De Prognoseweergave: Omzetprojectie

Het is nuttig om te weten hoeveel omzet je bedrijf heeft gerealiseerd, maar soms moet je weten hoeveel omzet je kunt genereren in de toekomst.
In Pipedrive, hebben we de Prognoseweergave om je te helpen een indruk te krijgen van de omzetprojectie voor je bedrijf.

De Prognoseweergave

De Prognoseweergave zal je omzetprognose tonen met behulp van de verwachte sluitingsdatum van de deal.
De verwachte sluitingsdatum is de datum waarop je verwacht een concreet idee te zullen hebben of de deal als GEWONNEN of VERLOREN zal zijn gemarkeerd.

Als de verwachte sluitingsdatum niet je ideale manier is voor het begrijpen van je potentiële omzet, dan kun je ook je eigen aangepaste datumveld aanmaken — bijvoorbeeld, “leverdatum” — en kan de Prognoseweergave die informatie gebruiken om je omzet te berekenen.
Klik hierom meer te leren over het aanmaken van aangepaste velden in Pipedrive.

Voor toegang tot de Prognoseweergave, ga gewoon naar het Deals tabblad en klik op de derde Weergave knop.

Zodra je daar bent zul je een kalenderweergave zien van je deals.
In de koppen van elke kolom, zul je een samenvatting vinden van je geprojecteerde omzet, (standaard) op grond van de verwachte sluitingsdatum van je deals.
Die samenvatting bevat een totale waarde voor alle huidige openstaande deals, een totale waarde voor alle gewonnen deals, en een projectie van de gecombineerde omzet van je gewonnen en openstaande deals — mocht je deze allemaal succesvol afsluiten.

Noot: Als je een aangepaste kans hebt voor je deals of stadia, dan zal die gewogen waarde worden gepresenteerd in de Prognoseweergave. Om meer te leren over de deal- en stadiumkans in Pipedrive, klik hier

Om je kolommen aan te passen — aantal kolommen, afgebeelde intervallen — klik je op het tandwielpictogram en selecteer je voorkeursopties.

De Groene Statusbalk

De groene statusbalk duidt aan in welk stadium de deal momenteel verkeert — hoe verder de groene balk is, hoe verder het proces in de pijplijn gevorderd is.
Deals die het verst gevorderd zijn in de pijplijn, worden gerangschikt afgebeeld boven aan je Prognoseweergave.
Dit laat je zien dat de deals die het dichtst bij de voltooiing zijn het eerste als GEWONNEN worden gemarkeerd.

Slepen en plakken om bij te werken

Je kunt je realiseren dat sommige deals in je Prognoseweergave niet echt gesloten zullen zijn op de momenteel geregistreerde datum.
Om deze informatie bij te werken, moet jee eenvoudig deals slepen en plakken van de ene kolom naar de andere, wat je in staat stelt de verwachte sluitingsdatum van de deal bij te werken.