База знань

Цю статтю створено з використанням машинного перекладу.

Що відбувається з даними, коли користувача деактивують або видаляють?

YS
Yssel Salas
Останнє оновлення: 3 вересня 2026 р.

У Pipedrive є два способи видалення активних користувачів з вашого облікового запису компанії:

  • Деактивація користувача вивільняє ліцензію, дозволяючи запросити нового користувача або вилучити її з підписки. Деактивація зберігає особисті дані користувача (наприклад, ім'я та електронну пошту) в обліковому записі компанії.

  • Видалення, зі свого боку, повністю видаляє дані користувача (наприклад, їх ім'я та адресу електронної пошти) з облікового запису компанії. Цю дію можна виконати лише після деактивації користувача.

Перед деактивацією користувача ви побачите підказку з даними, якими володіє відповідний користувач. Рекомендуємо перепризначити дані, якщо вони ще актуальні.

Дізнайтеся, як деактивувати користувача в цій статті.

Примітка: Деактивація та видалення користувачів доступні лише користувачам із доступом до налаштувань облікового запису. Перед виконанням деактивації та видалення користувача зверніть увагу, що ці дії можуть вплинути на створений контент та пов'язані з користувачем елементи. Рекомендуємо перепризначити дані перед деактивацією й видаленням користувачів.

Деактивовані користувачі

Коли користувача деактивують, відбуваються такі зміни в його даних:

Інформація про користувача

  • Ім'я, електронна пошта та профільна картинка деактивованого користувача залишаються у вашому обліковому записі компанії, і ви можете отримати доступ до огляду деактивованого користувача, перейшовши до Управління користувачами > Деактивовані та (...) > Огляд користувача праворуч на екрані.

Власність на елементи

  • Ліди, угоди, контакти, продукти, активності, проекти та завдання проекту залишаються під ім'ям деактивованого користувача, якщо власність не передана

Нотатки та файли

  • Нотатки, коментарі та файли залишаються під ім'ям деактивованого користувача

Електронні листи

  • Синхронізація електронної пошти автоматично припиняється
  • Спільні шаблони електронних листів, створені деактивованим користувачем, та електронні листи, пов'язані з об'єктами, залишаються в обліковому записі деактивованого користувача
  • Приватні електронні листи, пов'язані з об'єктами, видаляються через 30 днів

Планувальник зустрічей

  • Публічне посилання на планувальник зустрічей втрачає чинність після деактивації користувача

Синхронізації облікових записів

  • Синхронізація електронної пошти, синхронізація контактів, синхронізація календаря та синхронізація Google Drive автоматично припиняються

Фільтри

  • Публічні фільтри, створені деактивованими користувачами, залишаються в обліковому записі деактивованого користувача
  • Існуючі умови фільтрів з деактивованими користувачами зберігаються, але нові не можуть бути створені

Аналітика

  • Спільні інформаційні панелі автоматично передаються першому адміністратору облікового запису компанії
  • Публічні посилання на інформаційні панелі, створені деактивованим користувачем, автоматично відключаються
  • Спільні звіти з іншими користувачами компанії стають недоступними
  • Деактивовані користувачі включені до звітів і цілей, якщо вони спочатку були частиною їх
  • Ви можете створювати нові фільтри в аналітиці, які включають деактивованих користувачів як умови фільтрації
Примітка: Рекомендуємо перед деактивацією користувача передати власність на звіти.

Доповнення LeadBooster

  • Живий чат: деактивованого користувача виключають з чатів, що дозволяє іншим операторам взяти на себе управління
  • Чат-бот: у редакторі сценаріїв іншого користувача автоматично призначать замість деактивованого користувача. Рекомендуємо перевірити адресу електронної пошти в редакторі сценаріїв, особливо якщо там раніше використовувалася інша адреса електронної пошти.
  • Вебформи: у налаштуваннях збереження вебформи іншого користувача автоматично призначать замість деактивованого користувача. Рекомендуємо перевірити адресу електронної пошти у налаштуваннях збереження, особливо якщо там раніше використовувалася інша адреса електронної пошти.

Смарт Документи

  • Документи: щоб переглянути та редагувати документ, створений деактивованими користувачами, вам потрібно отримати доступ до папки хмарного сховища, де зберігається документ (докладніше)
  • Шаблони: щоб переглядати й використовувати шаблони Smart Docs, створені деактивованими користувачами, власник шаблону повинен надати дозвіл у Pipedrive до їх деактивації. Вам також буде потрібен доступ до хмарної папки, у якій розміщено шаблон.
  • eПідписи: ви можете отримати доступ до документів, надісланих на підпис деактивованими користувачами, якщо у вас є дозвіл на перегляд угоди, в якій він був створений

Інтеграція DocuSign

  • Ви можете отримати доступ до документів, які були надіслані на підпис деактивованими користувачами

Інтеграція Quickbooks

  • Рахунки-фактури, створені деактивованими користувачами, доступні, якщо інший користувач підключається до Quickbooks

Кампанії

  • Заплановані кампанії, створені деактивованим користувачем, будуть надіслані відповідно до початкового графіка
Примітка: Рекомендуємо перевірити всі автоматизації, відповідальні за запуск відправки автоматизованих кампаній, якщо користувача, який створив або з ким поділено автоматизацію, буде деактивовано. Детальнішу інформацію про роботу автоматизацій наведено нижче.

Автоматизації

  • Якщо власника автоматизації буде деактивовано, автоматизацію буде деактивовано. Рекомендуємо передати права власності на будь-яку автоматизацію з налаштуванням тригера Запущено будь-ким.
  • Якщо автоматизація має налаштування тригера Triggered by selected users і користувач, який запускає автоматизацію, деактивований, автоматизація продовжить бути активною і не вплине на інших користувачів.
  • Якщо автоматизація налаштована на запуск на основі будь-якого користувача, і один з користувачів деактивований, автоматизація продовжить бути активною, а деактивований користувач автоматично буде виключений з автоматизації
Автоматичне призначення
  • Якщо деактивований користувач входить до правила призначення, правило продовжить працювати, але завершиться помилкою під час перевірки статусу користувача. Рекомендуємо перевірити всі активні правила автоматичного призначення, які включають деактивованого користувача (докладніше).

Додатки на ринку

  • Встановлені додатки деактивованого користувача автоматично видаляються
  • Якщо деактивований користувач мав адміністративну роль, всі спільні додатки на ринку видаляються

Вебхуки

  • Webhooks, створені деактивованими користувачами, автоматично деактивуються

Видалені користувачі

На додаток до вищезазначеного, коли користувачі видаляються, впливають наступні дані:

Інформація про користувача

  • Ім'я користувача, електронну пошту та зображення профілю буде видалено з облікового запису компанії. Відображається як видалений користувач або видалений користувач, IDxxxxxxxx.

Право власності на контент

  • Ліди, угоди, контакти, продукти, активності, проекти та завдання проекту залишаються, все ще призначені видаленому користувачу, якщо право власності не передано до видалення користувача.

Фільтрація

  • Видалених користувачів не можна відфільтрувати. Перед видаленням рекомендується передати права власності.
Примітка: Тільки деактивовані користувачі можуть бути видалені з облікового запису компанії.
Чи була ця стаття корисною?

Так

Ні

Пов'язані статті

Маєте запитання?

Зв'яжіться з нами