Ez a cikk gépi fordítás segítségével készült el.
Hogyan lehet egy felhasználót deaktiválni, újraaktiválni vagy törölni?
Ha egy alkalmazott elhagyta a cégét, vagy egyszerűen már nincs szüksége hozzáférésre, a Pipedrive cégfiókból deaktiválható. Ha egy felhasználó deaktiválva van, az általa birtokolt összes üzlet és kontakt az ügyfélfiókban marad, de továbbra is az inaktív felhasználó tulajdonában lesznek.
Mielőtt deaktiválna egy felhasználót a Pipedrive ügyfélfiókban, javasoljuk, hogy először ellenőrizze, vannak-e olyan üzletek vagy kapcsolattartók, melyeket jelenleg az adott felhasználó birtokol.
Ehhez szűrje le az adott felhasználóhoz tartozó elemeket, majd használja a tömeges szerkesztési funkciót, hogy módosítsa ezek tulajdonosát. Ha már deaktivált egy olyan felhasználót, akihez még tartozhatnak elemek a felhasználói fiókjában.
Az ilyen elemek tulajdonjogát megtekintheti és átruházhatja egy másik felhasználóra az ügyfélfiókban, ahogy azt ebben a cikkben láthatja.
Felhasználó deaktiválása
A felhasználó deaktiválásához a Pipedrive-ban lépjen a Beállítások > Felhasználók kezelése > Felhasználók és hozzáférések menüpontra. Minden felhasználó mellett a jobb oldalon találja a “...” lehetőséget. Kattintson a „Deaktiválás” opcióra a kívánt felhasználó inaktiválásához a Pipedrive ügyfélfiókból.
Amikor deaktivál egy felhasználót, megjelenik azon adatok listája is, amelyeket az adott felhasználó jelenleg birtokol, így szükség esetén átruházhatja azt. Ekkor emlékeztetőt is látni fog arról, hogy távolítsa el a fel nem használt licenceket.

Fel nem használt licencek eltávolítása
Ha a felhasználó deaktiválása során úgy dönt, hogy eltávolítja a fel nem használt licenceket, a módosítást jóvá kell hagynia a számlázási felületen.
A számlázott licenc és a Pipedrive-felhasználó közötti különbségről bővebben ebben a cikkben olvashat.

- Ha eltávolítja ezt a fel nem használt licencet, nem lesz több aktív licenc, amelyhez felhasználót adhatna hozzá. A csökkentett licencszámot a következő számlázási időponttól térítik vissza. A számlázott licenc és a Pipedrive-felhasználó közötti különbségről bővebben ebben a cikkben olvashat.
- Ha nem távolítja el ezt a nem használt licencet, az továbbra is a fiókjában marad, számlázása változatlan. Ez lehetővé teszi, hogy egyszerűen hozzáadjon egy másik felhasználót a deaktivált felhasználó helyére anélkül, hogy több számlázási műveletre lenne szükség.
Felhasználó újraaktiválása
Bármelyik deaktivált felhasználó újraaktiválható a Deaktivált fülre lépve és a megfelelő felhasználónál a „Újraaktiválás” lehetőségre kattintva.

Változások az aktív licencek számában:
- Ha van nyitott licenc, az újraaktivált felhasználók ezt kitöltik, anélkül, hogy a számlázást érintené.
- Ha a felhasználó újraaktiválása új licencet ad a fiókhoz, a számlázott licencek száma növekszik, így a rendszer azonnal kiszámlázza az új licencet.
Erről a számlázási folyamatról bővebben ebben a cikkben olvashat.
Felhasználó törlése
Ha szükséges eltávolítani egy deaktivált felhasználó nevét és e-mail címét, véglegesen törölheti azt.
Felhasználó törléséhez lépjen a Deaktivált fülre, majd kattintson a kívánt felhasználónál a „Felhasználó törlése” lehetőségre.

Felhasználó törlésének következményei:
- A felhasználó neve, e-mail címe és profilképe teljesen eltávolításra kerül a cég ügyfélfiókjából. Ehelyett a
(törölt felhasználó)vagy(törölt felhasználó, IDxxxxxxxx)név jelenik meg. - A törölt felhasználóhoz tartozó leadek, üzletek és kapcsolattartók továbbra is a cég ügyfélfiókjában maradnak, illetve az adott törölt felhasználóhoz lesznek rendelve, hacsak a tulajdonjogot nem ruházzák át a törlés során.
A törölt felhasználóhoz kapcsolódó egyéb elemekről ebben a cikkben olvashat.
Hasznos volt ez a cikk?
Igen
Nem