5 tips voor grotere teams die Pipedrive gebruiken

Als je een groot bedrijf bent dat Pipedrive gebruikt, wil je waarschijnlijk graag dat je team gegevens en contactinformatie deelt.
Hier zijn enkele ideeën die het delen van informatie gemakkelijker maken, waardoor je team een duwtje meekrijgt in de richting van succes.

1: zichtbaarheid van items die aan andere gebruikers toebehoren

Eén van de essentiële regels van Pipedrive is dat als een gebruiker een item niet kan zien, deze het item niet kan wijzigen. In principe is het altijd het beste om volledige zichtbaarheid te bieden aan het gehele bedrijf. Als groot bedrijf met Pipedrive, heb je echter waarschijnlijk sommige gegevens die alleen door bepaalde gebruikers mogen worden afgehandeld. Op dat moment komt de zichtbaarheidsmachtiging voor Eigenaars en volgers in Pipedrive goed van pas.

Wanneer je in teams werkt, kunnen gebruikers andere gebruikers volgen. Daardoor hebben alle gebruikers, wanneer een item eigendom is van een specifieke gebruiker in je account, ook toegang tot dit item.

Als je als Beheerder gebruikers wilt aanwijzen die andere gebruikers in je account volgen, ga je naar Instellingen> Gebruikers en machtigingen, klik je op de naam van de gebruikers waaraan je volgers wilt toevoegen en klik je op de knop Statistieken, die je aan de rechterkant kunt vinden.
Nadat je in het Gebruikersprofiel van die gebruiker bent, klik je op Iemand toevoegen om een volger toe te voegen aan die gebruiker.

Opmerking: dit heeft geen betrekking op e-mails, omdat e-mails alleen zichtbaar zijn bij de Deal of het Contact waaraan ze zijn gekoppeld als die e-mail is gemarkeerd als Gedeeld.

Hiervoor adviseren we je de optie ‘Normale gebruikers kunnen alle items van andere gebruikers zien die ze volgen’ op JA te zetten.
Dit kun je doen onder Instellingen > Gebruikers & machtigingen > Machtigingen

Dit betekent dat teams elkaar kunnen volgen om items te delen, maar — als Beheerder — betekent dit dat je alle relevante informatie altijd bij de hand hebt.

Voor meer informatie over de zichtbaarheidsrechten in Pipedrive, klik je hier

2: gegevens importeren van je andere gebruikers

Het laden van gegevens in je systeem is één van de belangrijkste dingen waarmee je effectief kunt verkopen in Pipedrive.
Als je nadat je gebruikers hebt toegevoegd je informatie — zoals deals, contacten of organisaties — wilt toewijzen, moet je ervoor zorgen dat je de juiste gebruiker hebt toegewezen aan het veld Eigenaar, zoals hieronder te zien is.

Opmerking: als je drie items maakt — een Organisatie, een Deal, een Persoon — moet je ervoor zorgen dat je drie eigenaarkolommen met dezelfde gebruiker toevoegt, om die gebruiker toe te wijzen als Eigenaar voor ieder item.

Voor informatie over het importproces van Pipedrive, kun je hier meer informatie vinden.

3: doelen voor het hele team

Doelen vormen een groot onderdeel van de verkoop, om zeker te stellen dat personen en teams doorgaan met het bereiken van de doelen die zij nodig hebben om het bedrijf gaande te houden. Het volgen van deze doelen maakt ook een groot deel uit van de taak van een manager. Om te helpen dit zo gemakkelijk mogelijk te maken, hadden we de functie Doelen in Pipedrive.

Met deze functie kun je een lijst van punten opstellen die je gebruikers moeten bereiken.
Om als Beheerder doelen te configureren en te monitoren, ga naar je Instellingen > Doelen > Alle:.

Voor meer informatie over de Doelen-functie en wat het kan doen, klik je hier

4: activiteitenrapporten

De Rapporten-functie van Pipedrive bevat een schat aan informatie. Als Beheerder kun je echter vragen stellen zoals “wat heeft mijn team in deze tijd gedaan?”
Om hier antwoord op te krijgen, ga je naar het tabblad Statistieken en klik je op Rapporten

In deze functie, kun je sorteren op Pijplijn om de specifieke informatie te vinden die je nodig hebt. Als je niet met deals werkt— maar meer met Organisaties en Personen — selecteer je Alle pijplijnen om deze activiteiten te zien die niet gekoppeld zijn aan een specifieke deal.

Voor meer informatie over Rapporten en wat ze kunnen doen, klik je hier

5: e-mailzichtbaarheid

In tegenstelling tot andere functies in Pipedrive, wordt de e-mailzichtbaarheid geregeld door gebruikers, niet door Beheerders.
Het Postvak IN van iedere gebruiker is altijd privé— omdat persoonlijke e-mails kunnen worden gesynchroniseerd in Pipedrive — wat betekent dat alle gebruikers verantwoordelijk zijn voor de inhoud van hun eigen Mail-tabblad en dat informatie niet kan worden bewerkt door andere gebruikers in de account.

Als je e-mailconversaties wilt delen die zijn gekoppeld aan een deal of een contact, kun je dit doen als algemene instelling, of per geval.
De standaard instelling voor Pipedrive — die je vindt onder Instellingen > Persoonlijk > E-mailintegratie — is dat alle e-mails die aan een item zijn gekoppeld worden gedeeld op de pagina van dat item. Hierdoor zijn alle gekoppelde e-mails zichtbaar voor alle gebruikers die de machtiging hebben om die deal of dat contact te zien.

Gedeeld e-mails verschijnen in het Postvak IN van het tabblad Mail van de gebruiker, gemarkeerd met een blauw Gedeeld-pictogram.

Een e-mail dat gemarkeerd is als Gedeeld verschijnt op de Details-pagina van het gekoppeld item en is zichtbaar voor alle gebruikers die de rechten hebben om dat item te zien.

Voor meer informatie over de functies van E-mailintegratie en wat ze kunnen doen, klik je hier