Synchronisatie met Google Drive

If you are no stranger to Google Drive, then you don't need us to tell you that switching to Google Drive from the default Pipedrive file storing system has many benefits. If you're still in the practice of downloading, editing, and re-uploading files or documents whenever an update is required, then say hello to the wonderful world of cloud document management.

Noot: E-mailbijlagen worden niet opgeslagen in Google Drive. Deze worden gehost op Pipedrive's eigen opslagsysteem.

Waarom Google Drive gebruiken?

• Toegankelijkheid: Als Google Drive sync is ingeschakeld, zullen alle bestanden worden opgeslagen in Google Drive, zodat zij toegankelijk zijn via de Pipedrive-interface.
  • Efficiëntie: Hetzelfde bestand kan meerdere keren worden verbonden in Pipedrive, en ervoor zorgen dat de laatste versie van een document altijd aangehecht is.
  • Eenvoudige In-line Bewerking: Bijgewerkte bestanden kunnen worden geconverteerd naar Google Docs, bekeken, en bewerkt zonder dat het bestand hoeft te worden gedownload en geopend in aparte software.
  • Eenvoudig In-line Aanmaken: Een nieuw Google Doc kan in-line worden gegenereerd.​

Synchronisatie met Google Drive

Noot: Om je contacten te synchroniseren met Google Contacts, zou je Google-account al met je Pipedrive-account gesynchroniseerd moeten hebben.
Zo niet, hou je dan aan de instructies hier.

Om je bestanden te synchroniseren met Google Drive:

• Ga naar Instellingen > Persoonlijk > Google Drive voor toegang tot de synchronisatieopties.
  • Selecteer Ja in de optie Gebruik Google Drive om de synchronisatiefunctie in te schakelen.
  • Selecteer of Pipedrive-bestanden moeten worden opgeslagen in een afzonderlijke map op Google Drive.
  • Selecteer of je alle Google Drive-bestanden wilt delen met andere Pipedrive-gebruikers in je bedrijf.

Noot: Bij het uploaden van bestanden zul je merken dat je de optie “Delen” hebt. Standaard zal dit ieder Pipedrive-lid van je bedrijf lees- en schrijftoegang geven tot alle bestanden die bij Pipedrive horen.
Je kunt de volgende privacy-instellingen in Google Drive gebruiken:

• Alleen bekijken: Als je wilt dat alle Pipedrive-gebruikers wel je bestanden kunnen bekijken maar deze niet mogen bewerken moet je je bestand zetten op “kan bekijken” of “kan opmerkingen plaatsen”. “Kan opmerkingen plaatsen”stelt andere gebruikers in staat om opmerkingen over je bestanden achter te laten.
  • Privé: Als je bepaalde bestanden graag wilt bewaren die aan privédeals verbonden zijn, or alleen lezen, dan moet je de toestemmingen voor het delen in Google zelf bewerken. In dit geval, zullen bestanden zichtbaar zijn in je bestandenreeks op Pipedrive, maar zullen anderen ze niet kunnen openen.

Nieuwe bestanden toevoegen

Ga naar het Bestanden uploaden in de Detailweergave van een van je deals. Hier zul je zien dat, in plaats van alleen de “Upload van je computer” optie die je had voordat je Google Drive sync inschakelde, je nu verschillende opties hebt:

• Selecteer op je computer: Upload een bestand rechtstreeks van je computer; dit houdt je bestand opgeslagen in Pipedrive, maar migreert het ook naar Google Drive.
  • Importeren uit Google Drive: Voeg een bestand toe dat zich al bevindt op Google Drive. Begin eenvoudig met het intypen van de naam van je bestand en selecteer dit, zodra je het gevonden hebt.
  • Nieuwe maken: Maak een nieuw bestand vanaf het begin door Google Drive, terwijl je automatisch het bestand kunt opslaan, op Pipedrive en tegelijk op Google Drive.

Als je een bestand hebt aangemaakt of toegevoegd door Google Drive, dan kun je eenvoudig op je bestand klikken en het bestand bekijken of bewerken, direct vanuit Pipedrive, en andere Pipedrive gebruikers toestaan om je bestand direct te bekijken of te bewerken vanuit Pipedrive.