MailChimp

MailChimp is een e-mailmarketing serviceprovider die gebruikt wordt voor het ontwerpen en verspreiden van e-mail marketingcampagnes. Dit indrukwekkende product kan eenvoudig worden geïntegreerd in Pipedrive, wat je in staat stelt een gewenste contactenlijst te exporteren van Pipedrive in MailChimp, en te beginnen aan je e-mailcampagnes.

Noot: Integratie van MailChimp met je Pipedrive-account vereist een MailChimp-account. Om een MailChimp-account aan te maken, klik hier.

Integratie van MailChimp met Pipedrive

• Ga in Pipedrive naar Instellingen > Persoonlijk > Mailchimp.
  • Klik op de Nu verbinden knop, die gevonden wordt bij het MailChimp-logo.

• Log in met je MailChimp-inloggegevens. Als je je MailChimp-inloggegevens niet herinnert, ga je hier lezen.
  • Na succesvol te hebben ingelogd, zul je teruggeleid worden naar Pipedrive met je verbonden account.

Pipedrive-contacten exporteren naar MailChimp

Zodra je Pipedrive hebt verbonden met MailChimp, zul je de optie hebben om je Personen te exporteren naar een MailChimp-lijst. Voordat dit kan plaatsvinden moet je in MailChimp een lijst hebben die de Contacten kan bevatten.

• Klik in MailChimp op de Lijsten optie op de bovenste grijze balk.
  • Klik op de knop Lijst aanmaken gevonden aan de rechterzijde.

• Geef een naam en de relevante details op voor de MailChimp-lijst die je aanmaakt en klik op Opslaan
  • Zodra deze is opgeslagen zou je lijst zichtbaar moeten zijn op het Lijsten tabblad.

Zodra je lijst is aangemaakt in MailChimp, heb je de optie dat je je Contacten kunt exporteren vanuit je Pipedrive-account naar die lijst in MailChimp.

• Om te beginnen, ga naar het tabblad Contacten - Personen van je Pipedrive-account.
  • Klik op de ... knop en selecteer de Exporteren naar MailChimp optie.

• Selecteer de MailChimp-lijst waarnaar je je Pipedrive-contacten zou willen exporteren, en klik op Exporteren.
  • Deze contacten zullen worden geëxporteerd naar die lijst. Je kunt de prompt afsluiten omdat deze procedure voor het overzetten van de contacten plaatsvindt op de achtergrond.

Noot: Als je dezelfde lijst contacten exporteert naar MailChimp bij meerdere gelegenheden, dan hoef je je geen zorgen te maken over duplicaten in de MailChimp-lijst, omdat MailChimp dubbele items herkent en deze negeert.

• Als je de prompt open houdt, dan zul je een bevestiging ontvangen dat het proces voltooid is.

• Als je terug gaat naar MailChimp, dan zul je de recent geëxporteerde contacten in de geselecteerde lijst vinden, die klaar zijn om deel uit te maken van je volgende mail marketingcampagne.

Noot:
 Deze integratie is geen volledige synchronisatie, en maakt eenvoudig een naadloze exportfunctie mogelijk van je contacten van Pipedrive naar een lijst in je MailChimp-account. Andere integraties — zoals Pipechimp — kan een synchronisatie opleveren tussen je MailChimp- en Pipedrive-accounts.