Zināšanu bāze

Šis raksts tika izveidots, izmantojot mašīntulkošanu.

Kas notiek ar datiem, ja lietotāju deaktivizē vai dzēš?

YS
Yssel Salas
Pēdējās izmaiņas: 2026. gada 18. oktobris
Piezīme: lietotājus var deaktivizēt un dzēst tikai tie lietotāji, kuriem ir piekļuve konta iestatījumiem. Šīs darbības var ietekmēt lietotājam piederošos objektus un saturu, tāpēc iesakām pārskatīt visu, kas jāturpina izmantot, un piešķirt to citam lietotājam.

Aktīvu lietotāju no uzņēmuma Pipedrive konta var noņemt divos veidos:

  • Deaktivizēt lietotāju – lietotājs zaudē piekļuvi Pipedrive, un viņa licence kļūst pieejama citam lietotājam. Lietotāja vārds un e-pasta adrese paliek kontā.
  • Dzēst lietotāju – lietotāja vārds, e-pasta adrese un profila attēls tiek neatgriezeniski noņemti no konta. Lietotāju var dzēst tikai pēc deaktivizēšanas.

Pirms deaktivizējat lietotāju, Pipedrive parāda viņam piederošos objektus un datus, lai varētu pārskatīt visu, kas vēl ir vajadzīgs, un piešķirt to citam lietotājam.


Deaktivizētie lietotāji

Deaktivizējot lietotāju, ar viņa datiem un konta iestatījumiem notiek tālāk minētais:

Lietotāja dati joprojām ir redzami

Deaktivizētā lietotāja vārds, e-pasta adrese un profila attēls paliek jūsu uzņēmuma kontā.

Lai skatītu pārskatu, augšējā labajā stūrī atveriet konta izvēlni, dodieties uz Pārvaldīt lietotājus > Deaktivizētie un blakus lietotāja vārdam noklikšķiniet uz “…” > Lietotāja pārskats.

Objekti paliek piešķirti deaktivizētajam lietotājam

Pavedieni, darījumi, kontaktpersonas, produkti, aktivitātes, projekti, uzdevumi, apakšuzdevumi un atskaites punkti paliek piešķirti deaktivizētajam lietotājam, ja vien nemaināt to īpašnieku.

Piezīmes un faili saglabājas

Piezīmes, komentāri un faili saglabājas ar deaktivizētā lietotāja vārdu.

Konta sinhronizācijas tiek pārtrauktas

E-pasta sinhronizācija, kontaktpersonu sinhronizācija, kalendāra sinhronizācija un Google Drive sinhronizācija tiek automātiski pārtrauktas.

Kopīgotās e-pasta veidnes un e-pasta ziņojumi saglabājas, bet privātie e-pasta ziņojumi tiek dzēsti

  • Lietotāja izveidotās kopīgotās e-pasta veidnes paliek kontā
  • Ar objektiem saistītie kopīgotie e-pasta ziņojumi paliek kontā
  • Ar objektiem saistītie privātie e-pasta ziņojumi tiek dzēsti pēc 30 dienām

Sapulču plānotāja saites vairs nedarbojas

Lietotāja publiskā sapulču plānotāja saite pārstāj darboties, tiklīdz lietotājs tiek deaktivizēts.

Filtri joprojām var atsaukties uz deaktivizētiem lietotājiem

Deaktivizētā lietotāja izveidotie publiskie filtri paliek viņa kontā. Esošie filtru nosacījumi, kuros norādīts deaktivizēts lietotājs, turpina darboties, taču jaunus filtrus ar deaktivizētu lietotāju izveidot nevar.

Izmaiņas sadaļā “Analītika”

Kad lietotājs tiek deaktivizēts:

  • Kopīgotie vadības paneļi tiek automātiski nodoti konta pirmajam administratoram
  • Lietotāja izveidotās publiskās vadības paneļu saites tiek automātiski atspējotas
  • Pārskati, kas kopīgoti ar citiem uzņēmuma lietotājiem, vairs nav pieejami
  • Deaktivizētais lietotājs joprojām ir iekļauts pārskatos un mērķos, kuros bija iekļauts iepriekš
  • Sadaļā Analītika joprojām varat izveidot jaunus filtrus, kuru nosacījumos iekļauti deaktivizēti lietotāji
Piezīme: iesakām pirms lietotāja deaktivizēšanas mainīt pārskatu īpašnieku.

Objektu atkārtota piešķiršana LeadBooster papildinājumā

  • Tērzēšana reāllaikā: sarakstes vairs nav piešķirtas deaktivizētajam lietotājam, tāpēc tās var pārņemt citi lietotāji
  • Tērzēšanas robots: scenārija redaktorā deaktivizēto lietotāju automātiski aizstāj cits lietotājs. Ja iepriekš tika izmantota pielāgota e-pasta adrese, pārbaudiet e-pasta adresi.
  • Tīmekļa veidlapas: saglabāšanas iestatījumos deaktivizēto lietotāju automātiski aizstāj cits lietotājs. Ja iepriekš tika izmantota pielāgota e-pasta adrese, pārbaudiet e-pasta adresi.

Izmaiņas piekļuvē Smart Docs

  • Dokumenti: lai skatītu vai rediģētu lietotāja izveidotu dokumentu, atveriet mākoņkrātuves mapi, kurā tas glabājas. Uzziniet vairāk par dokumentu glabāšanas vietu.
  • Veidnes: lai izmantotu lietotāja izveidotu veidni, lietotājam pirms deaktivizēšanas jāpiešķir jums atļauja. Jums būs nepieciešama arī piekļuve mākoņkrātuves mapei, kurā veidne glabājas.
  • E-paraksti: deaktivētā lietotāja parakstīšanai nosūtītajiem dokumentiem varat piekļūt, ja jums ir atļauja skatīt darījumu, ar kuru tie ir saistīti

Piekļuve DocuSign dokumentiem

Joprojām varat piekļūt dokumentiem, ko deaktivēts lietotājs nosūtīja parakstīšanai, izmantojot lietotni DocuSign.

