Activiteiten: wat zijn dit & hoe voeg ik ze toe

Activiteiten in Pipedrive zijn alle acties die je neemt om een deal te sluiten. Dit kan een telefoongesprek zijn, een lunchafspraak, of zelfs een rituele vuurdoop. Wat het ook is, je kunt dit plannen voor een Persoon, Organisatie of Deal in je Pipedrive-account.

• Activiteiten kunnen worden gesynchroniseerd met Google Calendar.
  • Pipedrive bevat een Planner die het plannen van je activiteiten eenvoudiger maakt.
  • Wanneer je een Activiteit koppelt aan een Deal, dan wordt die Activiteit ook gekoppeld aan de Persoon en/of Organisatie die aan de Deal is gekoppeld.

Een activiteit toevoegen

• Op de Pijplijn-pagina

• Op de Details-paginavan een Deal, Persoon of Organisatie

• In de Lijst-pagina van je tabblad Deals:

Synchronisatie met Google Calendar

Activiteiten in Pipedrive kunnen worden gesynchroniseerd met Google Calendar. Voor meer informatie over synchroniseren met Google Calendar, klik je hier.

Activiteitenplanner

De planner toont je de agenda voor de hele dag. Hiermee kun je je activiteiten op een realistische manier plannen en dubbele afspraken voorkomen. Met de planner kun je ook huidige activiteiten eenvoudig opnieuw plannen.

Gebruik de pijlen naast de datum om uit te stellen naar de agenda van de volgende dag, of sleep en plak de geselecteerde activiteit om de geplande einddatum te verzetten.

Aangepaste activiteitstypen

Pipedrive bevat een aantal basistypen aan activiteiten, maar wat doe je als je activiteiten plant die specifieker zijn voor je bedrijf en jouw situatie? Gelukkig kun je aangepaste activiteitstypen maken, met hun eigen pictogram, waardoor je Pipedrive specifieke kun aanpassen aan jouw bedrijf.

Doe het volgende om een nieuwe activiteitstype te maken in Pipedrive:

• Ga naar Instellingen > Bedrijfsinstellingen > Activiteitstypen. Al je activiteiten staan afgebeeld op dit scherm.
  • Klik op de knop Activiteitstype toevoegen om een nieuwe activiteitstype toe te voegen.
  • Kies een pictogram en naam voor je nieuwe Activiteitstype en klik op Opslaan.

Voila! Er is een nieuw activiteitstype beschikbaar! Je zult het nieuwe activiteitstype ook zien staan in de Activiteitenstatistieken.