Baza wiedzy

Baza wiedzy/Billing/Informacje billingowe/Co się stanie z moim ...

Ten artykuł został przetłumaczony przy użyciu narzędzia do tłumaczenia maszynowego.

Co się stanie z moim rozliczeniem, gdy dezaktywuję użytkownika w Pipedrive?

BF
Breandan Flood
Ostatnia aktualizacja: 27 sierpnia 2026
Uwaga: Ta czynność jest dostępna tylko dla użytkowników z dostępem do ustawień konta. Dowiedz się więcej o globalnym zarządzaniu użytkownikami.

Gdy dezaktywujesz użytkownika, pojawi się wyskakujące okno pokazujące dane przypisane temu użytkownikowi oraz oferujące opcję usunięcia niewykorzystanego miejsca.

  • Jeśli usuniesz to niewykorzystane miejsce, zmiana wejdzie w życie na początku następnego cyklu rozliczeniowego. Jeśli przed rozpoczęciem nowego cyklu rozliczeniowego przypiszesz do tego miejsca nowego użytkownika, miejsce pozostanie i nie zostanie usunięte.
  • Jeśli nie usuniesz tego niewykorzystanego miejsca, pozostanie ono na Twoim koncie, a rozliczenia pozostaną bez zmian

Aby usunąć miejsca dla użytkowników, którzy są już dezaktywowani, otwórz menu konta w prawym górnym rogu i przejdź do Rozliczenia > Zarządzaj subskrypcją > Wielkość zespołu.

Uwaga: Jeśli miejsce jest nadal przypisane do aktywnego użytkownika, nie będziesz w stanie go usunąć.

Wybierz liczbę miejsc, jakie chcesz mieć na swoim koncie.

Zmniejszenie liczby miejsc wejdzie w życie na początku następnego cyklu rozliczeniowego. Jeśli przed rozpoczęciem cyklu przypiszesz te miejsca nowym użytkownikom, nie zostaną one usunięte.

Czy ten artykuł był pomocny?

Tak

Nie

Powiązane artykuły

Masz jakieś pytania?

Skontaktuj się z nami