Hoe je Gmail instelt als je standaard e-mailclient van je browser

Wanneer je klikt op een e-mailadres in Pipedrive (of een “mailto-link”), wordt er een commando verzonden aan je browser om te beginnen met het schrijven van een e-mail aan die persoon met de e-mailclient van je webbrowser. Voor vele mensen zal dit Outlook zijn of Apple Mail, maar je wilt graag Gmail gebruiken in plaats daarvan?

Chrome - Hoe je Gmail instelt als je standaard e-mailclient

1: Open Gmail in Chrome en klik op het Protocol Handler pictogram in de adresbalk van je browser. Als je dit pictogram niet ziet, ga dan verder met stap 3.

2: Als je een prompt krijgt om Gmail toe te staan alle e-maillinks te openen, selecteer Toestaan, en klik op Gedaan. Dan ben je klaar! Sla stappen 3-5 over.

3: Als je niet in staat bent om het Protocol Handler pictogram te zien, klik dan op het Chrome-menu pictogram  in de rechterbovenhoek van je browser, en kies Instellingen.

4: Klik op de link Geavanceerde instellingen weergeven onderaan het scherm. Klik dan op de Inhoud instellingen knop onder de Privacy kop.

5: Blader in het pop-upscherm omlaag naar het Handlers gedeelte en klik op de knop Handlers beheren. Selecteer dan Gmail uit het mailto-vervolgmenu, klik op Gedaan.

Noot - Als je nog steeds problemen hebt (bijvoorbeeld als je Protocol handlers venster leeg is zonder opties), probeer dan in plaats daarvan eerst Google's mailto-extensie voor Chrome te installeren.

Firefox - Hoe je Gmail instelt als je standaard e-mailclient

1: Klik in de linker bovenhoek van je Firefox-browser op de Firefox-menuknop. Selecteer dan Opties.

2: Klik op het tabblad Applicaties, type "mailto" in de zoekbalk, en klik op de pijl van het vervolgmenu naast de Actie kolom. Selecteer Gebruik Gmail, klik op OK, en je bent klaar!

Internet Explorer - Hoe je Gmail instelt als je standaard e-mailclient

1: Klik hier om de Google Toolbar voor Internet Explorer te installeren.

2: Klik zodra de toolbar is geïnstalleerd op het moersleutel pictogram  in de rechter bovenhoek van je Internet Explorer browser om het Toolbar opties venster te openen. Blader omlaag naar het Webbrowser tools gedeelte, selecteer Gebruik Gmail voor 'Mail To' links," en klik op Opslaan. Nu kun je aan de slag!

Safari - Hoe je Gmail instelt als je standaard e-mailclient

1: Klik hier om Google's mailto-extensie voor Safari te downloaden. Klik op de pijl in de hoek rechtsboven van je Safari browser, klik op de download, en klik op Installeren in het pop-up venster.

2: Selecteer Gmail uit de lijst opties.

3: Start je browser opnieuw, en je bent helemaal klaar!

Hoe je automatisch nieuwe e-mails kunt opstellen op een apart tabblad

Als je klikt op een e-mailadres in Pipedrive wordt een tabblad om te schrijven geopend in hetzelfde venster. Maar wat moet je doen als je liever een nieuwe e-mail wilt kunnen schrijven op een apart tabblad, zodat je niet terug hoeft te klikken of je plaats in Pipedrive opnieuw moet opzoeken?

Ga om dit te configureren naar Instellingen > Persoonlijke > Gebruikersinterface. Daar vind je de optie E-maillinks openen in een nieuw tabblad. Je bent klaar!