Planning

De planner is een prachtige manier om contact te houden met je cliënten op een tijdstip dat voor beiden goed uitkomt.

To start scheduling, go to settings and click on 'Scheduling', or go to Activities and click 'Propose Times' - from there, you'll have the option to schedule a new event.

Hier kun je een gewone gebeurtenis of een periodieke gebeurtenis aanmaken en benoemen. De naam van de gebeurtenis zal verschijnen bovenaan het formulier dat je klant zal invullen. Een gewone gebeurtenis kan worden ingesteld om maar eenmaal of meerdere keren plaats te vinden, maar zal alleen plaatsvinden op de specifieke datum die je hebt ingesteld, bijvoorbeeld:

Voor een periodieke gebeurtenis krijg je gewoon een lijst weekdagen, een start- en einddatum. Waar je de gebeurtenissen toevoegt, zullen zij elke week plaatsvinden op die dag en dat tijdstip tot de einddatum:

Klik op een tijdsblok in de lijst om een gebeurtenis aan te maken. Als je de tijdsduur wilt bewerken of het starttijdstip wilt wijzigen, klik dan op het potlood in de rechter hoek van het kalenderblok:

Zodra je de gebeurtenissen hebt ingesteld, krijg je een link die je met klanten kunt delen. Klik op de link om deze automatisch te koppelen naar het klembord. Plak deze daarna om die te verspreiden via het gekozen kanaal, zoals per e-mail of sociale media.

Klanten, die erop klikken krijgen een lijst geschikte tijdstippen in je tijdzone te zien waarop je beschikbaar bent:

Zij kunnen een tijdstip selecteren uit de beschikbare opties, hun contactgegevens invullen, en Pipedrive zal automatisch dat tijdstip vullen voor andere gebruikers, een contactpersoon aanmaken in Pipedrive, een activiteit voor je aanmaken in Pipedrive en je een e-mail zenden:

Als je wilt volgen hoe je gebeurtenis verloopt, zul je deze terugvinden onder Planning van > Instellingen, waar je alle geplande gebeurtenissen kunt bekijken en je de link vindt die je kunt delen als je deze graag opnieuw wilt verzenden:

Op die manier hoef je alleen nog maar de bijeenkomst bij te wonen en die deal te sluiten!