Hoe je een bulk-update van je Pipedrive data uitvoert met een spreadsheet

Noot: je hebt beheerrechten nodig om bepaalde handelingen die in dit artikel vermeld staan uit te voeren. Klik hier voor meer informatie.

De ID-functie

Bulk-bewerking met een spreadsheet importfunctie

De ID-functie

De ID-functie stelt je in staat om bulk updates uit te voeren van je nu bestaande Pipedrive records (Deals, Personen, Organisaties) met een geïmporteerd spreadsheet.

Laten we zeggen dat we bijvoorbeeld een aanvullend aangepast veld willen toevoegen aan je personen, zoals een veld dat de functietitel documenteert? Of stel dat we onze organisaties nieuwe adressen willen geven? Of stel dat we een verandering willen doorvoeren in de waarden van onze deals?

Wij zouden bulkbewerkings- en filtermogelijkheiden van onze lijstoverzichten om data te bewerken in grote plukken, maar stel dat je al alle data hebt die je nodig hebt in een spreadsheet, en je hoeft dit alleen in Pipedrive te krijgen zonder dubbele items te creëren?

Hierbij wordt de ID-functie gebruikt. Ieder record krijgt een uniek ID, hieraan toegekend door Pipedrive zodra het wordt gecreëerd. Personen, Organisaties en Deals hebben allemaal hun eigen unieke ID's. Deze kunnen worden gevonden in de URL van de detailpagina's, of je kunt het zichtbaar maken in je lijstoverzichten.

Wat we kunnen doen, is een lijst downloaden van onze nu bestaande data die de ID-velden omvat, de veranderingen in onze spreadsheet maken die we maar willen, en dan die spreadsheet te uploaden naar Pipedrive, met het ID-veld om eenvoudig de nieuwe data aan onze records toe te wijzen.

Welke ID's & velden moet ik gebruiken?

Gebruik gewoon het ID en de velden die je wilt updaten

• Deals - Omvatten de Deal ID plus alle overige velden die je wilt updaten.
  • Personen - Omvatten de Persoon ID plus alle overige velden die je wilt updaten.
  • Organisaties - Omvatten de Organisatie ID plus alle overige velden die je wilt updaten.

Waar krijg ik het ID?

ID-nummers kunnen worden gevonden in de URL van je record, of in de lijstoverzichten.

Als je probeert je Deals te bewerken, ga naar je Dealslijstoverzicht.

Noot - Je kunt Deal-, Personen-, en Organisatie-ID's allemaal in het Deal lijstoverzicht bekijken. Maar als je Contacten hebt zonder dealsgeschiedenis zullen niet zichtbaar zijn in je deallijstoverzicht. Je moet je Contactenlijstoverzicht gebruiken om die ID's te krijgen.

Als je probeert je Contacten (Personen of Organisaties) te bewerken, ga naar je Contactenlijstoverzicht.

Wat je daarna doet, is ervoor zorgen dat je de kolommen in je lijstoverzicht configureert, zodat dit de ID's van onze Personen, Organisaties, en Deals bevatten indien van toepassing.

Het ID gebruiken om velden te updaten

Zodra je lijst is geconfigureerd om de velden af te beelden die je wilt zien, kun je hier zo nodig je resultaten met een filter verbeteren.

Bijvoorbeeld, wat als je alleen nieuwe velden over deals zou willen toewijzen die nog maar in het Ideestadium waren? Je kunt het filter gebruiken om zeer creatief te worden met criteria waar je naar op zoek bent. Maar ik dwaal af! Zodra je klaar bent moet je hier gewoon de lijst exporteren.

Zodra je zeker bent dat je lijstoverzicht al de details bevat die je nodig hebt, moet je je resultaten exporteren in de rechter bovenhoek:

Van hieruit kun je alle gewenste wijzigingen maken in de spreadsheet op zich. Wij kunnen zelfs de namen en contactgegevens voor onze Personen wijzigen, en omdat wij het ID-nummer gebruiken, zal Pipedrive de update forceren door het specifieke record te gaan, zelfs als de namen niet overeenstemmen.

Zodra je alle bewerkingen hebt uitgevoerd op je geëxporteerde lijst, moet je gewoon de spreadsheet uploaden naar Pipedrive, en de juiste ID's toewijzen aan hun kolommen.

Zodra je klaar bent met het toewijzen, ga je door met de gewone import stappen, en geniet je van de resultaten van je werk, omdat de ID-functie je updates voor de juiste records zal forceren.