Tento článek byl vytvořen za použití strojového překladu.
Co se stane s daty, když je uživatel deaktivován nebo smazán?
V Pipedrive existují dva způsoby, jak odstranit aktivní uživatele z vašeho firemního účtu:
Deaktivací uživatele se uvolní místo, což vám umožní pozvat nového uživatele nebo toto místo odstranit z předplatného. Deaktivací zůstanou osobní údaje uživatele (například jméno a e-mail) ve firemním účtu.
Smazání naopak zcela odstraní údaje uživatele (například jeho jméno a e-mailovou adresu) z firemního účtu. Tuto akci lze provést pouze po deaktivaci uživatele.
Před deaktivací uživatele se zobrazí výzva s údaji, které daný uživatel vlastní. Doporučujeme tato data znovu přiřadit, pokud jsou stále relevantní.

Zjistěte, jak deaktivovat uživatele v tomto článku.
Deaktivovaní uživatelé
Když je uživatel deaktivován, dojde k následujícím změnám v jeho datech:
Informace o uživateli
- Jméno, e-mail a profilový obrázek deaktivovaného uživatele zůstávají ve vašem firemním účtu a můžete přistupovat k přehledu deaktivovaných uživatelů navigací na Spravovat uživatele > Deaktivováno a (...) > Přehled uživatelů na pravé straně obrazovky.

Vlastnictví položek
- Potenciální zákazníci, obchody, kontakty, produkty, aktivity, projekty a úkoly projektu zůstávají pod jménem deaktivovaného uživatele, pokud není vlastnictví převedeno
Poznámky a soubory
- Poznámky, komentáře a soubory zůstávají pod jménem deaktivovaného uživatele
E-maily
- Synchronizace e-mailů je automaticky zastavena
- Sdílené šablony e-mailů vytvořené deaktivovaným uživatelem a e-maily spojené s entitami zůstávají v účtu deaktivovaného uživatele
- Soukromé e-maily spojené s entitami jsou smazány po 30 dnech
Plánovač schůzek
- Veřejný odkaz na plánovač schůzek vyprší po deaktivaci uživatele
Synchronizace účtů
- Synchronizace e-mailů, synchronizace kontaktů, synchronizace kalendáře a synchronizace Google Drive jsou automaticky zastaveny
Filtry
- Veřejné filtry vytvořené deaktivovanými uživateli zůstávají v účtu deaktivovaného uživatele
- Existující podmínky filtrů s deaktivovanými uživateli jsou zachovány, ale nové nemohou být vytvořeny
Analýzy
- Sdílené přehledy jsou automaticky převedeny na prvního administrátora firemního účtu
- Veřejné odkazy na přehledy vytvořené deaktivovaným uživatelem jsou automaticky zakázány
- Sdílené zprávy s ostatními uživateli ve firmě se stávají nedostupnými
- Deaktivovaní uživatelé jsou zahrnuti ve zprávách a cílech, pokud byli původně jejich součástí
- Můžete vytvářet nové filtry v Analýzách, které zahrnují deaktivované uživatele jako podmínky filtru
Dodatek LeadBooster
- Živý chat: deaktivovaný uživatel je odpojen od chatů, což umožňuje ostatním operátorům převzít
- Chatbot: v editoru scénáře bude deaktivovaného uživatele automaticky nahrazen jiným uživatelem. Doporučujeme zkontrolovat e-mailovou adresu v editoru scénáře, zejména pokud zde byl dříve použit vlastní e-mail.
- Webformuláře: v předvolbách ukládání webformulářů bude deaktivovaného uživatele automaticky nahrazen jiný uživatel. Doporučujeme zkontrolovat e-mailovou adresu v předvolbách ukládání, zejména pokud zde byl dříve použit vlastní e-mail.
Chytré dokumenty
- Dokumenty: pro zobrazení a úpravu dokumentu vytvořeného deaktivovanými uživateli musíte přistupovat do složky cloudového úložiště, kde je dokument uložen (více informací)
- Šablony: aby bylo možné zobrazit a používat šablony Smart Docs vytvořené deaktivovanými uživateli, musí vlastník šablony udělit oprávnění v Pipedrive ještě před jejich deaktivací. Budete také potřebovat přístup ke složce cloudového úložiště, kde je šablona umístěna.
- ePodpisy: můžete přistupovat k dokumentům zaslaným k podpisu deaktivovanými uživateli, pokud máte oprávnění zobrazit obchod, ve kterém byl vytvořen
Integrace DocuSign
- Můžete přistupovat k dokumentům, které byly zaslány k podpisu deaktivovanými uživateli
Integrace Quickbooks
- Faktury vytvořené deaktivovanými uživateli jsou přístupné, pokud se k Quickbooks připojí jiný uživatel
Kampaně
- Naplánované kampaně vytvořené deaktivovaným uživatelem budou odeslány podle původního plánu
Automatizace
- Pokud je vlastník automatizace deaktivován, bude automatizace deaktivována. Doporučujeme převést vlastnictví jakékoliv automatizace s nastavením spouštění
Triggered by anyone. - Pokud má automatizace nastavení spouštění
Spuštěno vybranými uživatelia uživatel, který spouští automatizaci, je deaktivován, automatizace zůstane aktivní a nebude mít vliv na ostatní uživatele. - Pokud je automatizace nastavena na spuštění na základě jakéhokoli uživatele a jeden z uživatelů je deaktivován, automatizace zůstane aktivní a deaktivovaný uživatel bude automaticky vyloučen z automatizace
- Pokud je deaktivovaný uživatel součástí pravidla pro přiřazení, bude pravidlo nadále fungovat, ale selže při kontrole stavu uživatele. Doporučujeme zkontrolovat všechna aktivní automatická pravidla pro přiřazení, která obsahují deaktivovaného uživatele (více informací).
Aplikace Marketplace
- Instalované aplikace deaktivovaného uživatele jsou automaticky odinstalovány
- Pokud měl deaktivovaný uživatel roli administrátora, všechny sdílené aplikace Marketplace jsou odinstalovány
Webhooky
- Webhooks vytvořené deaktivovanými uživateli jsou automaticky deaktivovány
Smazaní uživatelé
Kromě výše uvedeného, když jsou uživatelé smazáni, následující data jsou ovlivněna:
Informace o uživateli
- Jméno, e-mail a profilový obrázek uživatele budou z firemního účtu odstraněny. Zobrazeno jako
deleted usernebodeleted user, IDxxxxxxxx.
Vlastnictví obsahu
- Potenciální zákazníci, obchody, kontakty, produkty, aktivity, projekty a úkoly projektu zůstávají, stále přiřazeny k smazanému uživateli, pokud není vlastnictví převedeno před smazáním uživatele.
Filtrace
- Smazané uživatele nelze filtrovat. Před smazáním doporučujeme převést vlastnictví.
Byl tento článek užitečný?
Ano
Ne