Piekļuve QuickBooks rēķiniem

Deaktivēta lietotāja izveidotie rēķini joprojām ir pieejami, ja cits lietotājs ir savienots ar QuickBooks.

Kampaņas joprojām tiek nosūtītas, kā plānots

Deaktivēta lietotāja izveidotās ieplānotās kampaņas joprojām tiek nosūtītas, kā plānots.

Piezīme: ja automatizācijas īpašnieks vai atlasītie lietotāji tiek deaktivēti, pārbaudiet automatizācijas, kas aktivizē kampaņu nosūtīšanu.

Automatizāciju nodošana

Piezīme: Varat nodot automatizācijas piederību jebkuram citam globālajam administratoram.

Pirms lietotāja deaktivēšanas Pipedrive parāda, cik automatizāciju viņam pieder, un ļauj tieši deaktivēšanas skatā nodot to piederību citam aktīvam globālajam administratoram.

Piezīme: deaktivēšanas skatā varat vienlaikus nodot līdz 100 automatizācijām. Ja lietotājam pieder vairāk nekā 100 automatizāciju, atlikušās vēlāk nododiet automatizāciju sarakstā.

Stingri iesakām pirms lietotāja deaktivēšanas nodot automatizāciju piederību citam globālajam administratoram. Tas palīdz nodrošināt, ka katrai automatizācijai ir aktīvs īpašnieks, kurš var pārbaudīt tās iestatījumus, saglabāt savienojumu ar nepieciešamajām lietotnēm un funkcijām un novērst kļūmes, no kurām var izvairīties.

Ja nododat automatizācijas piederību

  • Šī automatizācija tiek deaktivēta visiem
  • Lietotāji, kuri var aktivizēt automatizāciju, paliek tie paši
  • Automatizācija parādās jaunā īpašnieka automatizāciju saraksta skatā

Jaunais īpašnieks Pipedrive sistēmā un e-pastā saņem paziņojumu ar tiešu saiti uz automatizāciju, lai varētu to pārbaudīt un atkārtoti aktivizēt, kad ir pārliecinājies, ka viss ir kārtībā.

Ja pirms lietotāja deaktivēšanas nenododat automatizācijas piederību

  • Ja automatizācija bija iestatīta aktivizēšanai visiem lietotājiem, tā tiek deaktivēta visiem
  • Ja automatizācija bija iestatīta aktivizēšanai atlasītajiem lietotājiem, tā tiek deaktivēta tikai deaktivētajam lietotājam. Lietotāju saraksts, kuri var aktivizēt automatizāciju, paliek nemainīgs, un katra lietotāja aktīvais statuss nemainās. Automatizācijas izpilde tomēr var sākt neizdoties, ja tai nepieciešama iepriekšējā īpašnieka piekļuve lietotnēm vai citām funkcijām, kas pēc deaktivēšanas vairs nav pieejamas.
  • Automatizāciju vēlāk varat atrast, izmantojot filtru “Pieder deaktivētiem lietotājiem” automatizāciju sarakstā, pārskata vadības panelī vai datu tīrīšanas sadaļā

Uzņēmuma konta īpašnieks saņem e-pastu ar saiti, lai pārskatītu deaktivētajam lietotājam piederošās automatizācijas un mainītu to īpašnieku.

Automātiskās piešķiršanas noteikumi nedarbojas

Ja deaktivēts lietotājs ir iekļauts piešķiršanas noteikumā, noteikums turpina darboties, bet tā izpilde neizdodas, kad tiek pārbaudīts lietotāja statuss. Pārbaudiet visus aktīvos automātiskās piešķiršanas noteikumus, kuros iekļauts deaktivēts lietotājs.

Veikala aplikācijas tiek atinstalētas

Deaktivētā lietotāja instalētās lietotnes tiek automātiski atinstalētas. Ja lietotājam bija globālā administratora atļaujas, tiek atinstalētas arī visas Veikala aplikācijas, ko viņš pievienoja citiem lietotājiem.

Tīmekļa aizķeres tiek deaktivētas

Deaktivēta lietotāja izveidotās tīmekļa aizķeres tiek automātiski deaktivētas.


Dzēstie lietotāji

Dzēšot lietotāju, notiek viss iepriekš minētais, kā arī tālāk norādītais.

Lietotāja dati tiek noņemti

Lietotāja vārds, e-pasts un profila attēls tiek izņemti no uzņēmuma konta. Lietotājs tiek rādīts kā deleted user vai deleted user, IDxxxxxxxx.

Pavedieni, darījumi, projekti, personas, organizācijas, automatizācijas, produkti, aktivitātes, uzdevumi, apakšuzdevumi un atskaites punkti paliek piešķirti dzēstajam lietotājam, ja vien pirms viņa dzēšanas nenododat to piederību citam lietotājam. Tā kā lietotāja vārds un e-pasta adrese ir noņemti, šo konkrēto personu vairs nevar ne atrast meklēšanā, ne atlasīt.

Ja vēlāk būs jāatrod lietotāja vienumi, pirms viņa dzēšanas nododiet to piederību citam lietotājam.

Vai šis raksts bija noderīgs?

Jā

Nē

Saistītie raksti

Vai jums ir jautājumi?

Sazināties ar mums