Het scherm Prognose - Omzetprojectie

Hoe handig zou het zijn als je niet alleen zou kunnen zien hoeveel je hebt verdiend, maar vooral ook hoeveel je zou kunnen verdienen?  Gebruik het scherm Prognose van Pipedrive om juist dat te doen!

Het scherm Prognose

Het scherm Prognose toont de omzet, door gebruik te maken van een verwachte sluitingsdatum die je moet opnemen in de configuratie van je deals. Je kunt ook je eigen speciale datumveld opzetten (bijvoorbeeld, “delivery datum”); het scherm Prognose zal dan de inkomsten projecteren op grond van het gekozen dataveld.

Zodra je daar bent, krijg je een prachtig overzicht in de vorm van een kalender van je deals. In de kolomkoppen vind je een samenvatting van de omzetprognose. Er is een totale waarde voor alle verworven deals, een totale waarde voor alle openstaande deals, en een projectie van wat de gecombineerde waarde van al je verworven en openstaande deals zou kunnen zijn (als je ze allemaal zou verwerven).

Groene statusbalk

De dunne groene statusbalk die je ziet bij elk van je deals duidt aan waar de deal zich in je sales pijplijn bevindt, of meer specifiek, in welk stadium. Hoe verder gevorderd de groene statusbalk is, hoe verder je deal in de pijplijn gevorderd is. De deals die het verst gevorderd zijn in de pijplijn worden in volgorde van prioriteit afgebeeld in het scherm Prognose, zodat je altijd de deals met de verst gevorderde status bovenaan je lijst hebt.

Sleep en plak om de verwachte sluitingsdatum te updaten

Je kunt je afvragen wat je moet doen met de deals die je beslist niet zult verwerven voor het einde van de maand/het kwartaal. Door eenvoudig deals te slepen en te plakken van de ene kolom naar de volgende kun je de verwachte sluitingsdatum updaten.