Pipedrive-webskjemaer

Merk: Administratorrettigheter kreves for å utføre enkelte av handlingene som beskrives i denne artikkelen. Klikk her for å finne ut mer.

Pipedrive-webskjemaer

Pipedrives nye webskjemaer gjør livet enkelt: ingen mer behov for å jobbe med eksterne integreringer eller kompliserte prosesser. Du kan nå opprette ditt eget tilpassede webskjema for nettstedet ditt, og det vil mate informasjon rett inn i ønsket pipeline.

Med Pipedrives webskjemaer får du overlegen kontroll over hvor dataene dine ender opp etter at kunder sender inn informasjonen sin. Ingen behov for å kopiere fra andre kilder eller importere data.

Hvordan fungerer det?

Et webskjema er en side på nettet, som brukes til å samle inn og lagre informasjon. Det har vanligvis flere informasjonsfelter som brukeren fyller ut og sender inn. Webskjemaer brukes som oftest til å be om og lagre kontaktinformasjon.

Pipedrives webskjemaer kan brukes til å samle inn kundeemner, produkt- eller tjenesteideer, kontaktinformasjon, tilbakemeldinger eller annen verdifull informasjon. Ingen begrensninger. Skjemaene er fullstendig tilpasningsbare.

Når en kunde sender inn et webskjema, vil det alltid opprette en ny Salgsavtale, Person og/eller Organisasjon

Hvordan du konfigurerer et Pipedrive-webskjema

Gå til Innstillinger > Webskjemaer.

Klikk deretter på Opprett skjema for å begynne.

Herfra kan du konfigurere hvilke felter du vil at kundene dine skal fylle ut i skjemaet. Du kan velge fra en rullegardinmeny på diverse Pipedrive-felter, som du kan bruke til å tilpasse en kunderettet melding.

Du kan markere bestemte felter som obligatoriske, som gjør at ingen skjemaer kan sendes inn med mindre disse feltene er fylt ut.

Hvilke felter kan jeg konfigurere?

Du kan tilpasse følgende parametre:

Betingelser for Pipedrive-salgsavtaler

Disse justerer parameterne for de nye salgsavtalene og kontaktene som opprettes i Pipedrive.

Tittel: Dette er tittelen til webskjemaet i Pipedrive. Dette er ikke synlig for kunder.

Beskrivelse: Her kan du beskrive det interne formålet med webskjemaet. Dette er ikke synlig for kunder.

Eier: Dette angir hvilken Pipedrive-bruker som eier salgsavtalene og kontaktene som skjemaet genererer. Det finnes bare én eier per webskjema

Pipeline/fase: Dette angir hvilken pipeline og fase salgsavtalene fra webskjemaet skal gå til. Du kan velge en hvilken som helst fase i enhver tilpasningsbar pipeline.

Opprett prefiks for salgsavtale title:  Når dette er aktivert, vil denne praktiske lille avmerkingsboksen sette inn et tilpasningsbart prefiks i tittelen til enhver salgsavtale som kommer inn fra webskjemaet ditt. Dette gjør at du med ett enkelt øyekast kan se hvilke salgsavtaler som kom inn via webskjemaet.

Webskjemafelter

Innledende melding: Denne tilpasningsbare innledningen vises til kundene når de fyller ut skjemaet ditt

Vellykket-melding: Dette er meldingen som vises til kundene etter at de har sendt inn webskjemaet. Du kan tilpasse meldingen slik at den passer kommunikasjonsstilen til firmaet ditt.

+ Legg til nytt felt

Dette er feltene som kundene fyller ut i skjemaet. Disse fyller så ut bestemte felter i Salgsavtalen, Personen og/eller Organisasjonen som opprettes av webskjemaet. Når kunden blir bedt om å fylle ut disse feltene, kan du selv tilpasse hvordan spørsmålet stilles til kunden i webskjemaet. Feltene blir imidlertid likevel knyttet til de bestemte feltene i Pipedrive.

Merk: Du kan gjøre ethvert felt obligatorisk. Det betyr at kunder ikke kan sende inn skjemaet med mindre alle de obligatoriske feltene er fylt ut.

Obligatorisk felt: Alle skjemaer har minst ett obligatorisk felt som kundene må fylle ut: Det er (Person) Navn eller (Organisasjon) Navn. Dette er obligatorisk fordi Pipedrive trenger navnet på en person eller organisasjon for å kunne opprette en salgsavtale og kontaktperson.

(Salgsavtale) Tittel: Med dette kan kunden tilpasse tittelen til salgsavtalen for deg.

(Salgsavtale) Verdi: Med dette kan kunden angi et pengebeløp for salgsavtalen. Bare ett tall kan angis. Din standardvaluta brukes for tallet.

(Salgsavtale) Forventet avslutningsdato: Med dette kan kunden angi den forventede avslutningsdatoen. Husk at dette er datoen som angir hvor salgsavtalen vises i Tidslinjevisningen.

(Person) – Navn: Gjør det mulig for kunden å angi sitt eget navn.

(Person) – Telefon: Gjør det mulig for kunden å angi sitt telefonnummer.

(Person) – E-post: Gjør det mulig for kunden å angi sin e-postadresse.

(Organisasjon) – Navn: Gjør det mulig for kunden å angi navnet på organisasjonen de representerer.

(Organisasjon) – AdresseGjør det mulig for kunden å angi kontoradressen for organisasjonen de representerer.

Etter at du har tilpasset webskjemaet slik du ønsker, får du muligheten til å forhåndsvise skjemaet slik kunden vil se det:

Nå kan du lagre skjemaet! Herfra kan du redigere, duplisere eller slette det etter behov.

Hvordan du bruker webskjemaet på nettstedet ditt

Det finnes en innebygd kode under deleknappen – alt du trenger å gjøre er å kopiere/lime den inn på riktig plass i kildefilen til nettstedet ditt. Hvis du bruker et standard åpen kildekode-verktøy som f.eks. Wordpress, oppretter du ganske enkelt en ny side eller innlegg, limer inn den innebygde koden i brødteksten og publiserer. Med dette kan du selvfølgelig også tilpasse siden slik du selv ønsker.