Groepsgewijs bewerken & filteren (De Lijstweergave)

Noot: Je hebt beheerrechten nodig om bepaalde acties die in dit artikel vermeld staan uit te voeren. Klik hier voor meer informatie.

Bekijk een eenvoudige trainingsvideo over een van de nuttigste tools in Pipedrive.

De lijstweergave - aangepaste rapportage en groepsgewijs bewerken

Overzicht

Dus wat is de lijstweergave en waarom zou je die willen gebruiken?

De Lijstweergave is een krachtige administratieve en rapportagetool. Je hebt toegang tot deze weergave van je Deals, Contacten, of Producten. Hiermee kun je aangepaste rapportages/filters genereren op grond van vrijwel alle soorten denkbare data. Het stelt je ook in staat om je filters te exporteren naar een spreadsheet, en je in de gelegenheid stellen om grootschalige veranderingen aan te brengen in je data.

Bijvoorbeeld, stel dat je alle deals wilt vinden die horen bij een specifieke Pipedrive gebruiker, en je daarna graag in staat wilt zijn om al die deals aan iemand anders toe te wijzen, of een nieuw aangepast veld te bezetten dat je hebt toegevoegd aan al je nu bestaande deals. De Lijstweergave maakt deze taak wel zeer eenvoudig.

Je lijst aanpassen

Er is een manier om al je lijstweergaven aan te passen (deals, mensen, etc.) om de exacte inhoud af te beelden die je wilt. Datakolommen kunnen verborgen, afgebeeld of verplaatst worden. Je kunt ook verschillende combinaties van kolommen opslaan op grond van het filter.

Ga naar Contacten/Mensen/Organisaties, Deals of Producten om de respectievelijk lijstweergaven te openen.

Selecteer het instellingen pictogram in de rechter hoek. Van daaruit kun je selecteren welke velden je wilt laten afbeelden in je lijstweergave.

Tenslotte kun je de datakolommen naar wens reorganiseren:

Sorteren

Vanuit de lijstweergave kun je je lijsten sorteren door te klikken op de kolomkoppen. Dus als je bijvoorbeeld je deals wilt sorteren op grond van de dealwaarde, dan hoef je alleen op de kolomkop te klikken:

Tip - Houd de Shift-toets ingedrukt terwijl je op de koppen klikt, zal je in staat stellen je lijst volgens meerdere verschillende criteria te sorteren. Bijvoorbeeld, als je de Shift-toets ingedrukt houdt, en de Eigenaar- en Waardevelden selecteert, zal de lijst gesorteerd worden op Eigenaar (alfabetisch) en op de Dealwaarde. Dit stelt je in staat om de lijst op Eigenaar te organiseren maar steeds de deals van die specifieke eigenaar eerst op de hoogste/laagste waarde te sorteren:

Filters & aangepaste rapportage

Pipedrive kan je deals/mensen/organisaties/producten filteren op vrijwel elk type criteria die je kunt bedenken. Klik gewoon op het filter vervolgmenu om toegang te krijgen tot Pipedrive's voorgeconfigureerde filters, of ga aan de slag en maak je eigen aangepaste filter.

Voorbeeld - Hieronder een voorbeeld van een aangepast filter. Let op hoe we onze deals kunnen filteren op onze contactencriteria, en hoe we ook ALLE secties kunnen combineren om complexere filters aan te maken. Aangepaste filters krijgen automatisch en benaming toegekend op grond van de ingevoerde data, maar kan ook een willekeurige aangepaste benaming krijgen:

Filters kunnen een zichtbaarheidsinstelling ontvangen als in de bovenstaande afbeelding. Deze instelling kan ook later worden gewijzigd.

Privé - Alleen de maker van het filter heeft toegang tot dit filter.

Gedeeld - Iedere gebruiker in het Pipedrive-account zal toegang hebben tot het filter; dit geeft zichtbaarheid aan de huidige items op de lijst; als je je deals/contacten hebt gemarkeerd als zichtbaar voor: Eigenaar & Volgers, dan zullen andere Pipedrive-gebruikers GEEN toegang hebben tot de resultaten van het filter zelfs als het filter gedeeld is.

Sla de geselecteerde kolommen op met het filter

Je ziet misschien de optie om geselecteerde kolommen op te slaan met het filter. Dit slaat je filter op, zodat het altijd de kolommen bevat die op dit moment zichtbaar zijn in je lijstweergave samen met het filter. Het houdt in dat je altijd de relevante in je filter benodigde informatie kunt afbeelden zonder dat je aanvullende kolommen hoeft te verbergen of toe te voegen.

Lijsten exporteren

Vanaf hetzelfde scherm ben je ook in staat deze lijst te exporteren met de kolommen die je hebt toegevoegd. Als hierboven genoemd, hier kun je de lijstweergave aanpassen, filteren en sorteren zodat alle gewenste informatie zichtbaar is. Pipedrive zal letterlijk alleen de kolommen exporteren die zichtbaar zijn in je lijst.

Klik in de rechterhoek, waar de ... is, op Filterresultaten exporteren. Daarna zul je de optie krijgen om een Excel- of CSV-bestand te exporteren. Je wordt dan doorgestuurd naar de Data-exportpagina, waar de huidige exportsessie zichtbaar is in het gedeelte voor Exports die beschikbaar zijn voor het downloaden. De spreadsheet zou automatisch moeten downloaden naar je apparaat.

Heb je geen exportopties beschikbaar om uit te kiezen? Als dit zo is, dan is dat het geval omdat je een normale gebruiker bent en omdat een beheerder de optie voor het exporteren van lijsten heeft beperkt in de accountinstellingen.

Groepsgewijs bewerken

Er zijn verschillende dingen die je kan doen om je data te bewerken:

Klik direct op het veld dat je graag wilt bewerken; dit stelt je in staat om het veld te bewerken, een veld tegelijk.

Of...Selecteer de keuzevakjes van de specifieke rijen die je wilt bewerken; hierdoor kun je dan alleen specifiek de geselecteerde velden bewerken, maar je kunt wel een paar of alle velden daarvan tegelijkertijd bewerken. (Voorbeeld in onderstaande GIF)

Of... Selecteer alle rijen in de lijst door het keuzevakje aan te klikken in de kop van de aangevinkte kolom; dit selecteert alles in je filter en alle resultaten, zelfs als je niet helemaal hebt doorgebladerd tot onderaan de lijst en elke rij geladen hebt. De gedachte is dat je snel alle resultaten van je filter wilt kunnen bewerken. (Voorbeeld in onderstaande GIF)

Of... Je kunt ook klikken, de muisknop ingedrukt houden, en slepen langs de keuzevakjes die je wilt selecteren. (Voorbeeld in onderstaande GIF)

Groepsgewijs wissen

Je kunt hetzij specifieke items van je lijst selecteren en wissen, of je kunt groepsgewijs alle resultaten van je filter wissen.

Om alleen maar een paar geselecteerde items te wissen - Je kunt in je lijstweergave de keuzevakjes aanklikken van de items die je wilt wissen, en dan klikken op het prullenbakpictogram om ze te wissen.

Om alle resultaten van je filter te wissen, selecteer je alles door te klikken in het keuzevakje in de kop van de keuzevakjeskolom. Als je dit doet, worden alle resultaten van je filter gewist; niet alleen de resultaten die je op je scherm kunt zien.