Pipedrive en Trello-integratie

Tutorialvideo

Wat is Trello?
Trello is een samenwerkingstool die je projecten organiseert in panelen. In één oogopslag laat Trello je zien waaraan gewerkt wordt, wie eraan werkt, en waar iets zich bevindt in het proces.
Het is een uitstekende projectmanagementtool, en we hebben verschillende Pipedrive-teams die er gebruik van maken, dus spreken we uit ervaring.

Hoe ga ik van start?

Noot: Om dit te laten opstarten, zul je zowel een Trello-account en een Pipedrive-account moeten hebben, en moet u een Beheerder in die Pipedrive-account.

Om het opstarten mogelijk te maken...

• Ga naar het Bordmenu van je Trello-account, en klik op Opstarten.
  • Zoek de “Pipedrive” optie, en klik op Inschakelen.
  • Klik op de Instellingen knop bij de Pipedrive-optie.
  • Klik op Bewerk opstartinstellingen, en klik dan op de Je Pipedrive-account koppelen knop.

• Voer je Pipedrive inlog-gegevens in om je account te koppelen aan Trello.
  • Als je zou willen beginnen met automatisch kaarten aanmaken in Trello van Pipedrive, klik weer op Instellingen en selecteer Automatisch kaarten aanmaken van deals.

• Klik op de Krijg toestemmingen knop om Pipedrive toegang te geven tot Trello.
  • Klik op Toestaan en bevestig de prompt.

Configuratie van automatisch aanmaken

Setting up automatic card creation in Trello is based on three types of rules:

• “Nieuwe deal toegevoegd aan Pipedrive”
  • “Deal verloren of gewonnen”
  • “Deal verschoven naar een specifiek pijplijnstadium”

Je kunt een van de bovenstaande items kiezen, al kan er maar één regel per Trello-paneel worden geconfigureerd.
Anders zou je dubbele kaarten op hetzelfde paneel vinden van vergelijkbare regels die zijn bepaald in het Opstarten.

FAQ

Waarom zou ik Trello moeten gebruiken als ik al Pipedrive heb?

Hoewel Pipedrive je zal helpen begrijpen waar een lead binnen je salesproces zich bevindt, kan Trello nuttig zijn bij het volgen van andere taken die kunnen optreden binnen specifieke stadia in dat proces.
Bijvoorbeeld, als je bedrijf geplande onderzoeken uitvoert op locaties, kan Trello gebruikt worden om specifieke stappen te volgen in het proces van het locatieonderzoek, terwijl Pipedrive kan worden gebruikt om klanten in je salesproces op zich te brengen.

Wie kan regels toevoegen?

Alleen Trello gebruikers die een verbonden Pipedrive-account hebben kunnen regels toevoegen.

Kan ik meer dan één regel toevoegen?

Er kan maar een regel per paneel zijn. Als je de regel wijzigt wordt de vorige regel uitgeschakeld. Maar je kunt meerdere panelen aanmaken, ieder met zijn eigen specifieke regel.

Waarom krijg ik een lege pop-up te zien als ik probeer in te loggen?

Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een ad-blocker programma dat je hebt geïnstalleerd in je browser of besturingssysteem.
Om dit te verhelpen, moet je je ad-blocker uitschakelen, of Pipedrive op de witte lijst zetten in je ad-blocker.

Wie kan deze informatie zien?

Alle betrokkenen bij een Trello-paneel kunnen de Pipedrive-data op dat paneel zien. Of je nu Pipedrive-deals of contactpersonen handmatig aan een kaart verbindt, of dat Trello-kaarten automatisch worden aangemaakt op grond van Pipedrive-data, ieder die betrokken is bij het paneel kan de data zien, zelfs als zij geen Pipedrive-account hebben.
De Trello-paneelleden zonder een Pipedrive-account kunnen geen Pipedrive-informatie toevoegen, bewerken of wissen.

Noot: Je andere Trello-paneelleden kunnen het paneel openbaar zichtbaar maken of er nieuwe personen bij uitnodigen.

Dus in het kort: Wij adviseren je om alleen die gegevens te delen die wat jou betreft openbaar mogen worden.