Planning

De planner is een prachtige manier om contact te houden met je cliënten op een tijdstip dat voor beiden goed uitkomt.

Om te starten met de planning, ga naar Instellingen > Planning > Nieuwe gebeurtenis plannen.
Je kunt ook gaan naar het Activiteiten tabblad en klikken op de Tijdstippen voorstellen knop die daar gevonden wordt, wat je in staat stelt om een nieuwe gebeurtenis te plannen.

Hier kun je een gewone gebeurtenis of een periodieke gebeurtenis aanmaken en benoemen. De naam van de gebeurtenis zal verschijnen bovenaan het formulier dat je klant zal invullen. Een gewone gebeurtenis kan worden ingesteld om maar eenmaal, of meerdere malen plaats te vinden, maar zal alleen plaatsvinden op de specifieke datum die je hebt ingesteld.

Voor een zich herhalende gebeurtenis zul je een lijst dagen van de week krijgen, een "Start op” datum, en een “Eindigt op” datum.
De gebeurtenis wordt ingesteld om te gebeuren op de geselecteerde dag van de week, van de gekozen startdatum tot de gekozen einddatum.

Klik op een tijdsblok in de lijst om een gebeurtenis aan te maken. Als je de tijdsduur wilt bewerken of het starttijdstip wilt wijzigen, klik dan op het potlood pictogram in de rechter hoek van het kalenderblok.

Zodra je de gebeurtenissen hebt ingesteld, krijg je een link die je met je klanten kunt delen. Door het klikken op de link, wordt deze gekopieerd naar het klembord van je computer, waardoor je het kunt plakken in een e-mail (of bericht, of sociale media) aan je klanten of potentiële klanten.

Klanten die erop klikken krijgen een lijst van beschikbare tijdstippen dat je beschikbaar bent, afgebeeld in je tijdzone.

Zij kunnen een tijdstip selecteren uit de beschikbare opties, hun contactgegevens invoeren, en Pipedrive zal automatisch dat tijdstip reserveren voor die klant, hiervoor een contactpersoon aanmaken in Pipedrive, een betreffende activiteit voor je aanmaken in Pipedrive en je hiervan op de hoogte brengen met een e-mailbericht.

Als je wilt volgen hoe je gebeurtenis verloopt, zul je deze terugvinden onder Instellingen > Planning, waar je alle geplande gebeurtenissen kunt bekijken en je link vinden die je kunt delen als je deze ooit opnieuw wilt verzenden.

Op die manier hoef je alleen nog maar de bijeenkomst bij te wonen en die deal te sluiten!