Items wissen in Pipedrive

Opmerking: deze actie is alleen beschikbaar voor Beheerders.

Het onderhouden van een efficiënte Pipedrive-database betekent dat je soms gegevens moet opschonen. We begrijpen echter dat niet iedere gebruiker de mogelijkheid zou moeten hebben om mogelijk waardevolle informatie van je account te wissen. Om te garanderen dat je gegevens veilig zijn, is de toestemming voor wissen uit Pipedrive opgesplitst tussen rechten voor Beheerders en voor normale gebruikers.

Beheerders in Pipedrive...

• bepalen of Normale gebruikers deals of activiteiten kunnen wissen.
  • kunnen ieder item in de Pipedrive-account wissen, onafhankelijk van wie het heeft aangemaakt.

Normale gebruikers in Pipedrive...

• kunnen geen personen of organisaties wissen, alleen Beheerders hebben daar de rechten voor.
  • kunnen deals of activiteiten wissen,  wanneer ze daarvoor toestemming hebben gekregen van een Beheerder.

Als beheerder kun je de rechten van de Normale gebruiker met betrekking tot het wissen van deals of activiteiten in je Pipedrive-account aanpassen. Daarvoor ga je naar Instellingen > Gebruikers & machtigingen > Machtigingen en deze opties aanpassen aan jouw voorkeuren.

Opmerking: als je geen optie ziet voor het toestemming geven voor het wissen van een Persoon of Organisatie, ben je geen Beheerder. Als je de optie voor het wissen van een deal of activiteit niet ziet, dan heeft jouw Beheerder deze machtiging niet ingeschakeld voor jouw account.

Items wissen in Pipedrive

Afhankelijk van de situatie, kan het nodig zijn dat je items in Pipedrive op verschillende manieren verwijdert.
We hebben verschillende manieren ingebouwd voor het wissen van items in Pipedrive, om in te spelen op iedere situatie.

• Om te wissen in de Detailweergave van een item in Pipedrive:
    • Klik op de naam van de deal, persoon, of organisatie om naar de Details-pagina van dat item te gaan.
    • Klik op ... rechtsboven in de Pipedrive-app.
    • Selecteer de optie Wissen die je hier ziet.
    • In de prompt bevestig je dat je dit item wilt wissen.

• Om een deal te wissen in de Pijplijn-pagina van je Deals-tabblad:
    • Ga naar het tabblad Deals en klik op de Pijplijn-pagina.
    • Klik op de deal die je wilt wissen en sleep het naar de onderkant van je scherm in de Pipedrive-app.
    • Wanneer het item boven het prullenbak-pictogram is, laat je de muis los.

• Om een selectie aan items te wissen in de Lijst-pagina:
    • Ga naar het Pipedrive-tabblad van het/de item(s) die je wilt wissen — zoals Deals, Activiteiten, Personen of Organisaties.
    • Gebruik de selectievakjes aan de linkerkant van de Pipedrive-app en selecteer de items die je wilt wissen.
    • In het paneel Groepsgewijs bewerken dat aan de rechterkant van de Pipedrive-app verschijnt selecteer je het prullenbak-pictogram.
    • In de prompt bevestig je dat je deze items wilt wissen.