Masseredigering og filtrering (listevisningen)

Merk: Administratorrettigheter kreves for å utføre enkelte av handlingene som beskrives i denne artikkelen. Klikk her for å finne ut mer.

Se en enkel opplæringsvideo om ett av de nyttigste verktøyene i Pipedrive.

Oversikt

Så hva er egentlig listevisningen, og hva kan den brukes til?

Listevisningen er et kraftig verktøy for administrasjon og rapportering. Du kan åpne denne visningen fra salgsavtale-, kontakt- eller produktsidene dine. Med den kan du generere tilpassede rapporter/filtre for nesten alle slags data du kan forestille deg. Du kan også bruke den til å eksportere filtrene dine til et regneark, samt få muligheten til å gjøre betydelige redigeringsendringer på dataene dine.

La oss for eksempel si at du ønsker å finne alle salgsavtalene som eies av en bestemt Pipedrive-bruker, og at du deretter ønsker å tildele alle de salgsavtalene til en annen person i stedet, eller at du vil fylle inn et nytt egendefinert felt du har lagt til i alle de eksisterende salgsavtalene dine. Listevisningen gjør denne oppgaven veldig enkel.

Tilpasse listen din

Det finnes en måte å tilpasse alle listevisningene dine på (salgsavtaler, personer osv.), for å vise akkurat det innholdet du ønsker.

Gå til Kontakter/Personer/Organisasjoner, Salgsavtaler eller Produkter for å åpne de tilhørende listevisningene.

Velg innstillingsikonet øverst i høyre hjørne. Derfra kan du velge hvilke felter du vil vise i listevisningen din.

Til slutt kan du omorganisere datakolonnene slik du selv ønsker:

Sortering

Fra listevisningen kan du sortere listene dine ved å klikke på kolonneoverskriftene. Så hvis du for eksempel vil sortere salgsavtalene dine basert på salgsavtaleverdien, trenger du bare å klikke på kolonneoverskriften:

Hvis du holder Skift-tasten inne når du klikker på overskriftene dine, kan du sortere listen din ved hjelp av flere forskjellige kriterier. Hvis du for eksempel holder Skift-tasten inne og velger Eier- og Verdi-feltene, sorteres listen etter Eier (alfabetisk) samt etter Verdien av salgsavtalene først. Dette gjør at du kan organisere listen etter eier, men fremdeles sortere salgsavtalene til den bestemte eieren etter høyeste/laveste verdi først:

Filtre og tilpasset rapportering

Pipedrive kan filtrere salgsavtalene/personene/organisasjonene/produktene dine etter nesten alle slags kriterier du kan forestille deg. Bare klikk på filterrullegardinen for å åpne Pipedrives forhåndskonfigurerte filtre, eller opprett ditt eget tilpassede filter.

Eksempel – Nedenfor ser du et eksempel på et tilpasset filter. Legg merke til hvordan vi kan filtrere salgsavtalene våre etter kontaktkriteriene våre, og hvordan vi også kan kombinere NOEN- og ALLE-delene sammen for å lage mer kompliserte filtre. Tilpassede filtre får en tittel automatisk basert på dataene du anga, men du kan også gi dem en egendefinert tittel:

En synlighetsinnstilling kan også konfigureres for filtre, slik det vises på bildet ovenfor. Denne innstillingen kan også endres senere.

Privat – Bare oppretteren av filteret har tilgang til dette filteret.

Delt – Alle brukere på Pipedrive-kontoen har tilgang til filteret. Dette gir imidlertid ikke synlighet til de faktiske elementene i listen. Hvis du har merket salgsavtalene/kontaktene dine som synlige for: Eier og Følgere, vil andre Pipedrive-brukere IKKE få tilgang til filterets resultater, selv når filteret deles.

Lagre valgte kolonner med filteret

Eksportering av lister

Fra den samme skjermen kan du også eksportere denne listen med kolonnene du har lagt til. Som nevnt tidligere er dette stedet hvor du kan tilpasse, filtrere og sortere listevisningen, slik at all ønsket informasjon er synlig. Pipedrive eksporterer kun kolonnene som er synlige i listen din.

I det øvre høyre hjørnet der ...fai clic su Excel o CSV per esportare i dati in un foglio di calcolo. Du omdirigeres da til Dataeksport-siden, der den nåværende eksportøkten vises i delen Eksporter er tilgjengelig for nedlasting. Regnearket skal lastes ned til enheten din automatisk.

Har du ingen tilgjengelige eksporter? I så fall er dette fordi du er en vanlig bruker, og en administrator har begrenset muligheten for eksportering av lister i kontoinnstillingene.

Masseredigering

Det finnes flere ting du kan gjøre for å redigere dataene dine:

Klikk direkte på feltet du vil redigere. Dette gjør at du kan redigere ett felt om gangen.

Eller ... Merk av avmerkingsboksene i de bestemte radene du ønsker å redigere. Dette redigerer da bare de radene du valgte, men du kan redigere alle feltene i radene samtidig. (Se eksempel i GIF-bildet nedenfor)

Eller ... Velg alle radene i listen ved å klikke på avmerkingsboksen i overskriften til avmerkingskolonnen. Dette velger alt i filteret ditt og alle resultatene, selv hvis du ikke ruller helt ned og laster hver rad. Ideen her er å kunne redigere alle resultatene i filteret ditt raskt. (Se eksempel i GIF-bildet nedenfor)

Eller ... Du kan også klikke på, holde musen nedtrykt og dra langs avmerkingsboksene du vil velge. (Se eksempel i GIF-bildet nedenfor)

Eller ... Du kan klikke fra én avmerkingsboks til en annen mens du holde ned SKIFT-tasten, slik at alle elementene mellom de to avmerkingsboksene velges. (Se eksempel i GIF-bildet nedenfor)

Massesletting

You can either select and delete specific items from your list, or you can bulk delete all results of your filter.

To delete only a few selected items - You can check the boxes of the items you want to delete in your list view, and click on the trash can icon to delete them.

To delete all the results of your filter, select all by clicking the checkbox in the header of the checkbox column. Deleting this will delete all results of your filter; not just the ones you see on your screen.