Ez a cikk gépi fordítás segítségével készült el.
Kapcsolatszinkronizálás.
A kapcsolatszinkronizálás funkció lehetővé teszi, hogy külső kapcsolatait (Google és Microsoft) a Pipedrive-ba szinkronizálja, így minden információ egy helyen marad.

Kapcsolatszinkronizálás beállítása
A Pipedrive kapcsolatszinkronizálása a Google, Outlook.com vagy Microsoft Office 365 kapcsolat szolgáltatókkal működik, hogy minden információja összekapcsolt és naprakész legyen.
A kapcsolatszinkronizálás engedélyezéséhez lépjen a Beállítások > Személyes beállítások > Kapcsolatszinkronizálás menüpontra, adja meg a szinkronizálandó kapcsolati fiók e-mail-címét, majd kattintson az „Új fiók hozzáadása” gombra.

A kapcsolat szinkronizálásban az alábbi szolgáltatók támogatottak:
- Microsoft (Outlook.com vagy Microsoft Office 365)
A kapcsolatszinkronizálás konfigurálása során kiválaszthatja, hogy mely kapcsolati csoportot szeretné szinkronizálni, milyen irányban történjen a szinkronizálás, valamint a szinkronizált kapcsolatok láthatósági beállításait, amikor azokat a Pipedrive-ba hozzuk be.

A „kapcsolatok csoportja” opcióval a csatlakoztatott kapcsolati listájának meghatározott szegmenseit választhatja ki szinkronizálásra a Pipedrive-ba. Az Ön által választott kapcsolati partnerben – például az Outlook-ban – ezekre a szegmensekre más kifejezést is használhatnak, de itt mind megjelennek a „kapcsolatok csoportja” legördülőben.
Ha vannak olyan csoportok, amelyeket elkülönítve szeretne tartani – például család vagy barátok –, javasoljuk, hogy rendezze kapcsolatait a kapcsolati listájában csoportokba, hogy elkülönítve maradjanak, és válassza ki a megfelelő csoportot a Pipedrive-ba szinkronizáláshoz.
A „szinkronizálás iránya” opció határozza meg, hogyan kezeli a Pipedrive az információit.
- Egyirányú szinkronizálás: Amikor a kapcsolatok létrejönnek, frissülnek vagy törlésre kerülnek a csatlakoztatott kapcsolati listában, ezek a kapcsolatok a Pipedrive-ban is létrejönnek, frissülnek vagy törlésre kerülnek. A Pipedrive-ban létrehozott kapcsolatok azonban nem kerülnek át a csatlakoztatott kapcsolati listába.
- Kétirányú szinkronizálás: Amikor a kapcsolatok létrejönnek, frissülnek vagy törlésre kerülnek a csatlakoztatott kapcsolati listában, ezek a kapcsolatok a Pipedrive-ban is létrejönnek, frissülnek vagy törlésre kerülnek. Amikor kapcsolatok jönnek létre, frissülnek vagy törlésre kerülnek a Pipedrive-ban, azok a csatlakoztatott kapcsolati listában is létrejönnek, frissülnek vagy törlődnek.
A szinkronizálási beállítások módosítása
Ha meggondolja magát a szinkronizálás irányával kapcsolatban, vagy szeretné módosítani, hogy mely kapcsolatok csoportja szinkronizálódjon Pipedrive-fiókjába, ezt könnyen megteheti a Kapcsolatszinkronizálás oldalon az aktív szinkronizálás alatt található „Beállítások módosítása” gombra kattintva:

A kívánt beállítások módosítása után ne felejtse el a „Mentés” gombra kattintani, ekkor minden beállítás érvénybe lép.
Kapcsolatszinkronizálás eltávolítása
Lehet, hogy el szeretné távolítani a kapcsolatot, ha fiókot vált, vagy olyan fiókot szeretne csatlakoztatni, amely már szinkronizálva van egy másik céggel ugyanabban a régióban.
Mivel ugyanaz a fiók nem csatlakoztatható két céghez ugyanabban a régióban, ha ezt mégis megpróbálja, hibaüzenet jelenik meg:

Ha másik céggel szeretne kapcsolatait szinkronizálni, először a korábbi cégtől kell eltávolítania a szinkronizálást. Ez biztosítja, hogy a kapcsolati adatok következetesek maradjanak és megelőzi az ütközéseket a különböző cégek között.
Az aktív szinkronizálás törléséhez lépjen a Beállítások > Kapcsolatszinkronizálás menüpontra, majd kattintson a „Szinkronizálás leállítása” gombra.

