Doelen

Doelen zijn een prachtige manier om je salesdoelen te volgen. Zij zorgen ervoor dat jij en je team consistent voldoen aan de doelen, die zorgen dat je bedrijf blijft draaien. En in Pipedrive, stelt de Doelen-functie je in staat om daar op verschillende manieren van op de hoogte te blijven, en je het beste inzicht geven in je vorderingen.

Om doelen aan te maken in Pipedrive...

• Ga naar Instellingen > Doelen
  • Klik op de Doel toevoegen knop.
  • Kies het doeltype dat je zou willen volgen uit de lijst.

• Definieer de specifieke details van het doel dat je wilt volgen, en klik op Opslaan

In het bovenstaande geval, zou Normale gebruiker 1 voor €11.010.101 deals per jaar in het “Inkomende” stadium van de pijplijn moet krijgen.
Het ziet er naar uit dat zij maar eens aan de slag moeten gaan!

Noot: “Waarde van Deals in een nieuw stadium” en “Waarde van gewonnen Deals” zullen alleen deals volgen die in de gespecificeerde valuta worden gewaardeerd. Dus als je bijvoorbeeld jezelf het doel gesteld hebt om deals ter waarde van £100 per maand in een nieuw stadium te brengen, en je dan één deal ter waarde van $1000 in een nieuw stadium brengt, dan is het doel niet bereikt.

Als je doelen instelt, is het belangrijk om het tijdsbestek in aanmerking te nemen waarop het doel zal worden beoordeeld.

• Weken start vanaf het begin van de werkweek.
  • Maanden start vanaf het begin (de 1e dag) van de kalendermaand en eindigt op de laatste dag van de kalendermaand.
  • Jaar is een kalenderjaar van de eerste van de maand waarin het doel wordt ingesteld.

Zodra ze zijn ingesteld, kunnen doelen gevolgd worden door te gaan naar Instellingen > Doelen.
Beheerders in het Pipedrive-account. Nu kun je alle doelen volgen die zijn ingesteld voor het bedrijfsaccount.
Normale gebruikers zullen alleen in staat zijn de vorderingen van hun eigen doelen te volgen.

Noot: Doelen komen alleen in een nieuw stadium terecht door acties van de gebruiker in Pipedrive en laten zich niet op een andere wijze aanpassen.

Voor doelen met betrekking tot pijplijnstadia, krijg je ook een kleine piechart naast de stadiumnaam in je Pijplijn. Dit stelt je in staat om snel je behaalde vorderingen te volgen en hoeveel verder je nog moet gaan om je doel te bereiken.

Noot: Om verschillen in salesprocessen en verwachtingen mogelijk te maken, zijn doelen individueel en kunnen deze niet worden ingesteld voor meerdere mensen of voor een heel team. Om een doel voor een groep mensen te stellen moet hetzelfde doel voor iedere persoon afzonderlijk worden ingesteld.