Synchronisatie met Google Contacts

Pipedrive is in staat je Google Contacts te importeren en te synchroniseren en zo een tweewegssynchronisatie te maken die je Pipedrive account bezet met Contactpersonen uit je Google Contacts-account. Dit betekent dat als je de informatie in de ene account bijwerkt, dezelfde informatie ook zal worden bijgewerkt in de andere account.

Noot: Voor synchronisatie van je contacten met Google Contacts, moet je je Google-account verbinden met je Pipedrive-account.
Als je dit niet doet, svp de instructies hier volgen.

Hoe je Pipedrive en Google Contacts synchroniseert

• Ga naar Instellingen > Persoonlijk > Google Contacts.
  • Klik op de knop Google contact synchronisatie aan om je contacten te synchroniseren met Google Contacts.
  • Selecteer in de zone “Synchroniseren met volgende contactengroep” een contactengroep van de lijst in het vervolgmenu.
  • Klik op Opslaan om je contactpersonen te synchroniseren met de geselecteerde groep Google contactpersonen.

Noot: De voltooiing van de eerste synchronisatie tussen Google Contacts en Pipedrive kan een uur duren, afhankelijk van de wachtrijen op de servers.

Bij het toevoegen van nieuwe contactpersonen aan hetzij Google of aan Pipedrive nadat je al je accounts gesynchroniseerd hebt, zal het ingevoerde item worden gespiegeld naar het andere systeem. You need not worry about updating both systems; they're in a loving relationship and get along well together. If you update one, the other will know.

Noot: Wanneer je een contactengroep selecteert, zal de groep Mijn Contacten ieder Google Contact importeren dat je hebt, waaronder alle gezinsleden of mensen die geen contactpersonen zijn in je Google-account. Wij bevelen aan dat je een nieuwe groep Google-contactpersonen aanmaakt in Google om de Pipedrive contactpersonen mee te synchroniseren.

Welke data wordt gesynchroniseerd met mijn mensen van Google?

Pipedrive zal de data van de volgende velden synchroniseren met Google Contactpersonen.

• Naam
  • Bedrijf/Organisatie
  • Telefoonnummers
  • E-mailadressen
  • Instant messenger informatie
  • Adres (beperkt tot één adres verbonden met de persoon; maar niet met de Organisatie)

Als afgebeeld in de bovenstaande vergelijking, houd rekening met de volgende details.

• Alle aangepaste velden of aantekeningen in Pipedrive of Google zullen niet samen worden gesynchroniseerd.
  • Als een e-mailadres dat in Pipedrive is gesynchroniseerd gekoppeld wordt aan een Gravatar-profielfoto, dan zal deze ook gesynchroniseerd worden in de Detailweergave van de Persoon in Pipedrive.