Ez a cikk gépi fordítás segítségével készült el.
Mi történik az adatokkal, amikor egy felhasználót letiltanak vagy törölnek?
A Pipedrive-ban két módja van az aktív felhasználók eltávolításának a vállalati fiókból:
Egy felhasználó deaktiválása felszabadítja a licencet, így meghívhat egy új felhasználót, vagy eltávolíthatja azt az előfizetésből. A deaktiválás esetén a felhasználó személyes adatai (például neve és e-mail címe) a cég ügyfélfiókjában maradnak.
A törlés ezzel szemben teljesen eltávolítja a felhasználó adatait (mint például nevét és e-mail címét) a cég ügyfélfiókjából. Ez a művelet csak felhasználó deaktiválása után hajtható végre.
Egy felhasználó deaktiválása előtt egy utasítás jelenik meg az adott felhasználó tulajdonában lévő adatokkal. Javasoljuk, hogy rendelje át az adatokat, ha azok még relevánsak.

Tudja meg, hogyan lehet deaktiválni egy felhasználót ebben a cikkben.
Deaktivált felhasználók
Amikor egy felhasználó deaktiválva van, az alábbi változások történnek az adataiban:
Felhasználói információk
- A deaktivált felhasználó neve, e-mail címe és profilképe megmarad a céges fiókjában, és a deaktivált felhasználó áttekintéséhez a Felhasználók kezelése > Deaktivált és (...) > Felhasználói áttekintés menüpontokra navigálva férhet hozzá a képernyő jobb oldalán.

Tárgyak tulajdonjoga
- A leadek, üzletek, kapcsolatok, termékek, tevékenységek, projektek és projektfeladatok a deaktivált felhasználó nevéhez tartoznak, hacsak a tulajdonjogot nem adják át
Megjegyzések és fájlok
- A megjegyzések, kommentek és fájlok a deaktivált felhasználó nevéhez tartoznak
E-mailek
- Az e-mail szinkronizálás automatikusan megszűnik
- A deaktivált felhasználó által létrehozott megosztott e-mail sablonok és az entitásokhoz kapcsolódó e-mailek a deaktivált felhasználó fiókjában maradnak
- A magán e-mailek, amelyek entitásokhoz kapcsolódnak, 30 nap után törlésre kerülnek
Találkozó ütemező
- A nyilvános találkozó ütemező linkje a felhasználó deaktiválása után lejár
Fiók szinkronizálások
- Az e-mail szinkronizálás, kapcsolati szinkronizálás, naptár szinkronizálás és Google Drive szinkronizálás automatikusan megszűnik
Szűrők
- A deaktivált felhasználók által létrehozott nyilvános szűrők a deaktivált felhasználó fiókjában maradnak
- A meglévő szűrőfeltételek a deaktivált felhasználókkal megmaradnak, de újakat nem lehet létrehozni
Elemzések
- A megosztott irányítópultok automatikusan átkerülnek a cég fiókjának első adminisztrátorához
- A deaktivált felhasználó által létrehozott irányítópultok nyilvános linkjei automatikusan letiltásra kerülnek
- A cég más felhasználóival megosztott jelentések hozzáférhetetlenné válnak
- A deaktivált felhasználók szerepelnek a jelentésekben és célokban, ha eredetileg részei voltak
- Új szűrőket hozhat létre az Elemzésekben, amelyek tartalmazzák a deaktivált felhasználókat mint szűrőfeltételeket
LeadBooster kiegészítő
- Élő Chat: a deaktivált felhasználó ki van jelölve a csevegésekből, lehetővé téve más operátorok számára a folytatást
- Chatbot: a Playbook szerkesztőben egy másik felhasználó automatikusan helyettesíti a deaktivált felhasználót. Javasoljuk, hogy ellenőrizze az e-mail címet a Playbook szerkesztőben, főleg ha ott korábban egyéni e-mailt használtak.
