Pipedrive-webformulieren

Noot: Deze actie is alleen beschikbaar voor Beheerders.

Pipedrive-webformulieren

Pipedrive's nieuwe webformulieren maken het leven een stuk eenvoudiger: geen gedoe meer met externe integraties of gecompliceerde processen. Je kunt nu je eigen, gepersonaliseerde webformulier opzetten op je website en de informatie daarvan direct laten doorvoeren naar een pijplijn van je keuze, zodat je controle hebt over waar de gegevens naartoe gaan die de klant heeft ingevoerd.

1. Hoe werkt het?

Een webformulier is een on-line pagina die gebruikt wordt voor het verzamelen en opslaan van informatie. In Pipedrive betekent dit dat je een webformulier kunt maken dat om specifieke informatie verzoekt, en als een klant je die informatie geeft, wordt het automatisch opgeslagen in Pipedrive — als een Deal, Persoon, of Organisatie — op grond van de gestelde vragen.

Je kunt ook tot wel tien e-mailadressen laten inlichten wanneer een nieuw webformulier wordt ingevoerd. Door dit te doen kun je indruk maken op je potentiële klanten door die inlichtingen onmiddellijk te gebruiken en je beste beentje voor te zetten en tot sales te komen.

2. Hoe je een Pipedrive-webformulier configureert

• Ga naar Instellingen > Webformulieren.
  • Klik op Formulier aanmaken om te beginnen.

Hier kun je configureren welke velden je de klant wilt laten invullen op het formulier. Je kunt kiezen uit een vervolgmenu met verschillende Pipedrive-velden, waarvoor je een voorpaginabericht kunt instellen voor de gebruiker.

3. Welke velden kan ik configureren?

Binnen het Pipedrive-webformulier, kun je de volgende velden aanpassen.

• Webformuliertitel: Deze is intern en niet zichtbaar voor de klanten, het is alleen een hulpmiddel om je georganiseerd te houden.
  • Webformulier beschrijving: Zoals geldt voor de titel, is dit niet openbaar en alleen bestemd voor organisatorische doeleinden.
  • Eigenaar: Deze gebruiker zal de eigenaar zijn van elke deal die vanaf het webformulier wordt aangemaakt.
  • Pijplijnstadium: het pijplijnstadium dat je webformulier heeft aangemaakt waarin deals worden aangemaakt.
  • Dealprefix: Een prefix voor deals aangemaakt door het webformulier, zodat je ze eenvoudig in je Pijplijn kunt zien
  • Inleidend bericht: Dit aangepaste bericht zal zichtbaar zijn voor klanten die het webformulier beginnen in te invullen.
  • Succesbericht: Dit aangepaste bericht zal worden afgebeeld voor je klanten, zodra ze het webformulier hebben ingevoerd.
  • Velden: Dit zijn de velden die klanten verplicht moeten invullen als zij het webformulier invullen.

Klik om een nieuw veld aan je webformulier toe te voegen op de + Nieuw veld toevoegen knop, en selecteer het beoogde veld van het vervolgmenu.

Deze velden zullen worden ingevuld door je klanten. Dit vult specifieke velden in, in de Deal, Aantekening, Persoon en/of Organisatie aangemaakt door het webformulier. Als je klant wordt verzocht om deze velden in te vullen, kun je de specifieke bewoordingen van de vraag of uitspraak op het formulier aanpassen, op grond van je behoeften.

Noot: Elk veld kan verplicht gemaakt worden. Dit betekent dat het webformulier niet voltooid kan worden totdat het verplichte veld is ingevuld door de klant. Sommige velden zijn Vereist — zoals Persoon Naam en Organisatie Naam — aangezien de Pipedrive-items niet zonder naam kunnen worden aangemaakt.

• Dealtitel: Stelt de klant in staat om de titel van je deal voor je aan te passen.
  • Deal Value: Allows the customer to specify the monetary amount of the deal. Only a number can be entered. Your default currency will be applied to the number.
  • Verwachte sluitingsdatum van Deal: Stelt de klant in staat de gespecificeerde sluitingsdatum te specificeren, dit is de datum die specificeert waar de deal terechtkomt in de Forecast view.
  • Persoon Naam: Stelt de klant in staat zijn/haar eigen naam te specificeren.
  • Persoon Telefoon: Stelt de klant in staat zijn/haar eigen telefoonnummer in te vullen.
  • Persoon E-mail: Stelt de klant in staat zijn/haar e-mailadres te specificeren.
  • Organisatie Naam: Stelt de klant in staat de naam te specificeren van de organisatie die hij/zij vertegenwoordigt.
  • Organisatie AdresStelt de klant in staat het fysieke adres te specificeren van de organisatie die hij/zij vertegenwoordigt.
  • Aangepaste velden: Aangepaste velden van de tekst, van het enkele optietype of het type met meerdere opties van je Personen, Organisaties, en Deals kunnen worden gedocumenteerd in webformulieren.

Zodra je je webformulier hebt aangepast, heb je de optie om er een voorbeeld van te bekijken, om een idee te krijgen van hoe het overkomt op de klant. Je bent ook in de gelegenheid om bepaalde kleurenopties aan je webformulier toe te voegen, zodat het overeenstemt met de pagina waarop je het formulier wilt hosten.

Nu kun je je formulier opslaan, door te klikken op de Opslaan knop.
Zodra het formulier is opgeslagen, kan het worden gewijzigd door te klikken op de Bewerken knop, waar je dit specifieke webformulier kunt Kopiëren, Uitschakelen of Wissen.

4. Webformulieren gebruiken in je website

Als je in het gedeelte Instellingen > Webformulieren bent, zal ieder aanwezig webformulier een Delen knop hebben. Door te klikken op die Delen knop krijg je toegang tot de “Link” en het “Codefragment” voor dat unieke Pipedrive-webformulier.
Voor de meeste sites, kan het codefragment worden geplakt op de juiste plaats in het bronbestand van je website. In standaard, open-source tools — zoals Wordpress — kun je het codefragment plakken in de tekst voor je aangemaakte pagina of post.

Wordpress

Er zijn een aantal manieren waarop je je registratieformulier op een Wordpress website kunt zetten. The method you’ll use depends on whether you use WordPress.com or WordPress.org. WordPress.com is a hosted web platform, typically used to create blogs and small websites, while WordPress.org offers a customizable, self-hosted web platform for more advanced websites.

• Als je een WordPress.com Website hebt:
    Kopieer de URL van het formulier van Pipedrive, en plak deze als een link in de hoofdnavigatie, zijbalk of voettekst van je WordPress-website. Bezoekers kunnen klikken op de link om naar het formulier te gaan en dan terugkeren naar je website als ze klaar zijn.
  • Als je een WordPress.org website hebt:
    Plak het ingevoegde Pipedrive-formulier op elk deel van je website dat geschikt is voor HTML, zoals Posts en Pagina's of in Tekstwidgets.

Squarespace

Lees deze informatie door om een codeblok te configureren voor je Squarespace website.

Wix

• Als je je webpagina bewerkt, moet je klikken op Toevoegen > Meer > HTML-code van het linker menu.
  • Druk op Code invoeren, en plak de ingevoegde code van Pipedrive.
  • Niet vergeten om de codebox zo te slepen dat deze gelijk is aan je formulieromvang.

Weebly

• Sleep bij het bewerken van je webpagina de embed van het linker menu naar je webpagina.
  • Als je op het embedcodeveld bent, moet je drukken op Bewerken aangepast HTML
  • Kopieer de embedcode van Pipedrive