Rapporten

Rapporten zijn een geweldige manier om niet alleen je prestaties te zien, maar ook om een prognose te maken over waar je in de toekomst naartoe gaat. Hiermee kun je toekomstige doelen afstemmen op eerdere prestaties, wat inhoudt dat je constant kunt verbeteren en elke maand meer verkopen kunt sluiten.

Om bedrijfsrapporten in de Pipedrive-app te openen, ga je naar Statistieken > Rapporten.

Pipedrive biedt een aantal standaard rapporten — in grafiekvorm — op basis van het gebruik en de gegevens in de Pipedrive-account van je bedrijf.
Op iedere balk in de grafiek kan worden geklikt, wat een lijst genereert met de gegevens die de basis vormen van de inhoud van de grafiek.
Als je bijvoorbeeld kijkt naar Activiteiten toegevoegd en de balk geeft 42 aan en je klikt op de balk, dan krijg je de lijst te zien met alle 42 activiteiten waarop de balk is gebaseerd.

Pipedrive biedt het volgende...

Activiteiteninspanningen

Deze opties geven goed inzicht in hoe je team presteert wat betreft het toevoegen en voltooien van activiteiten in je account.
Deze rapporten zijn goed voor het vaststellen van de efficiëntie van zowel je team als van je processen.

• Activiteiten toegevoegd
    • Toont de activiteiten die zijn toegevoegd aan de Pipedrive-account, per gebruiker of per activiteitstype.
    • Aanbevolen om vast te stellen hoe vaak een gebruiker verkoopactiviteiten toevoegt aan de account.
  • Activiteiten voltooid
    • Toont de activiteiten die zijn voltooid in de Pipedrive-account, per gebruiker of per activiteitstype.
    • Aanbevolen om vast te stellen hoe vaak een gebruiker activiteiten markeert als 'Voltooid'.
  • E-mails verzonden
    • Laat het aantal e-mails zien dat is verzonden in Pipedrive, per gebruiker.
    • Aanbevolen om inzicht te krijgen in hoe vaak gebruikers Pipedrive gebruiken voor hum verkoopcorrespondentie.
  • E-mails ontvangen
    • Laat het aantal e-mails zien dat is ontvangen in Pipedrive, per gebruiker.
    • Aanbevolen om vast te stellen hoe vaak een e-mail van een gebruiker een reactie heeft gekregen in Pipedrive.

Voor meer informatie over je rapporten over Activiteiteninspanningen klik je hier

Pijplijnprestaties

Deze opties ondersteunen je bij het doen van prognoses in je account, op basis van de prestaties bij deals in je Pipedrive-account.
Klanten gebruiken de resultaten van deze rapporten vaak om inzicht te krijgen in de bottlenecks van hun pijplijn— waar deals het vaakst vastlopen — en hun verkoopprocessen op basis daarvan bij te stellen.

• Deals gestart
    • Laat het aantal deals zien dat is gestart in de account en de huidige status van iedere deal, en alle producten die aan deze deals zijn gekoppeld.
    • Aanbevolen om inzicht te krijgen in welke gebruikers de meeste deals toevoegen aan de account en de waarde van deze deals — en daardoor ambitieuze verkopers te identificeren.
  • Dealvorderingen
    • Laat het aantal deals dat is ingevoerd in ieder stadium van je pijplijnen, onderverdeeld op basis van de stadia of de gebruikers die ze afhandelen.
    • Aanbevolen om vast te stellen of je deals vastlopen in een bepaalde stadium van je pijplijn, zodat je hierop kunt inspelen en je processen kunt bijstellen.
  • Dealsnelheid
    • Laat de gemiddelde tijd zien tussen het maken van een deal en het moment waarop het wordt gemarkeerd als GEWONNEN of VERLOREN.
    • Aanbevolen om inzicht te krijgen in hoe effectief je gebruikers of processen in het snel sluiten van deals. Dit wordt vaak beschouwd als het rapport dat de meest directe nuttige informatie geeft.
  • Dealconversie
    • Laat zien hoeveel deals vanuit het eerste stadium van een pijplijn naar het laatste stadium gaan, in verhouding tot de deals die zijn gemarkeerd als GEWONNEN of VERLOREN.
    • Aanbevolen om vast te stellen of je veel deals verliest in één specifiek stadium, waardoor je verbeteringen kunt aanbrengen om problemen op te lossen.

Voor meer informatie over je rapporten over Pijplijninspanningen klik je hier

Verkoopprestaties

Deze opties zijn voor de eenvoudige en effectieve analyse van het uiteindelijke saldo: gewonnen of verloren deals.
Deze rapporten vormen uitstekende mijlpaalrapporten, om te laten zien hoeveel deals de account heeft gesloten.

• Gewonnen deals
    • Laat het aantal deals zien dat is gemarkeerd als GEWONNEN in je Pipedrive-account.
    • Aanbevolen voor een snel rapport van hoe je bedrijf inkomsten genereert via het verkoopproces.
  • Deals verloren
    • Laat het aantal deals zien dat is gemarkeerd als VERLOREN in je Pipedrive-account.
    • Aanbevolen voor een snel rapport van de deals die niet tot een goed einde zijn gebracht, waardoor je in de toekomst beter kunt presteren.

Voor meer informatie over je rapporten over Verkoopprestaties klik je hier

Filteren

Deze algemene informatie is uiteraard nuttig, maar je moet mogelijk ook kunnen werken met meer specifieke informatie in je account.
Door informatie in deze rapporten kun je doordringen tot de meest relevante informatie over je deals en activiteiten, trends of verbeteringspunten identificeren en stappen nemen om je bedrijf efficiënter te maken.

In onze Rapporten bieden de mogelijkheid om te filteren...

op gebruiker...

op periode...

en op pijplijn.