aan die ontvangen e-mail.
De Automatische koppeling aan de deal section zal je in staat stellen Pipedrive de ontvangen e-mail te laten koppelen met elke openstaande deal voor die Contactpersoon.
In het kort, als je Contactpersoon is gekoppeld aan verschillende openstaande deals, zal Pipedrive je in staat stellen te kiezen aan welke deal die e-mail moet worden gekoppeld.

Noot: Als je een gekoppelde e-mail van het tabblad Mail van je Pipedrive wist, dan zal deze niet langer te zien zijn in de Detailweergave van de gekoppelde deal.