Aangepaste velden

Noot: je hebt beheerrechten nodig om bepaalde handelingen die in dit artikel vermeld staan uit te voeren. Klik hier voor meer informatie.

Pipedrive komt met een minimalistische benadering tot CRM; dit kan voldoende zijn voor velen, maar laten we aannemen dat er meer is dat je wilt noteren dan basale namen en getallen. Stel je voor dat je een persoonlijk mailingadres wilt noteren van een contactpersoon, of de functiebenaming die een persoon heeft.

Met een aangepast veld zul je niet alleen de middelen hebben om zulke dingen te noteren, maar zul je met behulp van filters ook in staat zijn je deals & contacten in categorieën kunnen indelen op grond van de data in deze velden.

Klik op play hieronder, om een segment van onze demonstratievideo te bekijken die je zal tonen hoe je aangepaste velden creëert, of lees het onderstaande artikel voor een snelle samenvatting.

Pipedrive aanpassen

Aangepaste velden toevoegen

Aangepaste velden kunnen op een paar manieren worden toegevoegd.

Ga naar Instellingen > Aangepaste velden > en selecteer welk profieltype waaraan je je aangepaste velden wilt toevoegen (Personen, Organisaties, Deals, etc.):

ga direct naar het profieltype waaraan je het veld (Persoon, Organisatie, Deal, etc.) wilt toevoegen, en voeg het veld direct toe in het detailoverzicht daarvan:

Klaar! Het aangepaste veld is beschikbaar voor gebruik in je Pipedrive-account.

Tip - Ben je er niet zeker van waar je je aangepaste veld moet toevoegen? Leer meer over hoe je data hier is georganiseerd.

Waar zal het aangepaste veld verschijnen?

Op grond van het gegevenstype waaraan je het hebt toegevoegd (deals, organisaties, personen of producten), zul je het veld op de volgende plaatsen zien:

1 - Detailpagina's

Detailpagina's (Deals, Personen, of Organisaties afhankelijk van waar je je aangepaste veld hebt toegevoegd.):

2 - Lijstoverzichten

Klik gewoon op het instellingenpictogram in de uiterst rechte hoek van het lijstoverzicht en vink de velden aan die je wilt laten afbeelden. (in dit voorbeeldFunctiebenaming):

3 - Vakken toevoegen

Aangepaste velden kunnen ook worden gepresenteerd volgens je voorkeur, als je kiest om een nieuwe persoon, organisatie of deal te creëren. Zorg ervoor dat je Ja selecteert onder Tonen in nieuwe dialoog toevoegen wanneer je het aangepaste veld creëert:

4 - Importpagina

Als je een spreadsheet importeert in je systeem, kunnen je aangepaste velden worden toegekend aan specifieke kolommen in je spreadsheet. Klik hier voor meer informatie over Pipedrive: