Bedrijfsstatistieken en meetpunten

Onze bedrijfsstatistieken en meetpunten zijn zoveel meer dan alleen maar cijfers: je kunt ze gebruiken voor de strategische planning van je salesproces, zodat je meteen ziet hoe je teamleden presteren en waar ze zich kunnen verbeteren.

Secties

1: Je rapport configureren

2: Prestaties sales

3: Prestaties pijplijn

4: Activiteiteninspanningen

1: Je rapport configureren

Je begint alle rapporten met de periode die je wilt analyseren. Je kunt dit linksboven op de pagina met statistieken instellen:

Je kunt dan, afhankelijk van het rapport, ook je resultaten toespitsen op een bepaalde pijplijn. Vergeet niet dat Pipedrive meerdere pijplijnen kan ondersteunen.

Opmerking: Het enige rapport waarvoor je niet alle pijplijnen kunt analyseren is het rapport Dealconversie. Dit is omdat Dealconversie de stadiums van je pijplijn analyseert op het aantal conversies en je natuurlijk een totaal verschillend aantal stadiums kunt hebben in elke pijplijn. Daarom kan het rapport Dealconversie alleen de statistieken voor één pijplijn per keer bekijken.

Nadat je de periode en de pijplijn hebt geselecteerd, moet je beslissen welk type rapport je wilt, bijv. prestaties sales, prestaties pijplijn of activiteiteninspanningen.

Als je hebt besloten welk type rapport je wilt uitvoeren, kun je met een paar klikken uitvouwen wat je wilt zien. Je kunt op de grafiek van elke gebruiker klikken om de details van het rapport te tonen. Op zoek naar meer details dan wat in het venster wordt weergegeven? Klik dan op het pictogram Instellingen in het venster en configureer de velden die je wilt zien.

Je kunt ook bepaalde opties toevoegen of weglaten in de chronologische grafieken:

Bovendien kunnen sommige rapporten worden gesorteerd op kolommen:

Vergeet ten slotte niet dat je verschillende gebruikers, stadiums en eenheden kunt bekijken in je rapporten, afhankelijk van het type rapport dat je uitvoert:

2: Prestaties sales

De rapporten over de prestaties van sales bevatten de basisverhoudingen van gewonnen en verloren deals. Het rapport toont ook specifieke gebruikers, zodat je weet wie wel en niet uitzonderlijke prestaties leveren.

Verder staan onder Verloren deals de deals die je niet hebt gewonnen. Je kunt zelfs de meestvoorkomende redenen voor verloren deals ontdekken. Deze kunnen worden geconfigureerd onder Instellingen > Bedrijfsinstellingen > Redenen voor verlies

Vooraf geconfigureerde redenen voor verloren deals hebben in deze weergave elk een eigen grafiek. Als gebruikers hun eigen redenen voor verloren deals mogen toevoegen, worden deze samengevat onder Overig.

3: Prestaties pijplijn

De statistieken voor de prestaties van je pijplijn zijn misschien wel de nuttigste cijfers in Pipedrive. Hiermee analyseer je hoe je team presteert in elk stadium van je pijplijn(en), observeer je trends en combineer je al deze gegevens in handige, overzichtelijke conversiemetingen.

Bij de prestatiecijfers van je pijplijn worden alleen je gesloten deals in ogenschouw genomen. Deze kunnen gewonnen of verloren zijn. Openstaande deals maken geen deel uit van dit rapport, aangezien we het aantal deals willen samenvatten dat als verloren of gewonnen is gemarkeerd in elk stadium voor de periode die je hebt ingesteld.

Wat schiet jij hiermee op?

Als je de deals observeert die in elk stadium zijn gewonnen of verloren, weet je hoe goed je teamleden presteren tijdens elk stadium van het salesproces. Je kunt dan bepalen welke vertegenwoordigers zich moeten verbeteren en welke de verwachtingen overtreffen en hun 'geheim' kunnen delen met de rest van het team. Als je een hoger percentage verloren deals opmerkt in een bepaald stadium voor alle gebruikers, moet je misschien dat stadium van het proces wat beter afstemmen voor het gehele team.

In het bovenstaande voorbeeld zie je hoe we de conversies voor elk stadium hebben toegevoegd. Zo te zien leveren we in al onze stadiums redelijk goede prestaties, behalve in het eerste stadium Idee. Maar wat als we de gebruikers van Pipedrive in elk stadium eens onder de loep nemen?

Als we het laatste stadium van de pijplijn bekijken, is in het bovenstaande voorbeeld duidelijk te zien dat Eva-Liisa Smarjova meer conversies op haar naam heeft staan dan haar collega's. Wat doet zij goed waarvan anderen kunnen leren?

4: Activiteiteninspanningen

Onder Activiteiteninspanningen kun je de activiteiten van je team bijhouden. Hier zie je hoeveel activiteiten van elk type je gebruikers maken of uitvoeren en kun je deze cijfers vergelijken met het gemiddelde van het bedrijf.

Wat schiet jij hiermee op?

Je hebt geen oneindige invloed op een deal. Maar waar je wel invloed op hebt, is het aantal taken dat je uitvoert bij het sluiten van een deal. Profiteer van deze cijfers om de voltooide en toegevoegde activiteiten bij te houden, zodat je meteen weet hoe actief je team is.