Filteren

Met Pipedrive kun je filters gebruiken om verschillende soorten rapporten over deals, personen en organisaties in je Pipedrive-account te maken.
Je kunt zelfs verschillende itemvelden combineren in een filter en volledig gebruik maken van de verbindingen en aangepaste velden die je al hebt gemaakt in Pipedrive.

Lijst-pagina: aangepaste rapporten en groepsgewijs bewerken

Welke lijsten kan ik filteren?

Je kunt je Deals, Contacten, Activiteiten, en Producten filteren. In zakelijke termen kun je lijsten aanmaken van bijvoorbeeld:

• Bedrijven uit de Zuid-Oostelijke regio bij wie je openstaande deals hebt lopen,
  • Alle bedrijven aan wie je een nieuwe lijn producten (Leiderschapstraining) hebt verkocht (of hebt geprobeerd te verkopen) dit jaar,
  • Alle personen met wie er een deal aan de gang is en die op dit moment in een bepaald stadium verkeren (dus je zou ze wat extra informatie kunnen sturen),
  • Mensen in een VIP-categorie in je database, met wie je salesmedewerkers nit in staat geweest zijn om aan deals te beginnen dit jaar, en dergelijke.
  • Alle deals zonder geplande activiteiten.
  • Alle activiteiten met betrekking tot een specifieke organisatie.

Creating filters

Let's see how you get your hands on this enhanced customizing power:

• Open de lijst met items die je wilt filteren, zoals Deals, Personen, Organisaties of Activiteiten.
  • Klik op de Filter-knop in de rechter bovenhoek om het Filter-menu te openen.

• Selecteer Nieuw filter toevoegen om een nieuw filter te maken.

• Als je wilt kun je een naam invoeren voor de filter in het veld Filternaam.
  • Klik Voorwaarde toevoegen om een filtervoorwaarde toe te voegen — de criteria waarop je wilt zoeken.

Aantekening: je kunt twee soorten filtervoorwaarden maken — voorwaarden voor ALLE of EEN VAN — die kunnen worden gecombineerd in een specifiek en efficiënt filter.
    • Als je wilt dat de gefilterde lijst voldoet aan alle gedefinieerde voorwaarden, voer deze dan in onder Items weergeven die voldoen aan AL deze voorwaarden.
    • Als je wilt dat de gefilterde lijst voldoet aan ten minste één van de gedefinieerde voorwaarden, voer deze dan in onder Items weergeven die voldoen aan EEN VAN deze voorwaarden.

• Stel de Zichtbaarheid in van je filter — dus of je wilt dat andere gebruikers dit opgeslagen filter kunnen zien.
  • Klik op Opslaan om de resultaten van het filter weer te geven.