Meerdere pijplijnen & waar je ze wel (of niet) moet gebruiken

Noot: je hebt beheerrechten nodig om bepaalde handelingen die in dit artikel vermeld staan uit te voeren. Klik hier voor meer informatie.

Waarom meerdere pijplijnen gebruiken?

Het gebruik van meerdere pijplijnen kan heel nuttig zijn in bepaalde situaties. Bijvoorbeeld:

• Je kan een bedrijf zijn dat diverse soorten producten aanbiedt die hun eigen beschermde stadia vereisen tijdens het sluiten van een deal.
  • Of je kan zowel een product als een service hebben die je in je bedrijf verkoopt. De service kan makkelijk een langere pijplijn hebben.
  • Je wilt misschien ook de levering van verkochte items kunnen volgen nadat zij gewonnen zijn.

Het is niet een goed idee om meerdere pijplijnen te gebruiken:

• Deel je deals per locatie of type industrie of iets anders in als de stadia hetzelfde zijn (gebruik anders in dit geval aangepaste velden).
  • Om in te delen per salesmedewerker (dit wordt al automatisch gedaan door Pipedrive met het Eigenaar veld).
  • Samenvattend: Creëer alleen meerde pijplijnen als de stadia van het proces verschillen. Probeer anders gebruik te maken van aangepaste velden.

Op deze manier zul je de kans hebben de hele pijplijn in een overzicht te zien maar kun je ook filters maken om een segment te zien. Zo krijg je het beste van beide werelden. Het is onmogelijk om een gecombineerd overzicht te krijgen van alle pijplijnen, zelfs als de stadiumnamen gelijk zijn. Intern zijn het nog steeds afzonderlijke pijplijnen en stadia voor het systeem.

Hoe je meerde pijplijnen kunt configureren

Ben je er niet zeker van welke stadia je moet configureren? Klik hier voor tips over het configureren van de juiste stadia voor je bedrijf.

Een nieuwe pijplijn toevoegen​

1. Ga naar Instellingen > Pijplijnen om je pijplijnen aan te passen.
  2. Klik op Nieuwe pijplijn toevoegen, in de rechterbovenhoek. Het scherm voor Nieuwe pijplijn toevoegen opent, waar je geacht wordt een naam te geven aan je pijplijn.
  3. Voer een titel in voor je pijplijn.
  4. Klik op Opslaan om de nieuwe pijplijn op te slaan.

De pijplijn wordt aan je account toegevoegd; nu kun je beginnen met het toevoegen van stadia aan de pijplijn.