Zapier - Voeg nieuwe Facebook-advertentieleads toe als mensen in Pipedrive

Facebook Lead Ads maakt het eenvoudig om in contact te komen met je publiek en om dit uit te breiden. Wanneer iemand klikt op je Lead Ad, worden hun contactgegevens van Facebook automatisch toegevoegd aan het Lead Adformulier.

Omdat Zapier doet waar het goed in is, kun je eenvoudig die Facebook Lead Ads reacties overbrengen in Pipedrive als contactpersonen. Aangepaste velden worden ook ondersteund, dus kun je aangepaste filters aanmaken om de inkomende Mensen te categoriseren.

Wat je nodig hebt.

Hier zijn een aantal dingen die je moet weten voordat je aan dit proces begint.

• Je zult een Pipedrive-, Facebook-, en Zapier-account moeten hebben. Om meer over Zapier te leren moet je hier klikken.
  • Zapiers Facebook Leads Ads Zap is z.g. “Premium app”. Voor het gebruik van deze functie moet je wel een Zapier betaald abonnement hebben.
  • Om dit proces te voltooien, moet je een Lead Ad configureren in Facebook en een koppelende Zap in Zapier aanmaken, die nieuwe leads zal gaan toevoegen aan je Pipedrive Mensenlijst.

Noot:
Je kunt alleen nieuwe Facebook-leads toevoegen aan je Personen. Eerder verzamelde leads kunnen niet worden doorgeschoven naar Zapier of Pipedrive. Instead, export a CSV file of any leads collected prior to setup and import them to Pipedrive.

Configureren van je Facebook Lead Ad

To ensure you collect the most useful information from leads, the fields included in your Lead Ad form should match the fields in your Pipedrive People profiles here. You can customize your Pipedrive People fields here.

Voordat je begint met het opzetten van je Lead Ads campagne, adviseren wij je om iemand van het juridische team te betrekken bij de vragen die je wilt stellen op je formulier en bij de beleidspunten van de lead ads te gaan evenals  de leveringsvoorwaarden. Zodra je hiermee klaar bent moet je ook zorgen dat je het volgende hebt:

• Toegang tot de Facebookpagina van je bedrijf.
  • De URL naar het privacybeleid van je bedrijf.
  • An image for your ad.

CAMPAGNE

• Ga naar je Ads Manager of Power Editor.
    • Klik in Ads Manager op: Advertentie aanmaken in de rechter bovenhoek.
    • Klik in Power Editor op: Campagne maken in de linkerbovenhoek.
  • Kies Leads verzamelen voor je bedrijf als advertentiedoel, en kies de Pagina uit het vervolgmenu.

• Bekijk de Lead Ad Leveringsvoorwaarden en klik op Akkoord.
  • Voer een campagnenaam in en klik op Publiek & budget instellen.

AD SET

• Kies het publiek voor je ad, zoals locatie, interesses, leeftijd, en geslacht.
  • Configureer je Budget, Schema, Publiek, Plaatsing, Optimalisatie & Prijzen en Leveringstype.
    Bedenk dat, in tegenstelling tot andere campagnetypes, je geen lead ads kunt richten aan mensen onder de leeftijd van 18.
  • Klik, zodra je je publiek en budgetdetails hebt ingesteld, op Kies Ad Creatief.

AD

• Voeg tekst en afbeeldingen of video toe voor je ad. Wij bevelen aan, meer context dan normaal te bieden, omdat je mensen zult vragen een bepaalde actie te ondernemen. Voor meer van onze beste praktijken, klik hier.
  • Voeg een knop Oproep tot actie toe, en kies Conversie volgen pixel als het nodig is.
  • Onder Welke informatie wil je van mensen verzamelen? Klik op Nieuw formulier aanmaken.
  • Geef je formulier een naam en selecteer een taal. Bedenk dat de taal die je hier kiest de taal is waarin het publiek je formulier zal zien.
  • Onder Toon geavanceerde opties you can choose to:
    • Veld ID's te bewerken om de kolomnamen te wijzigen voor je data wanneer je je leads exporteert.
      Dit kan nuttig zijn als je CRM-app specifieke kolomnamen vereist om je leads te ontvangen.
    • Neem de organische leads mee wanneer je je leads downloadt. Kies dit om leads mee te nemen van mensen die de ad zien, hetzij omdat zij werden getagd in de opmerkingen of omdat zij een formulier hebben ingevuld na het zien van een voorbeeld advertentie in Ads Manager of Power Editor.
  • Klik op Volgende en voeg een contextkaart toe.
  • Onder Om welke informatie zou je willen vragen?, let op dat een volledige naam en e-mailadres geselecteerd zijn. Meer opties kunnen naar wens worden geselecteerd.

Je kunt ook deze sectie gebruiken om aangepaste vragen te maken.

• Als je klaar bent met het toevoegen van vragen — tot een maximum van drie vragen — klik op Volgende.
  • Voeg een link toe aan je privacybeleid en aan alle andere disclaimers die je hebt en klik dan op Volgende.
    Merk op, dat er geen karakterlimiet van toepassing is voor de disclaimer.
  • Voer de website URL in waar je mensen naartoe wilt laten gaan nadat ze je formulier hebben ingevuld. Klik dan op Volgende.
  • Ga door je formuliervoorbeeld en breng alle nodige wijzigingen aan.
  • Klik op Formulier aanmaken.

Nadat je je Lead Ad hebt geconfigureerd, test deze om te zien hoe het wordt afgebeeld op je bureaublad en mobiele apparaten.
Voor meer informatie over hoe je je Lead Ads kunt configureren en testen, zie de Facebook-handleidingen over hoe
je een Lead Ad maakt, bekijk het voorbeeld van de ads die je aanmaakt, en de Facebook- Lead Ad Testing Tool.

Je mensen categoriseren

In Pipedrive kunnen filters worden gemaakt die je in staat stellen om je Deals, Personen, en/of Organisaties in beheerbare groepen in te delen. Nu kan het een goed tijdstip zijn om specifieke filters aan te maken in Pipedrive, die gericht zijn op de specifieke criteria die je verwacht te ontvangen van Facebook ad leads.
Leer hier meer over hoe je filters kunt aanmaken in Pipedrive.

Je Zap in Zapier configureren

Klik hier om deze Zap te krijgen of in je Zapier account, voeg een Facebook Lead Ads Zap toe.
Kies de Facebook-pagina die, en het Lead Ad-formulier dat je wilt gebruiken.

Je zult in staat zijn om aangepaste velden te selecteren van je Lead Ad en deze te matchen met de aangepaste velden die je hebt aangemaakt in Pipedrive.

Noot: Je Facebook Lead Ads Zap zal alleen lead data betrekken van het specifieke Lead Ad formulier dat bij de Zap betrokken is. Configureer een aparte Zap om lead data over te slaan van een ander Facebook Lead Ad formulier.

Lees voor configuratietips en instructies de Zapier handleiding over Facebook Leads Ads.