A megjelenő párbeszédablakban erősítse meg a műveletet a „Szinkronizálás leállítása” gombra kattintva másodszor is.

Végül a Kapcsolatszinkronizálás oldalon kattintson a „Fiók eltávolítása” gombra a kapcsolat végleges megszakításához.

Ez akkor is érvényes, ha ugyanabban a cégben több felhasználó is próbál ugyanahhoz a külső fiókhoz csatlakozni. Ha két felhasználó próbál ugyanahhoz a szolgáltatói fiókhoz csatlakozni, a szinkron csak egyikük számára aktiválódik.
Kapcsolat láthatósága
A láthatósági opció kiválasztásával Ön határozza meg, mely felhasználók tekinthetik meg vagy szerkeszthetik a kapcsolati listából áthozott kapcsolatokat.
A Pipedrive-ban a Bevezető csomagot és Növekedés csomagot használó cégek az alábbi láthatósági jogosultságokat kapják a szinkronizált kapcsolatokhoz:
- Tulajdonosok és követők: Csak a szinkronizált kapcsolatok tulajdonosa és azok követői tekinthetik meg vagy szerkeszthetik azok adatait.
- Teljes cég: A cég bármely felhasználója a Pipedrive-fiókban megtekintheti vagy szerkesztheti a szinkronizált kapcsolatok adatait.
A Prémium csomag vagy magasabb csomaggal rendelkező céges fiókok a következő láthatósági jogosultságokat kapják a Pipedrive-ban a szinkronizált kapcsolatokhoz:
- Csak a tulajdonos: Csak a szinkronizált kapcsolat tulajdonosa tekintheti meg vagy szerkesztheti a szinkronizált kapcsolatok adatait.
- Tulajdonos beosztása: Csak azok a Pipedrive-felhasználók, akiknek beosztása megegyezik a szinkronizált kapcsolat tulajdonosával, tekinthetik meg vagy szerkeszthetik ezen kapcsolatok adatait.
- Tulajdonos beosztása és az alatta lévő beosztások: Azon felhasználók, akiknek ugyanaz vagy alacsonyabb beosztása van, mint a tulajdonosnak, megtekinthetik vagy szerkeszthetik a szinkronizált kapcsolatok adatait.
- Teljes cég: A cég minden felhasználója a Pipedrive-fiókban megtekintheti vagy szerkesztheti a szinkronizált kapcsolatok adatait.
Mely mezők kerülnek szinkronizálásra?
A következő kapcsolat mezők kerülnek szinkronizálásra az Ön kapcsolatai és a kapcsolat szolgáltatója között:
- Név
- E-mail-címek
- Telefonszámok
- Cím
- Azonnali üzenetküldők
- Postai cím
- Szervezet/Cég
- Jegyzetek
- Születésnap/Születési dátum
- Beosztás
- Fénykép/Kép (csak egyirányú szinkronnál, és csak ha még nincs kép a kapcsolatnál a Pipedrive-ban)
Miután beállította a kapcsolatszinkronizálás konfigurációját, egyszerűen kattintson a „Szinkronizálás indítása” gombra a művelet befejezéséhez és a szinkronizálás megkezdéséhez.
Miután egy szinkronizálás létrejött, a Beállítások > Személyes beállítások > Kapcsolatszinkronizálás oldalra visszalépve az aktuális szinkronizáláshoz tartozó információk irányítópultja jelenik meg, ahol láthatja a szinkronizált kapcsolatok összlétszámát, valamint a legutóbbi hozzáadások, frissítések vagy törlések számát.

Ha úgy érzi, hogy néhány kapcsolat még nem szinkronizálódott, kattintson a frissítés gombra, amely azonnal frissíti a kapcsolatszinkronizálást és naprakésszé teszi az adatokat.
Hasznos volt ez a cikk?
Igen
Nem