Tento článek byl vytvořen za použití strojového překladu.
Kontakty synchronizace
Funkce synchronizace kontaktů vám umožní synchronizovat vaše externí kontakty (z Google a Microsoftu) do Pipedrive, takže můžete mít všechny své informace na jednom místě.

Nastavení synchronizace kontaktů
Synchronizace kontaktů v aplikaci Pipedrive funguje s poskytovateli kontaktů Google, Outlook.com nebo Microsoft Office 365, aby byly všechny vaše informace propojené a aktuální.
Pro povolení synchronizace kontaktů přejděte na Nastavení > Osobní preference > Synchronizace kontaktů, zadejte e-mailovou adresu účtu kontaktu, který chcete synchronizovat do Pipedrive, a klikněte na tlačítko „Přidat nový účet“.

Synchronizace kontaktů podporuje následující poskytovatele:
- Microsoft (Outlook.com nebo Microsoft Office 365)
Při konfiguraci synchronizace kontaktů si můžete vybrat, se kterou skupinou kontaktů chcete synchronizovat, jaký směr synchronizace chcete použít a také nastavení viditelnosti pro tyto synchronizované kontakty při jejich přidání do Pipedrive.

Možnost „skupina kontaktů“ vám umožní vybrat si konkrétní segmenty vašeho propojeného seznamu kontaktů, které chcete synchronizovat do Pipedrive. Ve vámi zvoleném kontaktním partnerovi – například Outlooku – mohou tyto segmenty mít jiná označení, ale zde se vždy zobrazí v rozbalovacím seznamu „skupina kontaktů“.
Pokud chcete udržet některé skupiny oddělené – například rodinu nebo přátele – doporučujeme uspořádat kontakty ve vašem seznamu kontaktů do skupin a zvolit příslušnou skupinu, kterou chcete synchronizovat do Pipedrive.
Možnost „směr synchronizace“ určuje, jak bude Pipedrive s vašimi informacemi pracovat.
- Jednosměrná synchronizace: Když jsou v propojeném seznamu kontaktů kontakty vytvořeny, aktualizovány nebo smazány, budou tyto synchronizované kontakty vytvořeny, aktualizovány nebo smazány i v Pipedrive. Kontakty vytvořené v Pipedrive však nebudou přeneseny do propojeného seznamu kontaktů.
- Obousměrná synchronizace: Když jsou v propojeném seznamu kontaktů kontakty vytvořeny, aktualizovány nebo smazány, budou tyto synchronizované kontakty vytvořeny, aktualizovány nebo smazány i v Pipedrive. Když jsou kontakty vytvořeny, aktualizovány nebo smazány v Pipedrive, budou také vytvořeny, aktualizovány nebo smazány v propojeném seznamu kontaktů.
Úprava nastavení synchronizace
Pokud si změníte názor ohledně směru synchronizace nebo chcete změnit skupinu kontaktů synchronizovaných do vašeho účtu Pipedrive, můžete to snadno provést na stránce Synchronizace kontaktů kliknutím na „Změnit nastavení“ pod aktivní synchronizací:

Po změně požadovaného nastavení nezapomeňte kliknout na „Uložit“ a vše je hotovo.
Odstranění synchronizace kontaktů
Můžete chtít kontakt odstranit v případě, že chcete přepnout účty nebo se připojit k tomu, který je již synchronizován s jinou společností ve stejném regionu.
Protože stejný účet nemůže být připojen ke dvěma společnostem ve stejném regionu, při pokusu o toto se zobrazí chybová zpráva:

Chcete-li synchronizovat kontakty s jinou společností, nejprve musíte smazat synchronizaci z předchozí společnosti. Tím je zajištěno, že data kontaktů zůstanou konzistentní a zabrání se konfliktům mezi různými společnostmi.
Chcete-li smazat aktivní synchronizaci, přejděte na Nastavení > Synchronizace kontaktů a klikněte na „Zastavit synchronizaci.“

Potvrďte to v zobrazeném dialogovém okně kliknutím na „Zastavit synchronizaci“ podruhé.

Nakonec na stránce Synchronizace kontaktů klikněte na tlačítko „Odstranit účet“ pro dokončení procesu odpojení.

Toto platí i tehdy, když se více uživatelů ve stejné společnosti pokusí připojit ke stejnému externímu účtu. Pokud se dva uživatelé pokusí připojit ke stejnému účtu poskytovatele, synchronizace bude aktivována pouze pro jednoho z nich.
Viditelnost kontaktu
Když volíte možnost viditelnosti pro synchronizaci kontaktů, určujete, kterým uživatelům bude dovoleno zobrazit nebo upravit kontakty převzaté z vašeho seznamu kontaktů.
Společnosti v Pipedrive v tarifech Lite a Growth budou mít přístup k následujícím oprávněním pro viditelnost pro jakékoli kontakty synchronizované přes synchronizaci kontaktů:
- Vlastníci a sledující: Pouze vlastník synchronizovaných kontaktů – a sledující těchto kontaktů – mohou zobrazovat nebo upravovat jejich údaje.
- Celá společnost: Libovolný uživatel v účtu společnosti Pipedrive může zobrazovat nebo upravovat údaje synchronizovaných kontaktů.
Společnost s účtem v tarifu Premium nebo vyšším v Pipedrive bude mít přístup k následujícím oprávněním pro viditelnost pro jakékoli kontakty synchronizované přes synchronizaci kontaktů:
- Pouze vlastník: Pouze vlastník synchronizovaného kontaktu může zobrazovat nebo upravovat údaje synchronizovaných kontaktů.
- Role vlastníka: Pouze uživatelé Pipedrive ve stejné roli jako vlastník synchronizovaného kontaktu mohou zobrazovat nebo upravovat údaje těchto synchronizovaných kontaktů.
- Role vlastníka a role pod ní: Uživatelé ve stejné roli jako vlastník – a uživatelé v rolích pod rolí vlastníka – mohou zobrazovat nebo upravovat údaje synchronizovaných kontaktů.
- Celá společnost: Každý uživatel v účtu společnosti Pipedrive může zobrazovat nebo upravovat údaje synchronizovaných kontaktů.
Která pole se synchronizují?
Následující kontaktní pole se synchronizují mezi vašimi kontakty a poskytovatelem kontaktů:
- Jméno
- Emailové adresy
- Telefonní čísla
- Adresa
- Okamžité zprávy
- Poštovní adresa
- Organizace/Firma
- Poznámky
- Datum narození
- Pracovní pozice
- Fotografie/Obraz (pouze pro jednosměrnou synchronizaci, pokud už kontakt v Pipedrive nemá fotku)
Jakmile nastavíte konfigurace synchronizace kontaktů, jednoduše klikněte na tlačítko „Spustit synchronizaci“ pro dokončení těchto detailů a zahájení synchronizace.
Jakmile je synchronizace nastavená, při návratu na Nastavení > Osobní preference > Synchronizace kontaktů se místo toho zobrazí přehled informací spojených s aktuální synchronizací, včetně celkového počtu synchronizovaných kontaktů a souhrnu nedávných přidání, aktualizací nebo smazání.

Pokud máte pocit, že některé kontakty ještě nebyly synchronizovány, klikněte na tlačítko obnovit, čímž okamžitě vynutíte aktualizaci synchronizace kontaktů a doplníte jakékoli synchronizované informace.
Byl tento článek užitečný?
Ano
Ne