Instructievideo's: een goed overzicht van Pipedrive

Bekijk de onderstaande demoafspeellijst voor een goed overzicht van Pipedrive, of ga naar een onderwerp daaronder.

Wil je overstappen op een nieuw CRM? Of maak je nog maar net kennis met de wereld van CRM's? In deze demovideo ontdek je hoe je je verkoopresultaten enorm kunt verbeteren met Pipedrive.

Als je op zoek bent naar een specifiek onderwerp, klik je op een van de onderstaande links om naar de sectie voor de video te gaan waarin dat onderwerp wordt behandeld.

1. Waarom Pipedrive? - Het scherm Pijplijn

Waarom Pipedrive? - Het scherm Pijplijn

In dit gedeelte worden de volgende onderwerpen behandeld:

• Het scherm Pijplijn: in dit gedeelte laten we zien hoe Pipedrive zich onderscheidt van zijn concurrenten. Wat we willen bereiken is om met de business intelligence van een goede CRM iets te maken dat intuïtiever werkt. Op ons scherm Pijplijn zien je verkopers wat ze die dag moeten doen als ze zich aanmelden bij het systeem. Stel je een CRM voor dat je teamleden vertelt wat ze moeten doen in plaats van dat je team moet vragen wat er gedaan moet worden!
  • Activiteiten: follow-upactiviteiten plannen in je scherm Pijplijn, wat zeer belangrijk is voor het idee achter pijplijnen.

2. Deals en contactpersonen toevoegen - Hoe je gegevens worden georganiseerd

Deals en contactpersonen toevoegen

In dit gedeelte worden de volgende onderwerpen behandeld:

• Deals/contactpersonen/organisaties toevoegen aan het systeem. Je kunt je pijplijn opvullen door handmatig deals toe te voegen. Dat gaan we laten zien, evenals hoe je gegevens over contactpersonen en deals aan elkaar kunt koppelen.
  • Het vak Deal toevoegen aanpassen: ontdek hoe je een functie kunt inschakelen waarmee je een deal kunt toevoegen en tegelijk een gloednieuwe contactpersoon koppelt aan die deal. Ook laten we zien hoe aangepaste velden die je maakt kunnen worden toegevoegd aan dit vak. Als je dit vak aanpast, weet je zeker dat alle vereiste velden die uniek zijn voor jouw organisatie, worden weergegeven tijdens het maken van een deal.

3. Pipedrive aanpassen

Pipedrive aanpassen

In dit gedeelte worden de volgende onderwerpen behandeld:

• Het scherm Pijplijn aanpassen: ontdek hoe je je eigen unieke stadiums kunt instellen in je Pijplijn en hoe je aanvullende pijplijnen maakt.
  • Aangepaste velden toevoegen: ontdek hoe je extra aangepaste velden kunt maken voor je contactpersonen, organisaties en deals, en waar deze velden moeten worden toegevoegd.
  • Integratie van Google Maps: ontdek hoe Pipedrive geocodes gebruikt voor zijn aangepaste adresvelden met Google Maps, zodat je alle potentiële klanten op een kaart kunt zien.
  • De soorten activiteiten aanpassen: je kunt in Pipedrive ook aangepaste types activiteiten maken, zodat je je activiteiten naar wens kunt benoemen en labelen.

4. De lijstweergave - Rapporten op maat en groepsgewijs bewerken

De lijstweergave - Rapporten op maat en groepsgewijs bewerken
In dit gedeelte worden de volgende onderwerpen behandeld:

• Aangepaste filters/rapporten/verwijderingen: ontdek hoe je filters gebruikt op het scherm Pijplijn (of zelfs de lijstweergave) met specifieke criteria. Je kunt itemoverstijgende filters maken en je deals of contactpersonen filteren op de aangepaste velden die je hebt gemaakt. Na het filteren kunnen de resultaten worden geëxporteerd naar een spreadsheet. Je kunt ook de resultaten van de filter groepsgewijs verwijderen, zodat je alleen specifieke criteria wist.
  • Groepsgewijs bewerken: ontdek hoe je meerdere items tegelijk kunt bewerken met onze bulkeditor.

5. Omzet voorspellen - Het scherm Tijdlijn

Omzet voorspellen - Het scherm Tijdlijn

In dit gedeelte wordt het volgende onderwerp behandeld:

• Het scherm Tijdlijn: Pipedrive heeft een scherm Tijdlijn. Hierop kun je je actuele omzet visueel bijhouden, evenals prognoses van toekomstige omzet.

6. Producten

Producten

In dit gedeelte wordt het volgende onderwerp behandeld:

• De functie Producten: dit is een handige kleine functie waarmee je een op maat gemaakte catalogus kunt opstellen met producten, die je dan kunt koppelen aan deals en bijhouden in rapporten.

7. Gegevens en zichtbaarheid

Gegevens en zichtbaarheid

In dit gedeelte worden de volgende onderwerpen behandeld:

• Het scherm Details van deal: kom meer te weten over het focusgerichte ontwerp van het scherm met details over je deal. Dit is het onmisbare scherm voor elk gesprek dat je hebt met een klant.
  • Volgers/gegevens delen: met de functie Volgers kun je je abonneren op een deal en meldingen ontvangen over updates aan die deal in Pipedrive.
  • Zichtbaarheid en machtigingen: Pipedrive wordt gehost met standaardproviders in de sector als RackSpace en Amazon om je gegevens veilig te houden. Maar als je Pipedrive gebruikt, wie in je team kunnen je gegevens dan ook bekijken? Ontdek wat de standaardinstellingen zijn voor de zichtbaarheid van en machtigingen voor gegevens binnen het systeem, en hoe beheerders desgewenst voor andere machtigingen kunnen kiezen.

8. E-mailintegratie

E-mailintegratie

In dit gedeelte worden de volgende onderwerpen behandeld:

• Slimme e-mail-bcc: als je het universele adres van deze functie toevoegt aan de bcc- of cc-regel, wordt je e-mail verzonden naar het systeem en maakt of koppelt Pipedrive vervolgens automatisch de e-mail aan openstaande deals voor de contactpersoon, allemaal doordat het het e-mailadres van de contactpersoon herkent. Je kunt zelfs hun antwoorden doorsturen naar hetzelfde universele adres, waarna ze worden bijgehouden als antwoorden.

9. Statistieken en cijfers - Mobiele apps

Bedrijfsstatistieken en pijplijncijfers

In dit gedeelte worden de volgende onderwerpen behandeld:

• Bedrijfs-/persoonlijke statistieken: ontdek hoe je met Pipedrive op visuele wijze statistieken ontvangt over je gegevens en activiteiten. Deze kunnen worden opgedeeld voor het bedrijf als geheel of per medewerker.
  • Cijfers over pijplijnen: hiermee kom je te weten hoe efficiënt je verkoopproces is en zie je waar je verbeteringen kunt aanbrengen.
  • Android- en IOS-apps: Pipedrive in je broekzak! Beschikbaar in de Android en IOS.

10. Gegevens importeren en exporteren

Importeren en exporteren

In dit gedeelte worden de volgende onderwerpen behandeld:

• Gegevens importeren: importeer vanuit een spreadsheet of gebruik een externe tool (Import2) om gegevens tussen CRM's te verplaatsen.
  • Gegevens exporteren: beheerders kunnen eenvoudig grote hoeveelheden gegevens exporteren.
  • API-opties: ontdek welke verschillende methoden je kunt gebruiken om het genereren van leads te automatiseren in Pipedrive via onze open REST API.