- Webűrlapok: a webűrlap mentési beállításaiban egy másik felhasználó automatikusan helyettesíti a deaktivált felhasználót. Javasoljuk, hogy ellenőrizze az e-mail címet a mentési beállításoknál, főleg ha ott korábban egyéni e-mailt használtak.
Okos Dokumentumok
- Dokumentumok: a deaktivált felhasználók által létrehozott dokumentum megtekintéséhez és szerkesztéséhez hozzá kell férnie ahhoz a felhőtároló mappához, ahol a dokumentum található (tudjon meg többet)
- Sablonok: ahhoz, hogy megtekinthesse vagy használhassa a deaktivált felhasználók által létrehozott Smart Docs sablonokat, a sablon tulajdonosának engedélyt kell adnia a Pipedrive-ban deaktiválásuk előtt. Szüksége lesz hozzáférésre is ahhoz a felhőtárhely mappához, ahol a sablon található.
- eAláírások: hozzáférhet a deaktivált felhasználók által aláírásra küldött dokumentumokhoz, amennyiben engedélye van a megtekintéshez az üzletben, amelyben létrehozták
DocuSign integráció
- Hozzáférhet a deaktivált felhasználók által aláírásra küldött dokumentumokhoz
Quickbooks integráció
- A deaktivált felhasználók által létrehozott számlák elérhetők, ha egy másik felhasználó csatlakozik a Quickbooks-hoz
Kampányok
- A deaktivált felhasználó által ütemezett kampányok az eredeti ütemezés szerint lesznek elküldve
Automatizálások
- Ha egy automatizáció tulajdonosa deaktiválásra kerül, az automatizáció is deaktiválódik. Javasoljuk, hogy ruházza át bármely automatizáció tulajdonjogát, amelynek az aktiválási beállítása
Bárki által indítható. - Ha egy automatizálásnak a
Kiválasztott felhasználók által kiváltvabeállítása van, és egy felhasználó, aki kiváltja az automatizálást, deaktiválva van, az automatizálás továbbra is aktív marad, és nem befolyásolja a többi felhasználót. - Ha az automatizálás bármely felhasználó alapján van beállítva a kiváltásra, és az egyik felhasználó deaktiválva van, az automatizálás továbbra is aktív marad, és a deaktivált felhasználó automatikusan ki lesz zárva az automatizálásból
- Ha egy deaktivált felhasználó része egy hozzárendelési szabálynak, a szabály továbbra is futni fog, de hibát ad majd a felhasználói státusz ellenőrzésekor. Javasoljuk, hogy tekintse át az összes aktív automatikus hozzárendelési szabályt, amely tartalmazza a deaktivált felhasználót (további információ).
Marketplace alkalmazások
- A deaktivált felhasználó által telepített alkalmazások automatikusan eltávolításra kerülnek
- Ha a deaktivált felhasználónak adminisztrátori szerepe volt, akkor az összes megosztott Marketplace alkalmazás eltávolításra kerül
Webhok
- A deaktivált felhasználók által létrehozott webhooks automatikusan deaktiválva lesznek
Törölt felhasználók
A fentieken kívül, amikor a felhasználók törlésre kerülnek, a következő adatok érintettek:
Felhasználói információ
- A felhasználó neve, e-mail címe és profilképe eltávolításra kerül a cég ügyfélfiókjából.
Törölt felhasználóvagytörölt felhasználó, IDxxxxxxxxnéven jelenik meg.
Tartalom tulajdonjog
- A leadek, üzletek, kapcsolatok, termékek, tevékenységek, projektek és projektfeladatok megmaradnak, továbbra is a törölt felhasználóhoz rendelve, hacsak a tulajdonjogot nem adják át a felhasználó törlése előtt.
Szűrés
- A törölt felhasználók nem szűrhetők. Javasolt a tulajdonjog átruházása törlés előtt.
Hasznos volt ez a cikk?
Igen
Nem