Callto Syntax: Maak VOIP-telefoongesprekken vanuit Pipedrive!

Noot: Je hebt beheerrechten nodig om bepaalde acties die in dit artikel vermeld staan uit te voeren. Klik hier voor meer informatie.

Pipedrive heeft het vermogen te kiezen welke app standaard wordt gebruikt als je op een telefoonnummer klikt in Pipedrive. Bijvoorbeeld, je kunt Skype voor gesprekken gebruiken, of SMS, Lync, of een aantal op SIP-gebaseerde telefoonsystemen.

De manier waarop dit werkt is dat de accountbeheerders de protocolsyntax kunnen specificeren die zij zouden willen gebruiken voor de links die ze willen bellen in hun Pipedrive-account. Dus zodra deze functie is geconfigureerd, zullen wij in staat zijn te klikken op ieder nummer in Pipedrive, en het een Skype-oproep laten maken naar dat nummer. Zoals dit...

Configuratie van je syntax:

De syntax kan worden gewijzigd door te gaan naar Instellingen › Bedrijfsinstellingen › Algemeen.

Noot: Alleen beheerders kunnen de syntax configureren.

Daar zul je het veld voor de Telefoonnummerlinksyntax vinden. Je kunt hiervoor elke handler invoeren die je zou willen gebruiken, waarbij het telefoonnummer wordt aangegeven met het symbool [nummer].

Je kunt controleren bij je SIP-/telefoonleverancier voor de details over hoe je hun diensten gebruikt in combinatie met browserlinks. Maar wij vermelden hier de meest gebruikte syntaxvarianten die van pas kunnen komen:

• skype:[nummer]?call — Skype-gesprek
  • skype:[nummer]?chat — Skype-SMS
  • sip:[nummer]@gateway.com — SIP-telefoongesprekshandler (controleren bij je service provider voor details)
  • facetime://[nummer] — Apple FaceTime-gesprek
  • tel:[nummer] — Standaard telefoongesprekshandler
  • callto:[nummer] — Standaard telefoongesprekshandler die gewoonlijk een Skype-gesprek triggert
  • sms:[nummer] — Standaard SMS-handler