Hvordan ta skjermbilde

Her finner du en kort veiledning i å ta skjermbilde på følgende plattformer:

• Windows
  • iMac og MacBook
  • iPad og iPhone
  • Android

Windows

For å ta skjermbilde på Windows, trykker du "print screen" (eller prt scr)-knappen på tastaturet ditt. Den eksakte plasseringen av denne knappen varierer fra tastatur til tastatur, og mellom PC og Laptop, men den er vanligvis ganske enkelt å finne. På de fleste PC-tastatur er den på den øverste raden med knapper, i raden etter f12.

Når du har trykket denne knappen, åpner du paint ved å trykke på windows-knappen i nederste venstre hjørne på skjermen og enten finner paint fra programlisten, eller ved å søke etter paint der.

Når du har åpnet paint, trykker du ctrl+v. Skjermbildet du tok vil da komme frem i paint slik:

To save this, click the 'save' button under the 'File' menu in the top left of the paint menu:

Når det er gjort, kan du legge ved det lagrede bildet i en e-post og sende avgårde.

Alternativt, hvis du har noen data du ikke vil dele, kan du beskjære bildet i paint før du sender det ved å trykke velg-boksen i menyen på toppen:

Så tegner du en boks rundt det du vil beholde i bildet, deretter trykk 'beskjær' fra den samme menyen:

Dette vil fjerne alt fra bildet utenfor området du valgte.

Husk at i noen tilfeller er det veldig nyttig for oss å se nettadressen eller URL-koblingen når vi prøver å hjelpe deg å løse spesielle problemer.

Apple iMac og MacBook

For å ta et skjermbilde med en Mac, trykker du bare command/cmd+shift+3:

Dette vil legge et bilde av hele skjermen din på skrivebordet ditt - så kan du bare legge det ved og sende avgårde!

Alternativt, hvis du har noen data du ikke vil dele, kan du ta et skjermbilde av et spesielt område ved å trykke command/cmd+shift+4 og deretter tegne en boks rundt det du vil lagre.

Husk at i noen tilfeller er det veldig nyttig for oss å se nettadressen eller URL-koblingen når vi prøver å hjelpe deg å løse spesielle problemer.

iPad og iPhone

For å ta skjermbilde med iPad eller iPhone, trykker du bare Av/På-knappen (enten på toppen eller på siden) og Hjem-knappen (den runde knappen i front) samtidig.

Skjermbildet blir da lagret i dine bilder, klart til å legge ved en e-post og sende til oss. Du finner det under Kamerarull-mappen.

Android

På de fleste Android-enheter trykker du Av/På-knappen og volumknappen samtidig.

Skjermbildet blir da lagret i dine bilder, klare til å sende til oss. Mappen det blir lagret i avhenger av hvilken enhet du bruker.

Hvis du ikke kan finne bildet, eller hvis å trykke Av/på og volum ikke tar skjermbildet, er det best å søke på Internett etter spesifikke instruksjoner for din mobils modell.