Algemene vaak gestelde vragen over facturering

Noot: je hebt beheerrechten nodig om bepaalde handelingen die in dit artikel vermeld staan uit te voeren. Klik hier voor meer informatie.

Hoe betaal ik voor Pipedrive?

Om aan een Pipedrive-abonnement te kunnen beginnen, hebben wij geldige factureringsgegevens nodig.

Voor klanten in de VS en Canada, accepteren wij betalingen met VISA, MasterCard, American Express, Discover, en JCB creditcards, evenals betalingen met PayPal.

Voor klanten in de rest van de wereld, die betalen met US dollars of Euros, accepteren wij betaling via VISA of MasterCard, en betalingen met PayPal.

Hoe kan ik mijn creditcardinformatie invoeren?

Om je factureringsgegevens in te voeren terwijl je proefperiode loopt:

1. Ga naar Instellingen > Facturering
  2. Klik op de Factureringsgegevens invoeren link.
  3. Voer je creditcardinformatie en Update. Klaar!

Als je Pipedrive-proeftijd is afgelopen, word je naar een pagina geleid waar je je factureringsgegevens kunt invoeren als je inlogt in je account. Zodra die factureringsgegevens zijn ingevoerd, zal de toegang tot je Pipedrive-account onmiddellijk worden hersteld

Kan ik voor Pipedrive betalen en iets anders gebruiken dan een creditcard?

Je kunt alleen voor Pipedrive betalen met een creditcard of met PayPal. Klik hier voor meer informatie over betalingen met Paypal.

Wij kunnen geen betalingen accepteren met een check, betaalopdracht, of door een andere online betalingsproces dan PayPal, zoals door Bitcoin. Wij accepteren het niet als facturen op een latere datum betaald worden.

Wat gebeurt er als mijn proefperiode is afgelopen?

Als je geen geldige factureringsgegevens hebt ingevoerd voordat je proefperiode is afgelopen, zal de toegang tot je account begrensd zijn. Je pogingen om in te loggen in je account zullen je voeren naar een pagina waar verzocht wordt om de factureringsgegevens. Zodra die gegevens zijn ingevoerd, zal je Pipedrive-abonnement beginnen en zul je onmiddellijk toegang krijgen tot je account.

Als je geldige factureringsgegevens hebt opgegeven voordat je proefperiode is afgelopen, dan zal een Pipedrive-abonnement voor je van start gaan, nadat je gratis proefperiode is afgelopen.

Heb ik toegang tot al mijn facturen?

Ja! Je kunt heel eenvoudig een overzicht bekijken van alle facturen die door je bedrijfsaccount zijn gegenereerd in Pipedrive.

1. Ga naar Instellingen > Facturering
  2. Klik op de Alle facturen weergeven link. Al je facturen staan op dit scherm afgebeeld.

Op deze pagina kun je kopieën downloaden van deze facturen als pdf-bestanden. Dit kan nuttig zijn als je een Boekhoudafdeling hebt, of als je liever kopieën wilt uitprinten van facturen om fysieke dossiers bij te houden van je diverse kosten.

Mijn betalingsinformatie wordt niet opgeslagen - wat moet ik doen?

Als je nog steeds in de proefperiode bent en merkt dat je factureringsgegevens niet correct wordt opgeslagen, neem dan contact op met ons Support Team. Zij zullen je helpen bij het opsporen van het probleem en je van informatie voorzien om je op weg te helpen.

Als je een bestaand Pipedrive-abonnement hebt en je informatie niet correct geüpdated wordt, of je een foutmelding krijgt, wordt je geadviseerd contact op te nemen met je bank (of, als je met PayPal betaalt, om contact op te nemen met PayPal) en uit te zoeken wat er aan de hand is. Als dat niet voldoende antwoorden oplevert, neem dan contact op met Pipedrive-support en zij zullen zich inspannen om je meer informatie te geven.

Moet ik je opbellen om te beginnen, of moet ik licenties configureren?

Nee! Omdat Pipedrive op een abonnement is gebaseerd, kun je meteen zonder problemen van start. Registreer jezelf voor een gratis proefperiode van Pipedrive en voer je factureringsgegevens in voordat de proefperiode is afgelopen.

Als je wilt dat overige gebruikers meedoen aan je bedrijfsaccount van Pipedrive, hoef je ze alleen maar uit te nodigen!

Ik heb betaald voor een gebruiker, maar heb deze juist gedeactiveerd. Wat is er gebeurd met het geld?

Wanneer je een gebruiker aan het systeem toevoegt, wordt een stoel gecreëerd. Een stoel creëert een transactie. Er zijn stoelen en er zijn gebruikers die deze stoelen bezetten. Wanneer je een gebruiker deactiveert, krijg je een verzoek te zien om ook hun stoel uit je facturering te verwijderen.

Al je alleen een gebruiker deactiveert en niet de stoel verwijdert, dan bestaat de stoel nog steeds in je account, stelt dit je in staat een andere gebruiker toe te voegen om de eerder gedeactiveerde gebruiker eenvoudig te vervangen, zonder dat hiervoor meerdere factureringstransacties behoeven te worden verwerkt.

Als je een gebruiker deactiveert en bovendien de stoel, dan zullen wij automatisch de kosten van de ongebruikte abonnementsperiode terugboeken aan de rekening. Bijvoorbeeld, als je een stoel halverwege de maand hebt gedeactiveerd, waar je al voor had betaald, dan wordt de helft van het bedrag gecrediteerd aan de bedrijfsaccount.

Dat creditbedrag zal worden gebruikt voor toekomstige facturen in Pipedrive en zal worden gebruikt voordat de factureringsgegevens worden benut om een bedrag af te schrijven. Wanneer het creditbedrag van de Pipedrive account voldoende is, kan dit zelfs een volledige Pipedrive-rekening betalen.

Dus als je een gedeactiveerde gebruiker niet wilt vervangen door een andere gebruiker, moet je de stoel ook verwijderen. Zelfs als je dit vergeten bent tijdens de deactivering, kun je altijd de stoel later onder Instellingen > Facturering en klik Ongebruikte stoelen verwijderen, of onder Instellingen > Gebruikers & Toestemmingen.

Dit artikel wordt u aangeboden door